3:2
(1:0, 2:1, 0:1)

Dukla proti Berounu prodloužila domácí neporazitelnost

19.10.2011 / Libor Kucza

Proti Berounu chtěla Dukla prodloužit platnost rčení "můj dům, můj hrad". Vstup do utkání byl pro domácí výborný, když se přesně trefil Adam Mikšovský. I v dalším průběhu zápasu drželi otěže pevně v rukou hráči v červeném, po gólu přidali Petr Domin a Tomáš Čachotský. Jihlavští zaslouženě zvítězili v poměru 3:2 a prodloužili svojí domácí neporazitelnost na plných šest utkání.
19.10.2011 17:30, 1. liga ČR - 14. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný - Ficenc, Petráček, Kolafa, Malena, Kaláb, Dobrovolný, Grundmanis, Jaroš - Hodek, Hubáček, Čachotský - Jeslínek, Domin, Zeman - Krupka, Maliník, Mikšovský - Matějka, Bezděk, Pometlo
3

Medvědi Beroun 1933

Kareš - Sobotka, Nedvěd, Veselý, Malý, Beňovič, Barák, Jebavý - Forman, Švagrovský, Hašek - Vlček, Besser, Klhůfek - Doležal, Stromko, Milfait - Poletín, Rubeš, Vlček
2
Branky a nahrávky: 12. Mikšovský (Kaláb), 22. Domin (Kaláb, Malena), 29. Čachotský (Hodek, Kolafa) - 26. Švagrovský (Sobotka, Nedvěd), 55. Stromko (Nedvěd, Sobotka). Rozhodčí: Schmejkal - Beneš, Štofa. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1407. Střely na branku: 32:32. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.

Průběh utkání

Atraktivitě utkání přidal fakt, že před utkáním od sebe oba celky dělil v prvoligové tabulce pouhý jeden bod. Každý tedy očekával vyrovnanou bitvu plnou dramatických momentů, tvrdé hry a hokejové bojovnosti. A očekávání se téměř naplnila.

Minuty po úvodním hvizdu ale byly velmi opatrné, ani jedno mužstvo se nikam bezhlavě nehnalo. Domácí ale přeci jen o něco více vystrkovali růžky. V 11. vystrašil hosty Petr Domin, který se svůj rychlý výpad snažil zakončit k pravé tyčce. Berounský brankář Kareš ale předvedl svůj um a šanci uhasil. Necelou minutu poté již ale kapituloval. Z pozice levého kruhu totiž vypálil Adam Mikšovský, jehož bombu nejprve Kareš vyrazil. Nasměroval ji ale pouze zpět k hbitému jihlavskému útočníkovi, který kotouč neomylně doklepl do sítě – 1:0. Dukla dále pokračovala ve velice aktivním výkonu, přičemž berounské borce téměř k ničemu nepouštěla. Další branky však středočeský muž v masce domácím hráčům nepovolil.

Hnedle po zahájení druhého dějství se sami Medvědi dostali do nesnází, na trestnou lavici odjeli současně pykat dva hostující zástupci. Červenožlutí tuto výhodu bleskově využili, stačilo pouhých deset vteřin. Od modré čáry vyslal Tomáš Kaláb tvrdou přízemní střelu, jíž nasměroval do pravé tyčky hostující branky. „Gumový nesmysl,“ se ale poté odrazil přímo na hůl před brankovištěm stojícího Petra Domina, který dostál svých kvalit a dopravil puk bez sebemenších potíží do sítě – 2:0. Přesilovou hra byla následně nabídnuta také Berounu. Nejprve hosté nastřelili břevno, o pár chvil později už ale mířili do černého. Sobotka nahodil kotouč směrem na Filipa Novotného, před kterým však projektil tečoval David Švagrovský. Proti dorážce neměl domácí gólman šanci – 2:1. Festival využitých přesilovek ale pokračoval. V čase 28:33 Kareš nedostatečně ukryl puk pod svým tělem, Daniel Hodek ho díky svému důrazu získal a přiťukl jej Tomáši Čachotskému. Domácí rychlík pak posunul kotouč za brankovou čáru a navýšil vedení – 3:1. Ve druhé dvacetiminutovce již i přes mnoho vyloučení další branka nepadla.

Třetí třetinu začali hosté chybou, kterou darovali Danielu Hodkovi možnost pelášit do samostatného úniku. Zkušený forvard ale trefil pouze lapačku berounského brankáře. Ofenzivní chuť obou celků postupně upadala, hra se začala kouskovat. Hosté však dokázali utkání vrátit náboj. V 55. minutě ujel jihlavským obráncům Jakub Stromko, který ač byl faulován, dokázal v pádu zakončit – 3:2. Ihned po kontaktní brance měli berounští dobrou příležitost k vyrovnání. Svou početní výhodu však nesehráli dle svých představ. Dukla již svého soka do dalších vážnějších příležitostí nepouštěla a dovedla utkání do vítězného konce. Medvědy vyprovodila 3:2.

Domácí hokejisté tak díky tříbodové výhře poskočili na 3. příčku tabulky. Absolutní špici ale okupují i další celky, bodové rozestupy jsou skutečně minimální. Příležitost upevnit si třetí místo bude mít Dukla v sobotu 22. října, kdy hostí Šumperk.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Jihlava): My jsme velice rádi za výhru. Zápas rozhodly přesilové hry. Viděli jsme pěkný hokej, protože přijel kvalitní soupeř. Beroun má za sebou dobré výsledky, a ne nadarmo hraje v horních patrech tabulky.

Jiří Doležal (Beroun): Domácí dokázali využít dvě přesilové hry, což rozhodlo utkání. Jejich produktivita byla vidět, my jsme se s tím chvílemi prali. Kluci dodrželi taktiku, kterou jsme na domácí měli, takže jsem s jejich výkonem spokojený.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie