Další domácí zápas je tady! Přijíždějí silné Benátky

04.11.2011 / Zdeněk Drla

Těžkého soupeře přiřkl los 20. kola první ligy hráčům jihlavské Dukly. Na Horácký zimní stadion přijíždí Benátky nad Jizerou, tým, který Dukle v tabulce dýchá na záda. "Je to soupeř, který velice dobře bruslí, venku má dobré výsledky, takže nás čeká těžký zápas," říká před sobotním duelem útočník Radek Hubáček. A má pravdu. Benátky venku prohrály pouze ve druhém kole v Ústí. V ostatních osmi případech bodovaly.
Zápas mezi Duklou Jihlava a Benátkami nad Jizerou začíná na Horáckém zimním stadionu v sobotu 5. listopadu v 17:30 hodin.

O síle sobotního soupeře Dukly Jihlava na hřištích soupeřů svědčí zběžný výčet jejich vítězství. Tým, který spolupracuje s extraligovými Bílými Tygry z Liberce, bodoval naplno v Hradci Králové, Berouně, Litoměřicích, dva body bral v Olomouci a Šumperku, po bodu v Chomutově a Písku.

"Benátky jsou venku silné," potvrzuje Radek Hubáček. "Proto musíme hrát stejně jako všechny předchozí domácí zápasy, dobře bruslit, abychom se jim vyrovnali nebo ještě lépe předčili je," přemítá před zápasem šestadvacetiletý útočník a hledá recept, jak na aktuálně pátý tým tabulky doma vyzrát. "Musíme proměnit nějaké šance. Myslím, že budou hodně rozhodovat přesilovky, protože v zápasech s Benátkami nikdy moc gólů nepadá."

V posledním vzájemném utkání podlehla Dukla Středočechům na jejich ledě 1:2. Na první gól se čekalo až do konce druhé třetiny, kdy proměnil nařízené trestné střílení veterán v benáteckém dresu Lukáš Král. O sedm minut později srovnával skóre právě Radek Hubáček tak trochu kuriozním gólem. „Zachytil jsem puk za modrou, udělal jsem dva kroky do útočného pásma a vystřelil přes obránce. Jemu to škrtlo o holení chránič a puk padl do branky. Gólman ho podle mě ani neviděl," popisoval po utkání 7. kola svůj zápas do statistik. Dvě a půl minuty před koncem se v přesilovce prosadili benátečtí hráči a strhli vedení na svoji stranu. Dukle nepomohla ani více než minutová hra bez brankáře. "Co si pamatuji zápasy proti Benátkám, ať už u nich nebo doma, tak těch gólů nikdy moc nepadá. Možná to bude taky o prvním gólu, nebo budou rozhodovat maličkosti. To znamená, že musíme být disciplinovaní, nebýt vylučovaní a když bude nějaká přesilovka, musíme ji proměnit," má jasno šikovný centr.

20.kolo:sobota 5. listopadu 2011

Salith Šumperk - HC Most (17:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Berounští Medvědi (17:00)
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC VCES Hradec Králové (17:30)
Piráti Chomutov - HC Olomouc (17:30)
HC Dukla Jihlava - HC Benátky nad Jizerou (17:30)
IHC KOMTERM Písek - SK Kadaň (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Stadion Litoměřice (17:30)

21.kolo: středa 9. listopadu 2011

HC VCES Hradec Králové - HC Most (úterý 8.11. v 17:00)
SK Horácká Slavia Třebíč - Salith Šumperk (17:30)
HC Dukla Jihlava - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)
HC Stadion Litoměřice - IHC KOMTERM Písek (18:00)
SK Kadaň - HC Benátky nad Jizerou (18:00)
HC Berounští Medvědi - Piráti Chomutov (18:00)
HC Olomouc - HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)

Dukla letos v Benátkách prohrála tesně 1:2. Loni doma vyhrála 3:2, v Benátkách padla až po nájezdech 3:4. Foto: Zbyněk Zápotočný