Hrozně se mi ulevilo, oddychl si Tomáš Čachotský

10.10.2011 / Markéta Částková

Poprvé v letošní sezoně se domácí Jihlava utkala s nováčkem první ligy - HC Mostem. Papírově slabší soupeř však dokázal domácí chvílemi pěkně potrápit. Tři body do tabulky si nakonec po dramatickém začátku připsala Dukla za výhru 5:0. Svým prvním gólem v sezoně se do řad střelců zařadil i sympatický útočník Tomáš Čachotský.

Po vhozeném úvodním buly nic nenasvědčovalo tomu, jak zápas dopadne. Hosté z Mostu pořádně potrápili jak jihlavskou obranu, tak i samotného gólmana Dominika Halmošiho. Ten musel čelit 39 střelám. "První třetina byla z naší strany taková nemastná, neslaná," přiznal útočník Petr Domin. Jenže nic netrvá věčně, a tak mírná převaha hostů začala postupně odeznívat. Toho využil ve dvacáté minutě právě Domin. "Bylo dobře, že jsme dali první gól. Od té chvíle jsme začali hrát i lepší hokej," říká šťastný střelec Petr Domin. "Kdyby dal Most první branku, možná by bylo všechno jinak. My jsme se k nim nemohli první třetinu moc dostat, kdežto oni byli aktivní, neustále nás napadali," vysvětluje Domin.

Druhá třetina odstartovala gólem Tomáše Čachotského. Šikovný útočník a velká opora Dukly se v letošní sezoně ne a ne gólově prosadit. Čachotský si na svůj první gól musel počkat celých 11 zápasů. "Hrozně se mi ulevilo. Pořád jsem si jen říkal, že to musím zlomit co nejdříve," vysvětloval Čachotský. "Jen dneska jsem tam měl tak minimálně dvě gólové situace, a já je nedal. Tohle mi Petr Domin krásně připravil a nahrál tak, že jsem to dát musel. Jinak už nevím, co bych dělal," říkal Tomáš Čachotský. Za aplausu fanoušků přistála na ledě kšiltovka trenéra Petra Vlka. "Tak samozřejmě i trenéři měli obrovskou radost, že jsem ten gól konečně dal. Snad už mi tam budou padat častěji, dost jsem se tím trápil. Nejdůležitější je, když vyhrává tým. Když budeme druhý nebo třetí, tak ať ty góly klidně nedávám," vysvětlil miláček jihlavských fanoušků.

Pět gólů nasázeli jihlavští do soupeřovy branky, a ve čtyřech z nich měl prsty Petr Domin. "Nestává se to každý den, takže to určitě potěší", usmíval se Petr Domin.

Kromě úspěšných střelců měl obrovskou radost i Dominik Halmoši, který byl již podruhé před domácích publikem bezchybný." Jsem za to moc šťastný. Zase budu platit do týmové kasy, protože Tomáš Ficenc mně už před zápasem říkal, že dneska budu určitě platit, a měl pravdu," smál se mladý gólman. Ten si kromě perfektního výkonu v bráně připsal i asistenci při gólu Daniela Hodka. Teď jste mě prozradili. Kluci na to určitě zapomněli," vtipkoval spokojený Dominik Halmoši, který měl na závěr rozhovoru připravený vzkaz: "Zdravím svou kamarádku Anetku!"