Dukla přivítá předposlední Most, gólman Marek Benda nepřijede

09.10.2011 / Zdeněk Drla

Po sobotní bitvě na ledě lídra první ligy čeká Duklu Jihlava v pondělním 11. kole tým z opačného pólu tabulky. Na Horáckém zimním stadionu přivítá družina trenéra Petra Vlka "nováčka" soutěže HC Most. Severočeši se do druhé nejvyšší domácí hokejové soutěže vrátili po dvouleté pauze a před sezonou měli smělé plány. Netají se ani možností, že by v následující sezoně vstoupili do druhé německé Bundesligy. Mostu se ale zatím nedaří, z deseti duelů vydoloval deset bodů a je se šestibodovým náskokem třináctý před poslední Třebíčí. Papírovým favoritem pondělního klání je Dukla, která je aktuálně pátá. I když... Most má k dispozici několik hráčů se střídavými starty z extraligy, opřít se může i o výkony "mladých pušek" z pražské Slavie. V týmu na pozici gólmanské jedničky působí Marek Benda, který v minulé sezoně oblékal jihlavský dres. Do zápasu na Horáckém zimním stadionu ale pravděpodobně nezasáhne, podle mosteckého klubového webu si vinou zranění, které utrpěl minulý týden, nezahraje minimálně měsíc.
Zápas mezi Duklou Jihlava a Mostem začíná tradičně v 17:30 hodin.

Hokejový tým z Mostu se do první hokejové ligy probojoval v roce 2006, kdy shodou okolností slavil šedesáté výročí založení. V soutěži strávil dvě sezony. Jihlava se s Mostem utkala čtyřikrát, z toho třikrát odjížděli hráči v červenožlutých dresech z ledu s vítěznou náladou. Vzhledem k historické vzájemné bilanci i dosavadním výsledkům Mostu v aktuálním ročníku první ligy by měla být Dukla jasným favoritem pondělního zápasu. Vždy se najde nějaké ale...

Změny u soupeře

Vedení severočeského klubu se kvůli dosavadním nevýrazným výsledkům uchýlilo k zásahu do sestavy. Z týmu byli minulý týden posláni do druhé ligy Hranáč, Kuncl a Vrtek, namísto zraněné gólmanské jedničky Marka Bendy může soubor trenéra Kamila Kašťáka využívat služeb mladoboleslavského Michala Valenta. Střídavé starty mají do Mostu vyřízeny i někteří hráči z extraligových týmů Litvínova a Karlových Varů (Rindoš, Maxa, Rohan, Polák). Navíc úspěšná je i mostecká druhá útočná formace. Devět z jejich pětadvaceti vstřelených gólů zařídila trojice mladíků Žejdl - Mavrojanidis - Slavíček, kteří loni excelovali v juniorské extralize za Slavii Praha a posbírali i pár startů v nejvyšší soutěži dospělých. Nyní se jim daří střelecky i v první lize.

Minulé kolo

Jihlavská Dukla prohrála v sobotu v ústecké Zlatopramen Aréně vysoko 1:6, Most si doma poradil s Berounskými Medvědy 3:2 a připsal si teprve druhou výhru v sezoně za plný počet bodů. O motivaci tak mají oba pondělní soupeři postaráno.

Jak souboj pátého s třináctým dopadne? Dozvíte se v pondělí vpodvečer na Horáckém zimním stadionu.

Hráči Mostu (v zeleném) se naposledy na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě představili přesně před třemi lety 6. října 2008. Dukla tehdy slavila vítězství 3:1.

11 kolo: pondělí 10. října 2011

HC Dukla Jihlava - HC Most (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)
HC Olomouc - Salith Šumperk (18:00)
HC Berounští Medvědi - HC VCES Hradec Králové (18:00)
SK Kadaň - HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)
HC Stadion Litoměřice - Piráti Chomutov (18:00)
IHC KOMTERM Písek - HC Benátky nad Jizerou (18:00)

12. kolo: středa 12. října 2011

HC Rebel Havlíčkův Brod - IHC KOMTERM Písek (17:30)
Piráti Chomutov - SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Stadion Litoměřice (17:30)
Salith Šumperk - HC Benátky nad Jizerou (18:00)
HC Most - SK Kadaň (18:00)
HC VCES Hradec Králové - HC Dukla Jihlava (18:00)
HC Olomouc - HC Berounští Medvědi (18:00)