Svoji první nulu v sezóně vychytal gólman Filip Novotný. Jsem za ni strašně rád, říká.

16.10.2011 / Markéta Částková

Po nepovedeném zápase v Hradci čekalo na jihlavské hráče domácí prostředí. Na svém ledě přivítali protivníka z Olomouce. Jediného soupeře, se kterým se ještě v této sezóně nesetkali. Do branky domácích se postavil Filip Novotný, který nepodlehl nátlaku hostů a udržel čisté konto. První v této sezóně.

Marně si lámali hlavu hosté z Olomouce, jak vyzrát na mladého gólmana Filipa Novotného. Jeho bezchybné počínání v bráně a pečlivě odvedená práce beků nenechala hráče Mory chladnými. Jednatřicet střel vyslaných směr jihlavská klec skončilo vždy pod kontrolou Filipa Novotného. „Nešlo na mě mnoho střel. Navíc kluci mi hrozně pomáhali,“ říká Novotný.

Celkem čtyřikrát ze 13 zápasů bránil svatyni Dukly právě Filip Novotný. A nepočínal si vůbec špatně. V zápasu s Olomoucí nepustil za svá záda jediný puk. „Je to první nula v sezoně. Navíc před domácím publikem. Jsem za ni strašně rád,“ míní Novotný. Se svou úspěšností 92,31 % směle konkuruje Dominiku Halmošimu, který zatím dostává v bráně více prostoru.

Třináctým zápasem mají za sebou prvoligové celky přesně jednu čtvrtinu základní části. Duklu teď čekají další dva zápasy v řadě na domácí scéně. Bilance domácích zápasů je velice pozitivní. Z pěti utkání pět výher. Nicméně je třeba zůstat pevně nohama na zemi. Zápasů zbývá ještě mnoho. „Čekají nás dva domácí zápasy, na které je třeba pořádně se připravit. Bojovat a bodovat,“ hlásí Filip Novotný.

Oproti radostným výsledkům z domácího prostředí stojí venkovní zápasy. Tam už tak veselá situace není. Osm zápasů rovná se pět proher. „Samozřejmě výhoda domácího prostředí je značná, nicméně vyhrávat musíme i venku,“ ví Filip Novotný.

Trenér Petr Vlk je s uplynulou částí zápasů zatím celkem spokojen. „Když zhodnotím zápasy globálně, tak ano, jsem spokojen. Měli jsme ale spoustu utkání, kdy jsme zůstali našemu výkonu trochu dlužni. Je třeba více odolnosti a odvahy na venkovních kluzištích,“ přiznává si i Petr Vlk, že je třeba vyhrávat i u soupeře. „Máme v týmu spoustu mladých hráčů, na kterých nestojí žádná velká zodpovědnost. Věřím ale, že postupem času se ta tíha rovnovážně rozdělí mezi všechny hráče,“ tvrdí Petr Vlk.