Dukla chce ze dvou domácích zápasů získat šest bodů

18.10.2011 / Zdeněk Drla

Kolotoč první ligy zahajuje druhou čtvrtinu základní části. Na programu jsou první odvety. Ve čtrnáctém a patnáctém kole (středa a sobota) přivítá Dukla Jihlava doma Berounské Medvědy a Šumperk. Soubor hráčů v červenožlutých dresech bude chtít potvrdit výsledek z posledního kola, kdy porazil Olomouc a prodloužit tak sérii domácí neporazitelnosti. Dukla Jihlava totiž v letošním soutěžním ročníku doma ještě neprohrála. V pěti vítězných zápasech nedovolili svěřenci trenéra Petra Vlka soupěři dokonce ve třech případech ani jednou skórovat. "Doma hrajeme dobře odzadu. Toho musíme využít a další dva soupeře přehrát, porazit a udělat šest bodů," uvedl po vítězném sobotním duelu s Olomoucí nejlepší střelec první ligy Daniel Hodek.
Zápas mezi Duklou Jihlava a Berounskými medvědy začíná ve středu 19. října v 17:30 hodin na Horáckém zimním stadionu. Přijďte podpořit Duklu v souboji se šelmami ze středních Čech!

Je mu sedmatřicet let, je sice nejstarším členem kádru Dukly Jihlava, ale střílí mu to jako za mlada. Posuďte sami. Daniel Hodek nastoupil ke dvanácti ze třinácti zápasů jihlavské Dukly (chyběl pouze v Ústí nad Labem - pozn. aut.) a v nich nastřílel už jedenáct gólů! Další dva připravil svým spoluhráčům. Poprávu je tak nejlepším střelcem první čtvrtiny základní části první ligy. Jenom v sobotním klání s Olomoucí přidal dva přesné zásahy. "Jsem rád, že se mi daří. Dokud to tam padá, musím střílet," řekl zkušený forvard, který byl loni dvorním nahrávačem kapitána Oldřicha Bakuse. Letos jeho funci koncového hráče převzal na svá bedra. "Doufám, že se mě střelecké štěstí bude držet co nejdéle," doplnil.

Dukla má za sebou třináct kol základní části, v posledním duelu vyprovodila s nulou v kolonce vstřelených gólů v té chvíli druhou Olomouc, teď ji čeká další oříšek - ze středních Čech přijíždějí Berounští Medvědi. Tým, kterému zatím patří sedmá příčka. Má o bod méně než Dukla, která je pátá. Minimální bodový rozdíl mezi druhým a sedmým týmem tabulky (druhý má 25 bodů, sedmý 23 bodů - pozn. aut.) svědčí o vyrovnanosti soutěže, kterou předpovídali trenéři jednotlivých celků již před sezonou.

Co bude platit na Beroun? Uplatní Dukla stejný recept jako proti Hanákům? "S Olomoucí jsme začali dobře, dali jsme dva rychlé góly. Hráli jsme dobře odzadu, ve druhé třetině padl třetí gól. Pak už jsme jenom kontrolovali hru," popsal, jak se zrodil sobotní zisk tří bodů, Daniel Hodek. Stejný průběh by mohl platit i na Medvědy. "Ono se hraje venku špatně, když domácí vedou třeba o dva góly. To jsou samé souboje. Když si mužstvo doma pohlídá stav 2:0, tak se soupeři hraje špatně," doplnil Daniel Hodek. "Třeba v Hradci Králové jsme dostali také brzy gól, oni to zavřeli a byli na koni," ohlédl se Hodek za 12. kolem, kdy Dukla prohrála na východočeském ledě 2:5.

"Venku musíme víc bojovat, víc bruslit. Musíme se zlepšit, zatím ale hledáme kde a co," přemítal Hodek, který zhodnotil první čtvrtinu základní části první ligy: "Jsme spokojení. Spoustu zápasů jsme odehráli venku. Lepší to ale může být vždycky, máme na čem pracovat. Sezona ještě bude dlouhá," dodal Hodek.

Minulý vzájemný zápas, 1. kolo:

HC Berounští Medvědi - HC Dukla Jihlava 1:3
Branky a nahrávky: 31. Pacovský (Rubeš, Žalčík) - 4. Hodek (Čachotský), 23. Jeslínek (Padělek), 58. Hodek (Čachotský, Malena). Rozhodčí: Zubzanda - Štofa, Beneš. Vyloučení: 6:6, navíc Sobotka (BER) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 550. Střely na branku: 30:21. Průběh utkání: 0:2, 1:3. Třetiny: 0:1, 1:1, 0:1

14. kolo, středa 19. října 2011

HC Benátky nad Jizerou - Piráti Chomutov (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Most (17:30)
HC Dukla Jihlava - HC Berounští Medvědi (17:30)
Salith Šumperk - HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)
IHC KOMTERM Písek - HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)
HC Stadion Litoměřice - HC VCES Hradec Králové (18:00)
SK Kadaň - HC Olomouc (18:00)

15. kolo: sobota 22. října 2011

HC Most - IHC KOMTERM Písek (čtvrtek 20.10.2011 ve 14:30)
HC Olomouc - HC Stadion Litoměřice (17:00)
HC VCES Hradec Králové - SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
HC Benátky nad Jizerou - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:00)
HC Dukla Jihlava - Salith Šumperk (17:30)
HC Berounští Medvědi - SK Kadaň (17:30)
Piráti Chomutov - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)

Z posledního vzájemného utkání na Horáckém zimním stadionu loni v prosinci vytěžili Medvědi dva body za výhru 3:2 po samostatných nájezdech. Foto: Zbyněk Zápotočný