Derby Vysočiny je tady! Přijíždí Rebelové z Brodu. Na hokej vyražte včas

08.11.2011 / Zdeněk Drla

Zajímavější duel 21. kolo první hokejové ligy nenabízí. Už po jednadvacáté se v mistrovském zápase proti sobě postaví jihlavská Dukla a Rebelové z Havlíčkova Brodu.
Ve vysočinském derby půjde o hodně. Jednak Dukla obhajuje svoji letošní domácí nadvládu, navíc nechce přijít o kontakt s nejvyššími příčkami prvoligové tabulky. Rebelové mají o motivaci také postaráno. V derby se jim proti Jihlavě daří, před týdnem převzal tým nový trenér Karel Dvořák, který nahradil odvolaného Petra Nováka, jenž vedl Havlíčkův Brod přes pět let.
Derby Vysočiny mezi Duklou Jihlava a Rebely z Havlíčkova Brodu začíná na Horáckém zimním stadionu ve středu 9. listopadu 2011 v 17:30 hodin. Vzhledem k očekávané vysoké návštěvnosti vyzývá vedení klubu fanoušky, aby na zimní stadion dorazili s dostatečným časovým předstihem. U vstupů budou prováděny osobní prohlídky. Na stadion je zakázáno vnášet pyrotechniku, vlajky na tyči a další nebezpečné předměty.

Na každé derby, ať už s Třebíčí nebo s Havlíčkovým Brodem, se těší jak hráči, tak i fanoušci. Právě ti by měli ve středu vpodvečer naplnit Horácký zimní stadion nejvyšší návštěvou sezony. Do Jihlavy totiž přijíždí havlíčkobrodští Rebelové. Atraktivnějšího soupeře čtrnáctičlenný prvoligový tandem nenabízí.

Každý duel s Havlíčkovým Brodem má ten správný náboj, jaký derby má mít. Nyní ale bude poprvé jiné. Na lavičku soupeře se už nepostaví trenér Petr Novák, který vedl havlíčkobrodský tým přes pět let a zažil tak všech dvacet vzájemných zápasů. Před týdnem byl odvolán. Nahradil jej velezkušený Karel Dvořák, který v minulosti vedl i Jihlavu, s asistentem Milanech Chalupou.

Právě to může být jedna ze zbraní středečního soupeře. "Impuls v podobě nového trenéra funguje. Vždycky minimálně v začátku je tým dravější, je to opravdu impuls pro mančaft. Nečeká nás proto nic jednoduchého," ví dobře útočník Tomáš Čachotský, který má jasno, jakým stylem musí Dukla hrát proti Rebelům. "Stejně jako v předešlých domácích zápasech. Musíme se snažit být aktivní, hlídat si to odzadu. Důležitý je dobrý pohyb," přiznává.

Stejně jako stovky fanoušků i Tomáš Čachotský se na zápas s Rebely těší. V něm by měla mít navrch domácí Dukla. Ta drží desetizápasouvou šňůru vyhraných domácích zápasů, v tabulce jí patří čtvrtá příčka. Rebelové jsou sedmí s jedenáctibodovou ztrátou na Jihlavu. "Je to ale derby. Jestli je nějaký rozdíl postavení v tabulce, na to se nemůžeme dívat. Brod je velice silný, nepříjemný soupeř. Zda se jim dařilo nebo nedařilo, to nemusí vůbec nic znamenat," potvrzuje Čachotský starou pravdu, že derby nemá dopředu jasného favorita.

Jediné, co je dopředu jasné, je fakt, že na derby dorazí množství fanoušků z obou sousedních měst. "Doufám, že jich přijde co nejvíce, aby nás podpořili. Věřím, že to bude dobrý hokej a my vyhrajeme," uzavírá Tomáš Čachotský, podle kterého je pro Brod vyhraný zápas nad Jihlavou otázkou prestiže. "My chceme ale taky vyhrát. Pro nás to je derby stejně jako s Třebíčí," doplňuje.

Fanoušci, na hokej vyražte včas!

V souvislosti s derby mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem bude posílena pořadatelská služba a zavedena zvýšená bezpečnostní opatření na zimním stadionu. Fanoušci se budou muset před vchodem na zimní stadion podrobit osobním prohlídkám. U vstupů se tak mohou tvořit fronty. "Žádáme proto fanoušky, aby vzhledem k přísnějším bezpečnostním opatřením přišli dříve než obvykle," vyzývá příznivce Jihlavy i Havlíčkova Brodu Dušan Pařil z marketingového ddělení Dukly Jihlava.

Na zimní stadion nebudou vpuštěni fanoušci s vlajkami na tyčích. Zakázána je také veškerá pyrotechnika vyjma interiérové. Její použití je ale nutné předem konzultovat s vedením klubu.

Fanouškům bude k dispozici celkem pět pokladen: hlavní pokladna u nového vchodu naproti Vysoké škole polytechnické, stará pokladna u Kina Sokol (tato pokladna bude otevřena mimořádně již od 15 hodin), dvě pokladny směrem do parku a zvláštní pokladna pro hosty u vchodu F (levý vchod od pivovaru).

Informace pro fanoušky hostí

Vzhledem k přísným bezpečnostním opatřením vyzývá vedení Dukly Jihlava fanoušky hostí, aby na Horácký zimní stadion dorazili s dostatečnou rezervou. Je pro ně určen zvláštní vchod F (levý vchod od pivovaru), kde jim bude k dispozici zvláštní pokladna. Doporučujeme příchod k HZS minimálně 40 minut před začátkem utkání. V opačném případě hrozí, že se do svého sektoru na stadionu dostanou až po zahájení utkání.

Případné hromadné objednávky vstupenek pro hosty je možné vyzvednout již od středečních dopoledních hodin na sekretariátu Dukly u sl. Marešové.