2:3sn
(1:2, 0:0, 1:0 - 0:0 - 0:1)

Rebelové přichystali Dukle první letošní domácí porážku

09.11.2011 / Libor Kucza

Dukla chtěla svojí vítěznou šňůru před domácími fanoušky udržet i proti svému rivalovi z Havlíčkova Brodu. Že to nebude lehký úkol bylo zřejmé již od začátku utkání. Ten se sice povedl lépe domácím, když přesně zamířil Aleš Padělek. Jenže hosté dokázali stav utkání obrátit a tento nadějný stav drželi až do závěrečné dvacetiminutovky. Dukla nakonec srovnala zásluhou Pavla Mrni. Rebelové však přecijen byli šťastnější, když vyhráli loterii v podobě samostatných nájezdů a připravili Dukle první letošní porážku před domácím publikem.
09.11.2011 17:30, 1. liga ČR - 21. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný (na nájezdy Halmoši) - Kolafa, Ficenc, Malena, Kaláb, Dobrovolný, Grundmanis, Jaroš - Hodek, Hubáček, Čachotský - Jeslínek, Mrňa, Padělek - Karpov, Domin, Krupka - Zeman, Bezděk, Maliník
2

HC Rebel Havlíčkův Brod

Laitinen - Šenkeřík, Morava, Koma, Pavlík, Protivný, Jelínek - Rytnauer, Polodna, Kostourek - Němec, Semorád, Meidl - Švaňhal, Zábranský, Nahodil - Štěpánek, Stehlík, Musil
3
Branky a nahrávky: 2. Padělek (Jeslínek), 45. Mrňa (Padělek) - 4. Kostourek (Polodna, Rytnauer), 10. Polodna (Rytnauer, Kostourek), rozhodující nájezd Polodna. Rozhodčí: Kubičík - Adamec, Poruba. Vyloučení: 8:12, navíc Semorád (HBR) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4317. Střely na branku: 39:30. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

Průběh utkání

Při derby Vysočiny, jak se také soubojům mezi Duklou Jihlava a Havlíčkobrodskými Rebely říká, byla očekávána početná divácká kulisa. A bylo tomu tak. Do ochozů Horáckého zimního stadionu si našlo cestu rovných 4317 diváku! Ti poté viděli dramatické utkání plné soubojů, vyloučení a zvratů.

Lepší vstup do utkání si domácí snad ani nemohli přát. Již v čase 1:04 poslal Duklu do vedení Aleš Padělek, který zužitkoval výbornou přirávku Michala Jeslínka – 1:0. Rebelové však na vyrovnání nečekali příliš dlouho, neboť ve 4. minutě využili početní výhodu. Pokus Petra Polodny jihlavský strážce svatyně ještě vytěsnil, na přesnou dorážku Milana Kostourka už byl ale krátký – 1:1. Když následnou přesilovou hrou červenožlutí pohrdli, zaúřadovali opět havlíčkobrodští hokejisté. Nutno dodat, že jim k druhé brance pomohla notná dávka štěstí. Petr Polodna poslal kotouč z velkého úhlu do předbrankového prostoru, kde si jej Kriss Grundmanis ke vší smůle bruslí srazil do vlastní sítě – 1:2. Následujícící minuty přinesly festival nevyužitých početních výhod. Domácím se nepodařilo skórovat ani v přesilovce 5 na 3. Do kabin se tak odcházelo za příznivějšího stavu pro hostujícící Rebely.

Domácí sice hráčskou převahu nevyužili, naprosto totožně si ale počínali hosté, kteří v úvodních minutách druhého dějství oplývali stejnou výhodou. Atraktivita druhé třetiny spadala spíše do šedivého průměru. Z letargie naplněné ochozy probudila až příležitost Tomáše Kolafy, jenž obdržel od Čachotského přihrávku jako na zlatém podnose.Bomba jihlavského beka však pouze prosvištěla kolem branky. Když nebyly využity další početní výhody, skončila druhá perioda bez branek.

V čase 44:40 domácí konečně vsítili kýženou vyrovnávací branku. Pavel Mrňa nabral rychlost, ujel hostujícímu obránci, načež si bravurním blafákem poradil s havlíčkovbrodským mužem v masce – 2:2. Rázem byla na ledové ploše pouze domácí Dukla. S přibývajícími minutami stoupala nervozita, díky čemuž se značně přitvrdilo. Až na pár vyjímek šlo však o souboje v rámci fair play. Necelou minutu a půl před závěrečným hvizdem mohli Rebelové vsítit vítězný gól. To by však musel havlíčkobrodský Semorád lépe provést blafák, který Filip Novotný skvěle vystihl a zpacifikoval. Zápas tedy nenašel v základní hrací době vítěze. V prodloužení i přes početní výhodu jihlavských hokejistů branku nepadla. Následovala tak dovednostní disciplína, samostatné nájezdy. Ty probíhaly velmi dramaticky. První dva zástupci z obou celků proměnili. Třetí série však byla rozhodující. Havlíčkobrodský Petr Polodna proměnil, naopak Aleš Padělek si vybral slabší chvilku. Rebelové si tak odvezli bod navíc. Dukla havlíčkobrodským hokejistům podleha 2:3 po samostatných nájezdech.

Ohlasy trenérů

Karel Dvořák (trenér Havlíčkova Brodu): „Věděli jsme, že vítězná série Dukly někdy musí skončit. Jsem rád, že se to povedla zrovna nám. První třetinu jsme byli lepší, poté se hra vyrovnala. Bylo také hodně vyloučených. Nemyslím si ale, že by šlo o zákeřnosti. Šance jsme měli i při vyloučení. Při penaltách jsme poté byli šťastnější.“

Petr Vlk (trenér Dukly): „Dali jsme rychlého góla, ale někdy se to nevyplácí, což se ukázalo právě dnes. Poté jsme dostali druhého nešťastného góla, a to naše hráče trochu poznamenalo. Po vyrovnávaci brance se hráči uklidnili, stále to však nebylo ono. Ve vyrovnaném zápase takto hrát nemůžeme. Nájezdy jsou už pak buď a nebo.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie