Na zápas jsem se hrozně těšil, tvrdí Tomáš Karpov

06.11.2011 / Markéta Částková

Až v utkání s Benátkami nad Jizerou, tedy ve 20. kole sezony, se mohl jihlavským fanouškům v plné síle představit útočník Tomáš Karpov. Tato posila ze Sparty zasáhla již do přípravných utkání. Hned první soutěžní domácí zápas s Kadaní však Karpov nedohrál kvůli zranění a k vidění na ledě byl až v sobotu, po téměř šesti týdnech.

Dvaadvacetiletý útočník Tomáš Karpov přišel na hostování do Dukly z pražské Sparty. Před jihlavským publikem se představil pouze na část utkání třetího kola proti Kadani, kdy mu zranění vystavilo šestitýdenní stopku. “Na dnešní utkání jsem se hrozně těšil. Odehrál jsem sotva tři zápasy z kraje soutěže, takže si připadám jako na začátku sezony,“ konstatuje Karpov.

Dlouhá absence na ledě však nebyla na Karpovovi znát. “Cítil jsem se dobře. Už jsem nějaký čas trénoval, navíc jsem měl přidáváno bruslení a kolo, abych byl ve formě,“ říká. A svoji dobrou formu potvrdil první vstřelenou brankou v dresu Dukly. “Je to parádní nástup, dal jsem gól, takže jsem naprosto spokojený,“ radoval se.

Důvod k radosti měl celý tým. Jihlava připravila soupeři z Benátek šestigólový výprask, a divákům parádní podívanou. “Zápas jsme nezačali dobře. Prvních osm minut nás soupeř přehrával, dobře bruslil a napadal. Pak nás ale uklidnily vstřelené branky, které jsme dali, a mohli jsme zápas v poklidu s gólovým náskokem dohrát. Utkání rozhodla první třetina,“ bilancuje další úspěšný střelec, Tomáš Kaláb. “Na konci první třetiny jsme dali nějaké branky, ale samozřejmě nejde to pořád tak, že během tří minut padnou tři góly. Situace se uklidnila, my jsme si vytvářeli šance a mohli jsme dát klidně i víc branek,“ hodnotí utkání Karpov. “Vyhráli jsme vysokým rozdílem 6:1, takže s dnešním zápasem jsme naprosto spokojeni,“ dodává.

“Jsme rádi, že jsme potěšili diváky mnoha vstřelenými góly a třemi body. Je důležité samozřejmě vyhrávat i venkovní zápasy, ale hlavní je, vyhrávat doma, před svými fanoušky,“ říká Tomáš Kaláb. “ Diváků bylo dost, takže atmosféra byla super,“ pochvaluje si Tomáš Karpov.