Adam Mikšovský: Utkání rozhodly přesilovky

19.10.2011 / Markéta Částková

V rámci 14. kola prvoligové sezóny přivítali domácí na jihlavském ledě berounské Medvědy. Zápas plný přesilových her přinesl 3 body červenožlutým borcům, čímž navázal na jejich domácí neporazitelnost. Svým gólem přispěl k výhře 3:2 i Adam Mikšovský.

Po úvodním buly se puku ujali hosté. Jihlavské potrápili, když se usadili v útočném pásmu a několika střelami prověřili gólmana Filipa Novotného. Ten však domácí podržel, a Jihlava mohla vyrazit do protiútoku. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, přesto po nepovedeném startu měli navrch místní. Po vytvořeném tlaku gólman hostí Daniel Kareš nestačil na střelu Adama Mikšovského, který poprvé měnil skóre. „Je to můj první gól v sezóně, takže mám samozřejmě radost,“ říká premiérový střelec Adam Mikšovský.

Utkání se neobešlo bez častých vyloučení. V druhé periodě se naskytla domácím šance v podobě dvojité přesilové hry. Spolupráce Tomáše Kalába a Petra Domina zvýšil náskok domácích, když druhý jmenovaný překvapil svojí střelou Kareše. “Při přesilové hře 5:3 se říká, že když ji mužstvo nepromění, nezaslouží si vyhrát. My jsme ji naštěstí proměnili, padlo nám to tam. Byl to klíčový okamžik utkání,“ hodnotí Adam Mikšovský.

I hosté se přihlásili o slovo. Dvoubrankový rozdíl snížil ve 26.minutě David Švagrovský a dostal tak Medvědy znovu do hry. Ve 29. Minutě se však trefil Tomáš Čachotský a berounští měli znovu co dohánět. Svoji tvrdou hrou dostávali mnohé jihlavské hráče do nezáviděníhodných situací. K menší šarvátce došlo ve 30.minutě, když na lavici hanby odjel pykat Daniel Hodek s týmovým kolegou Tomášem Kolafou. Trestnou lavici na druhé straně zahřívali Daniel Sobotka a Jaroslav Nedvěd. “Nevím přesně, co se tam stalo, neviděl jsem to. Tohle ale k hokeji prostě patří. Jsou to emoce,“ objasňoval vzniklou situaci čtyřiadvacetiletý útočník Adam Mikšovský.

Do poslední části utkání vstoupili jihlavští s dvoubrankovým rozdílem. Pět minut před poslední sirénou Filip Novotný pustil za svá záda střelu Jakuba Stromka. Hosté měli ještě dostatek času na srovnání skóre. Domácí si však možnost prodloužení nepřipouštěli. “Bylo by proti nám, kdybychom se začali bát o skóre. Věřili jsme si, a chtěli jsme vyhrát,“ tvrdí Adam Mikšovský. Medvědi se ještě snažili prorazit do útočného pásma. Přechod přes modrou čáru si však domácí pohlídali, a nenechali berounské hráče přistoupit k power play. “Měli jsme pokyny od trenéra, abychom si puk drželi neustále před sebou. Dostat se ven z obranného pásma a nepustit jejich gólmana ven z branky,“ vysvětluje Adam Mikšovský.