Věřím, že uspějeme jako tým, říká specialista na Litoměřice Tomáš Kaláb

25.10.2011 / Zdeněk Drla

Proti Litoměřicím hrál zatím třikrát a na svém kontě má tři vstřelené góly. Tomáš Ficenc jej dokonce označil za specialistu na tento tým. "Kabymu to tam proti Litoměřicím padá," upozornil na střeleckou úspěšnost obránce Tomáše Kalába kapitán Dukly. "Je pravda, že se mi proti nim střelecky daří. Že by to ale bylo moje oblíbené mužstvo, to se říct nedá," říká čtyřiadvacetiletý obránce, který se v prvním letošním duelu se Stadionem Litoměřice prosadil hned dvakrát, jednu přesnou trefu do litoměřické sítě přidal v loňské sezoně.
Zápas 17. kola první hokejové ligy mezi Duklou Jihlava a Stadionem Litoměřice začíná na Horáckém zimním stadionu ve středu 26. října v 17:30 hodin.

Litoměřice si prvoligovou příslušnost vybojovaly před loňskou sezonou. A ve druhé nejvyšší tuzemské soutěži se už slušně zabydlely. V letošním prvním vzájemném měření sil ve čtvrtém kole zvítězila Dukla v Kalich Areně vysoko 7:2, dvěma góly se na zatím nejvyšší výhře červenožlutého týmu v sezoně podílel Tomáš Kaláb. "V Litoměřicích nám to tam v přesilovkách padalo," vzpomíná na zářijový zápas, kdy Dukla zužitkovala hned čtyři početní výhody. "Bylo tam hodně střelby, dařilo se nám kombinovat... Kdyby se nám podařilo tento výkon zopakovat i doma, bylo by to dobré," doplňuje mladý obránce.

Recept na Litoměřice mají i jeho spoluhráči. "Musíme potvrdit výsledek z prvního utkání u nich. Vlítnout na ně, nedat jim čichnout k puku," říká rezolutně další obránce - střelec Tomáš Kolafa, který má na svém kontě už pět gólů.

Dukla chce každopádně prodloužit svoji domácí neporazitelnost. V aktuální sezoně ještě doma nedarovala soupeři ani bod. "Musíme dobře bránit, dobře bruslit, tlačit se do zakončení," vypočítává jak na středečního soupeře útočník Petr Domin, s šesti góly druhý nejlepší střelec týmu. Přidá do sbírky další zásah proti Stadionu? "Gólů není nikdy dost, doufám, že se zase trefím," usmívá se urostlý útočník.

Ve vítězství doufá i "specialista" na Litoměřice. "Věřím, že uspějeme jako tým. V Kadani jsme prohráli, potřebujeme proto body z domácího prostředí. A je jedno, jestli ty góly dám já nebo někdo jiný," doplňuje Tomáš Kaláb.

Dukle patří po pondělní prohře v Kadani se 30 body v tabulce čtvrtá příčka, na vedoucí Ústecké Lvy ztrácí devět bodů, na druhou Olomouc pouze tři. Litoměřice mají sedmnáct bodů a jsou desáté.

"Když se nám nedaří venku, musíme bodovat doma. Chceme navázat na vítěznou domácí šňůru. Hokej hrajeme pro diváky. A diváci jsou tady super," uzavírá Petr Domin.

"Stoprocentně musíme vyhrát jak doma, tak i v sobotu venku v Třebíči. Pro nás to bude trochu větší motivace," culí se před vysočinským derby Tomáš Kaláb, který přišel do Dukly před loňskou sezonou právě z Horácké Slavie.

Obránce Tomáš Kaláb (vpravo) v litoměřické Kalich Areně ve čtvrtém kole dvakrát překonal Dušana Salfického. Foto: Michaela Luňáčková (www.hclitomerice.cz)

17. kolo: středa 26. října 2011

HC Dukla Jihlava - HC Stadion Litoměřice (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi - Piráti Chomutov (17:30)
SK Kadaň - Salith Šumperk (18:00)
HC Berounští Medvědi - SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
HC Olomouc - IHC KOMTERM Písek (18:00)
HC VCES Hradec Králové - HC Benátky nad Jizerou (18:00)
HC Most - HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)

18.kolo: sobota 29. října 2011

Salith Šumperk - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC VCES Hradec Králové (17:00)
HC Benátky nad Jizerou - HC Olomouc (17:00)
HC Stadion Litoměřice - SK Kadaň (17:00)
Piráti Chomutov - HC Most (17:30)
IHC KOMTERM Písek - HC Berounští Medvědi (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Dukla Jihlava (17:30)