3:0
(2:0, 1:0, 0:0)

Jihlavští hokejisté s přehledem zdolali Olomouc

15.10.2011 / Libor Kucza

I přes pomalý rozjezd se v první třetině ujala Dukla vedení. Obě branky vstřelil velezkušený Daniel Hodek. Ve druhé dvacetiminutovce své vedení domácí ještě navýšili. Ve skvělém výkonu pokračovali také v periodě závěrečné, ve které si vedení s přehledem pohlídali. Jistotou v brance byl pro domácí výborně chytající Filip Novotný. Důležité utkání tak Dukla vyhrála 3:0.
15.10.2011 17:30, 1. liga ČR - 13. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný - Ficenc, Kaláb, Kolafa, Dobrovolný, Jaroš, Drtina, Grundmanis, Petráček - Čachotský, Hubáček, Hodek - Zeman, Domin, Jeslínek - Krupka, Bezděk, Mikšovský - Polcar, Pometlo, Maliník
3

HC Olomouc

Žigárdy (26. Kašík) – Lhotský, Kotvan, Bartoň, Ondrušek, Staněk, Mikel, Nedbálek, Horák - Kucharczyk, Selingr, Svačina - Pekr, Řípa, Haluza - Pšurný, Herman, Šlahař - Kolouch, Vodný
0
Branky a nahrávky: 4. Hodek (Hubáček, Petráček), 15. Hodek (Ficenc), 26. Zeman (Drtina). Rozhodčí: Wagner - Frodl, Hejl. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1776. Střely na branku: 36:31. Průběh utkání: 3:0.

Průběh utkání

Již před utkáním dvou celků z předních pozic tabulky bylo jasný, že půjde o vyrovnané střetnutí. Olomoučtí toužili prolomit jihlavskou domácí neporazitelnost, Dukla se zase chtěla vydrápat zpět do absolutní špičky prvoligové tabulky.

Vstup do zápasu měla o něco lepší Olomouc, která se hned po úvodní vhazování tlačila dopředu. V prvotních minutách měla ve všech aspektech hry navrch. Paradoxně ale jako první udeřili jihlavští hokejisté. A to v čase 03:02, když Radek Hubáček poslal přesný pas Danielu Hodkovi. Jihlavský matador pak střelou švihem překonal Štefana Žigárdyho – 1:0. Po vstřelené brance domácí obraz hry vyrovnali. Dění se přelévalo ze strany na stranu, akce střídala akci. Úvodní dvacetiminutovka byla bohatá také na trestné minuty. V početních výhodách nepředváděl kvalitní výkon ani jeden celek, přesto se však jeden prosadil. A byli to opět domácí. Tomáš Ficenc našel na hranici pravého kruhu číhajícího Daniela Hodka, který střelou z voleje vymetl levý růžek olomoucké branky – 2:0. Více gólové podívané již první část nepřinesla.

Na začátku dějství následujícího pokračovala Dukla v aktivním výkonu. Úvodní branková příležitost však náležela olomouckým hokejistům. V 25. minutě se před Filipem Novotným objevil nikým nehlídaný Petr Haluza. Olomoucký střelec si s ležícím mužem v masce ale nedokázal poradit. Nedáš, dostaneš. Další názorný příklad této otřepané fráze byl k vidění v čase 25:18. Marek Drtina poslal kotouč Adamu Zemanovi, který jej dopravil do olomoucké sítě – 3:0. Třetí zásah vnesl do jihlavských řad potřebný klid a zároveň vyhnal Štefana Žigárdyho na střídačku. Na jeho místo nastoupil Libor Kašík. Těsně před koncem druhé periody mohli domácí své vedení dokonce ještě zvýšit. Michal Jeslínek prokázal přehled, když věděl o před branku najíždějícím Petru Dominovi. Robustní jihlavský útočník si ale s dobře se přemístivším Kašíkem nevěděl rady.

Do třetí třetiny vlétli olomoučtí v daleko věším tempu. Především daleko lépe bruslili, díky čemuž si vytvářeli zajímavé příležitosti. Hned po vhazování se na zteč vydal Radim Kucharczyk, jemuž ale Radek Hubáček v rozhodující fázi vypíchl kotouč. Šikovná jihlavský útočník ale oplýval i ofenzivními choutkami. V praxi je předvedl v 50. minutě, když si efektní a hlavně efektivní stahovačkou obhodil olomouckého obránce. Následnou střelu ale nepustil Libor Kašík za svá záda. Když už se hosté dostali do dobré střelecké pozice, zakročil brilantně chytající Filip Novotný, jenž byl pro jihlavský celek skálopevnou jistotou. S blížícím se koncem atraktivita zápasu klesala. Domácí si hlídali své vedení a kvalitně bránili. Olomouci se nepodařilo zaznamenat ani čestný úspěch. Dukla si tak v pohledném utkání dokráčela pro vítězství 3:0.

Červenožlutí byli v důležitém střetnutí lepším týmem. Svou výhru si zasloužila především aktivním pohybem, který naopak chyběl hostujícím hokejistům. Špička prvoligové tabulky se díky tomuto výsledku ještě více zdramatizovala a vyrovnala.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (Jihlava): Náš vstup do utkání byl dobrý. Měli jsme důležitý pohyb, proměnili jsme šance. Od druhé třetiny ale nastaly situace, kdy byla Olomouc na koni. Šance se přelévaly na obou stranách, Olomouc dokázala být pěkně nepříjemná. Bylo to ubojované vítězství.

Jan Tomajko (Olomouc):Zápas jsme nezačali vůbec dobře. Dostali jsme dva rychlé góly, pak přišel gól třetí, a vlastně až po něm jsme začali pořádně hrát. Dost často se nám stává, že první třetinu vypustíme, musíme s tím něco udělat.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie