Špatný začátek, potom vybojované vítězství, shodují se střelci Domin s Jeslínkem

26.10.2011 / Markéta Částková

Prvoligová sezona naservírovala fanouškům další, v pořadí již 17. zápas. Jihlavské Dukle určil los soupeře z Litoměřic. Před necelým měsícem Dukla odvezla z litoměřického stadionu plný počet bodů, a tak se loňský nováček soutěže chtěl pomstít, a vzít si body zpátky. Málem se i podařilo. Poprvé v této sezoně Dukla na domácí půdě prohrávala.

Z domácího utkání tři body, z venkovního ani jeden. Už se stalo téměř tradicí, že body zůstávají na Horáckém zimním stadionu. Z venkovních utkání sem tam Jihlava nějaké doveze, ale doma nedá nikomu nic. Spoléhat se ale na to, že doma se prostě vyhrává, nejde. Již poněkolikáté se jihlavským nepovedl vstup do utkání. Toho však dokázali využít hráči HC Stadionu Litoměřice. Ve 14. Minutě se nemýlil Evan, a dostal svůj tým do vedení. “Špatně jsme začali. Navíc jsme hned dostali gól,“ komentoval nepovedenou třetinu Michal Jeslínek.

Po nevyvedených dvaceti minutách se vstupovalo na led za stavu, který domácím příliš nelichotil. Jednogólový náskok hostů však dokázal ve 24. minutě vyrovnat Michal Jeslínek, a to při přesilové hře 5 na 3. “Při hře pět na tři je spousta prostoru. Snažíme se si nahrávat, ale občas je to dost překombinované,“ popisoval proměněnou situaci střelec Michael Jeslínek. Stav byl sice vyrovnaný, ale hra, a to hlavně ze strany Dukly byla chvílemi velice nepřesná. Hokejově se nám vůbec nedařilo,“ přiznal Petr Domin.

Hra se více zklidnila, a nepřesnosti z hole jihlavských hráčů ubývalo. Domácí se začali dostávat do více šancí. Gólman hostů Přikryl však způsoboval žlutočerveným potíže. Nebylo snadné ho překonat. “V téhle soutěži není lehké překonat jakéhokoliv gólmana. Přikryl to dnešním výkonem potvrdil, je to kvalitní brankář,“ potvrdil Přikrylovo výborné počínání v bráně Michal Jeslínek.

Recept, jak Přikryla překonat však vymyslel ve 32. minutě Petr Domin. Po Kolafově nahrávce vymetl litoměřickou branku, čímž poslal domácí do vedení. “Ten gól jsem si trochu vymodlil,“ smál se sympatický útočník Petr Domin. Dukla své vedení ještě zvýšila, a to povedenou střelou Michala Jeslínka. Stav 3:1 zůstal od 49. minuty stejný, a tak si zase Jihlava uhájila svou neporazitelnost na domácí půdě. “Jsme rádi, že jsme nakonec vyhráli. Bylo to těžké. Doma se nám hraje dobře, protože fanoušci jsou výborní, oddychl si Petr Domin.