Musíme vyhrát, už kvůli fanouškům, říká před duelem s Olomoucí Roman Maliník

14.10.2011 / Zdeněk Drla

Posledním týmem, se kterým se Dukla Jihlava v letošní prvoligové sezoně ještě nepotkala, je Olomouc. Kohouti s hokejovou ikonou Jiřím Dopitou mají letos fazonu jako hrom. Z dosavadních dvanácti zápasů vydolovali svěřenci trenérů Petra Fialy a Jana Tomajka pětadvacet bodů a patří jim druhá příčka za vedoucím Ústím. Hanáci se mohou pochlubit i druhou nejlepší defenzivou v lize. Gólmani kapitulovali pouze sedmadvacetkrát. "Všichni tři spoupeři, kteří nás teď čekají doma, budou těžcí," připomíná mladý útočník Roman Maliník fakt, že se Dukla představí doma hned třikrát v řadě. Po Olomouci přivítá ve středu Berounské Medvědy a přístí sobotu Šumperk.
Zápas třináctého kola první hokejové ligy mezi Dukou Jihlava a Olomoucí začíná na Horáckém zimním stadionu v sobotu 15. října v 17:30 hodin.

Od zahájení nového soutežního ročníku první ligy uplynul přesně měsíc a druhá nejvyšší hokejová soutěž v Česku uzavírá první čtvrtinu základní části. Posledním týmem, se kterým družina trenéra Petra Vlka ještě nepoměřila síly v ostrém zápase, je Olomouc, aktuálně druhý tým tabulky. "Nebude to jednoduchý soupeř. Pokud si vzpomínám, tak jsme je loni se Znojmem vždycky porazili, nebo minimálně bodovali, letos jsou ale silní," říká obránce Tomáš Kolafa.

Bilance loňských vzájemných zápasů Dukly s Olomoucí vyznívá lépe pro tým z krajského města Vysočiny. Červenožlutí jednou vyhráli za tři body, dvakrát stejným výsledkem 3:2 po samostatných nájezdech a pouze jednou padli.

"Musíme vyhrát, už kvůli fanouškům, kterých, věřím, přijde hodně. Olomouc je atraktivní soupeř. Všichni tři spoupeři, kteří nás teď čekají doma, budou těžcí. Z každého zápasu musíme získat vždycky tři body a ukázat sílu našeho týmu, naši bojovnost," burcuje před zápasem Roman Maliník. "Musíme se ale vyvarovat vyloučení," poukazuje na časté tresty pro Jihlavu hráč, který v Dukle hostuje z extraligových Vítkovic.

Zápas nebude nic jednodcuhého, což potvrzují samotní hráči, kteří slibují pro diváky atraktivní podívanou. "Já se na ten zápas docela těším,", dodává Tomáš Kolafa, který bude muset čelit výpadům zkušených hráčů v čele s Jiřím Dopitou, který ve svých dvaačtyřiceti letech dokazuje, že hokej ho stále baví a umí ho hrát. "Jirka Dopita je zkušený hráč. Je to tahoun týmu. Musíme pořádně zabojovat. Když budeme hrát to, co nám trenéři nakáží, tak uspějeme," má jasno před sobotním duelem obránce Tomáš Petráček. "Musíme poslouchat pokyny trenérů, jako tým musíme hrát naplno," potvrzuje jeho slova Roman Maliník.

Po sobotním 13. kole jsou na řadě první odvety. A protože Dukla začínala dvakrát venku, čekají ji další dva domácí zápasy. Nejprve ve středu 19. října přivítá Berounské Medvědy, kterým se v sezoně prozatím daří nadmíru dobře. Jsou o bod za Duklou a mohou se pochlubit skalpem Ústeckých Lvů, o body obrali například Olomouc, Chomutov nebo Havlíčkův Brod. Dalším domácím soupeřem bude Šumperk, který Duklu ve druhém okle porazil v "neporazitelné" šumperské areně 3:1. Kouzlo severomoravského kluziště ale bylo od té doby pokořeno...

"Máme tři zápasy doma, tak musíme udělat plný počet bodů," uzavírá rozhodně Tomáš Kolafa.

13. kolo: sobota 15. října 2011

SK Kadaň - HC VCES Hradec Králové (17:00)
HC Stadion Litoměřice - HC Most (17:00)
HC Benátky nad Jizerou - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:00)
HC Berounští Medvědi - Salith Šumperk (17:30)
HC Dukla Jihlava - HC Olomouc (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)
IHC KOMTERM Písek - Piráti Chomutov (17:30)

14. kolo: středa 19. října 2011

HC Benátky nad Jizerou Piráti Chomutov (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Most (17:30)
HC Dukla Jihlava - HC Berounští Medvědi (17:30)
Salith Šumperk - HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)
IHC KOMTERM Písek - HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)
HC Stadion Litoměřice - HC VCES Hradec Králové (18:00)
SK Kadaň - HC Olomouc (18:00)