3:1
(0:1, 2:0, 1:0)

Dukla uhájila domácí neporazitelnost i proti Litoměřicím

26.10.2011 / Libor Kucza

Jihlava chtěla svojí sérii domácí neporazitelnosti udržet i proti Litoměřicím. Už od úvodu utkání bylo jasné, že soupeř nedá svůj skalp lacino. Úvodní dějství vyznělo lépe právě pro hosty. O přestávce však museli domácí borci zažít v kabině tajfun, který zapřičinil skvělý obrat po brankách Michala Jeslínka a Petra Domina. Vítězství už Dukla nepustila a zaslouženě zvítězila v poměru 3:1, když pojišťovací gól vstřelil v závěrečné dvacetiminutovce opět Michal Jeslínek.
26.10.2011 17:30, 1. liga ČR - 17. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný - Ficenc, Drtina, Kolafa, Malena, Kaláb, Dobrovolný, Grundmanis - Hodek, Hubáček, Čachotský - Jeslínek, Domin, Vysloužil - Zeman, Maliník, Mikšovský - Pometlo, Bezděk, Polcar
3

HC Stadion Litoměřice

Přikryl - Suchý, Brejčák, Drábek, Smetana, Kříž, Ketner, Hora, Evan - Kloz, Slížek, Gengel - Loskot, Belay, Hašek - Rindoš, Kafan, Tůma - Horčička, Hlusička, Novák
1
Branky a nahrávky: 24. Jeslínek (Zeman, Malena), 32. Domin (Kolafa), 49. Jeslínek (Ficenc, Vysloužil) - 14. Evan (Hašek). Rozhodčí: Humpolíček - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1638. Střely na branku: 42:24. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Průběh utkání

Před duelem s nevyzpytatelným celkem z Litoměřic toužila Dukla prodloužit nedobytnost domácího stánku, ze kterého si již sedmkrát v řadě neodvezl soupeř ani bod. První letošní duel zvládla Dukla na severu Čech suverénně. Doma se však Litoměřice staly tužším soustem.

V úvodu nepohledného utkání měla o něco více navrch domácí Dukla. Převaha to však byla pouze optická. Během deseti minut se k vážnější příležitosti dostal pouze Petr Domin, který ale nedokázal z bezprostřední blízkosti nalézt na hostujícího strážce svatyně recept. Přesilová hra s číslem jedna připadla jihlavským hokejistům. Podle svých představ ji ale nevyřešili a Přikryla téměř neohrozili. To hostím se ve stejné situaci dařilo daleko lépe. Střela ex-jihlavského Jiřího Suchého se ještě neujala, Jakub Evan již ale do černého mířil. Z mezikruží napálil kotouč přímo do levého horního rohu domácí klece – 0:1. Ani další početní výhoda se Dukle nezdařila, i když měla ke skórování velice blízko. Tomáš Čachotský už chtěl dopravit puk do odkryté klece, v tom se ale přiřítil hostující bek, který pádem posunul branku. I proto se do kabin odcházelo za jednobrankového vedení litoměřických hokejistů.

Na začátku druhého dějství se červenožlutým naskytla velmi dobrá šance ke změně stavu, dvojnásobná přesilová hra. A Dukla jí nepohrdla. Několik málo chvil před návratem prvního hostujícího hráče se po přihrávce Adama Zemana do prázdné brány prosadil Michal Jeslínek – 1:1. Domácí hokejisté zvýšili tempo, nebyl to tentýž ospalý celek, který byl k vidění v první třetině. V čase 31:40 se mohlo mužstvo z krajského města Vysočiny radovat podruhé. Tomáš Kolafa vyslal projektil od modré, načež puk proklouzal skulinkou mezi Přikrylovými betony až na brankovou čáru. Doklepnout do sítě se jej podařilo Petru Dominovi – 2:1. Těsně v závěru druhé dvacetiminutovky ještě zahrozil Lukáš Rindoš, jehož blafák ale pozorný Filip Novotný přečetl.

Litoměřice zahájily třetí periodu velice aktivně a navázali tak na výkon z části úvodní. Několikrát dokázali domácím řádně zatopit. Ani jeden z jejich pokusů se ale neujal. Veškeré Litoměřické myšlenky na vyrovnání rozehnal ve 49. minutě opět Michal Jeslínek, když po skvělé Ficencově přihrávce zpoza brány překonal překvapeného hostujícího gólmana – 3:1. Tento úspěch vlil do žil jihlavských hokejistů jistotu a klid. Po zbytek utkání si vedení hlídali a Severočechy k ničemu nepouštěli. V závěru střetnutí se také dosti přitvrdilo, muziku tvrdili zejména Litoměřičtí zástupci. Ani patřičný důraz jim ale ke snížení nepříznivého stavu nepomohl. Dukla tak svou tvrz uhájila i poosmé v řadě, tentokráte zdolala Litoměřice 3:1.

Ohlasy trenérů

Jindřich Setíkovský (trenér Litoměřic): „Trochu lituji toho, že jsme odsud dnes neodvezli ani bod. Kromě druhé třetiny, kdy byl soupeř lepší, jsme hráli dobře. První třetinu jsme odehráli velice slušně, závěrečnou třetinu také. S jedním gólem, který dá obránce, se ale vyhrát nedá. Náš problém je, že nedokážeme využívat šance. Před bránou jsme nedůrazní, nemáme dobrou střelbu, tudíž nejsme pro dobrého gólmana problémem. Je to škoda, protože si myslím, že dnes byl Dukla hratelná. U nás jsme jasně prohráli, zde byl zápas vyrovnaný. Soupeře jsme postavili na nohy po první třetině, kdy jsme se nechali vyloučit do tří. Dukla má dost zkušené mužstvo na to, aby tuto přesilovku využila. Sice ke konci a se štěstím, ale hodně jsme jí sami pomohli.“

Patrik Augusta (asistent trenéra Dukly Jihlava): „Souhlasím s kolegou, viděli jsme vyrovnané utkání. Nám nevyšel vstup do zápasu, soupeř byl lepší. Zlepšili jsme se ve druhé třetině, využili jsme přesilovku, dali jsme 2 góly. Měli jsme také dost šancí. Díky vyrovnanosti to byl ve třetí třetině spíš boj. Nehráli jsme dobře, ale našli jsme cestu k vítězství, což se taky cení. Jsme spokojení, 3 body zůstaly doma.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie