Raději bych můj gól vyměnil za vítězství, říká po zápase v Benátkách Radek Hubáček

29.09.2011 / Zdeněk Drla

Až do konce druhého dějství čekalo něco málo přes tři sta diváků na zimním stadionu v Benátkách nad Jizerou na první gól. Ten padl k radosti místních do jihlavské klece. Hostující Dukla Jihlava srovnala po sedmi minutách zásluhou Radka Hubáčka. Jeho střela od modré propadla domácímu gólmanovi Jiřímu Stejskalovi pod vyrážečkou. „Zachytil jsem puk za modrou, udělal jsem dva kroky do útočného pásma a vystřelil přes obránce. Jemu to škrtlo o holení chránič a puk padl do branky. Gólman ho podle mě ani neviděl," popisuje svůj třetí gól v sezoně Radek Hubáček.

Zimní stadion v Benátkách nad Jizerou je pověstný tím, že je zde snad největší zima ze všech prvoligových arén. Možná i to byl důvod, proč se na první gól čekalo téměř dvě třetiny. Ani jeden z týmů nedokázal překonat soupeřova gólmana. „Byl to klasický zápas s Benátkami. Když jsem proti nim hrál ještě jako hráč Vrchlabí, bylo to podobné. Vyrovnaný remízový zápas, kdy rozhodl šťastný gól v jejich přesilovce. Myslím, že vyhrál šťastnější," ohlíží se za středečním utkáním sedmého kola první hokejové ligy jihlavský útočník Radek Hubáček, který se do listiny střelců zapsal jako jediný člen družiny trenéra Petra Vlka.

I když nemusel být sám. Jihlavští si vypracovali celu řadu šancí. Po gólu volala střela Lukáše Krupky z první třetiny. Puk, který přepadl benáteckému Stejskalovi přes rameno, se ale zastavil na brankové čáře. V dalších skvělých pozicích se objevili Michael Polcar, Libor Bezděk nebo Tomáš Čachotský, který při závěrečné power-play Dukly nastřelil pouze tyč. Jediným úspěšným střelcem je tedy brněnský rodák Radek Hubáček. „V té chvíli jsem byl za ten gól rád, protože jsme vyrovnali na 1:1," vzpomíná na situaci ze 46. minuty. „Raději bych ale můj gól vyměnil za vítězství," dodává.

Jeho gól padl, i když trochu kuriozně, v době, kdy si Dukla vytvořila nad Benátkami převahu. „Byli jsme hodně dlouho v tlaku, už před tím mnou byla na ledě Dominova lajna, která mohla dát gól. Dal jsem ho nakonec já. Je škoda, že jsme dostali necelé tři minuty před koncem druhý gól, který vlastně rozhodl o vítězi. Ten zápas byl remízový," doplňuje šestadvacetiletý centr.

Šance ke skórování si v Benátkách vedle Hubáčka a výše jmenovaných vytvořil i Petr Domin, který kromě toho na sebe upozornil i dvěma vyloučeními. Přesněji řečeno, upozornil na něj hlavní rozhodčí, hlavně když poslal jihlavskou letní posilu na lavici hamby za nedovolené bránění. Jednomu z domácích hráčů vypadla z rukou hokejka. „Zpracovával kotouč, já jsme mu zezadu nadzvedl hokejku, abych si vzal puk a rozhodčí mě vyloučil za nedovolené bránění," kroutí hlavou urostlý útočník. „Už vyloženě nomohl, šel střídat, natahoval se pro puk a hokejka mu vypadla. Bylo to podle mě nesmyslné vyloučení," popisuje Domin, podel kterého měla Dukla navrch hlavně v závěrečném dějství. „Třetí třetina byla dobrá, ty první dvě jsme ale nehráli úplně to, co umíme. Až ve třetí třetině jsme soupeře přehráli, ale bohužel na výhru to nestačilo," lituje těsné prohry 1:2.

Zápas v Benátkách je už minulostí, před červenožlutým týmem z krajského města Vysočiny je nyní další výzva. Už v sobotu čeká Duklu další derby - cestuje na led havlíčkobrodských Rebelů. „Derby mají vždycky náboj, je super atmosféra. Už se na něj těším, doufám, že ho vyhrajeme," vzhlíží směrem k sobotnímu podvečeru Petr Domin, pro kterého to bude první zápas s Havlíčkovvým Brodem v dresu Dukly Jihlava. Zkušenost s derby Vysočiny má Radek Hubáček. „Derby s Havlíčkovým Brodem jsem zažil, když jsem tu byl před dvěma lety. Bylo to hodně vypjaté. Zápas bude hodně sledovaný, pro fanoušky je to prestižní utkání, pro nás taky. Navíc Brod nemá teď bůhví jakou formu, takže se bude na nás chtít chytit. My ale uděláme všechno pro to, aby se na nás nechytl a abychom odčinili tu porážku z Benátek," říká hráč nosící desítku na zádech.