Kde se stala chyba? Ten nájezd jsem prostě neproměnil, lituje Aleš Padělek

09.11.2011 / Markéta Částková

Derby Vysočiny mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem. Takový zápas čekal na diváky Horáckého zimního stadionu ve středu 9. listopadu. Napínavému utkání, které musely rozhodnout až samostatné nájezdy, přihlížely více než čtyři tisíce fanoušků. Rebelové vyzráli na Duklu a utnuli tak jihlavskou vlnu domácí neporazitelnosti. Přesto alespoň bod červenožlutí uhájili.

Již podruhé v sezoně zkřížili rivalové z Vysočiny hokejky ve vzájemném souboji. Začátkem října utrpěli jihlavští porážku v brodské Kotlině po výhře Rebelů 4:2. Na odplatu se těšil nejeden duklácký fanoušek či hráč. Po sérii deseti výher v řadě na domácím ledě tomu i mnozí věřili.

Neuběhly ani dvě minuty od úvodního buly, když Aleš Padělek otevřel skóre svoji přesnou střelou. Radost příznivců jihlavského hokeje ale nevydržela dlouho, a za další dvě minuty Rebelové vyrovnali. Do půli první třetiny stačili dokonce i zvýšit na 1:2. „ Dali jsme sice první gól, ale jinak první třetina nebyla z naší strany vůbec dobrá. Chodili jsme moc dopředu a nechávali soupeři hodně prostoru,“ přiznává Aleš Padělek.

Od desáté minuty sice přibylo vyloučených hráčů, ovšem na další gól se fanoušci načekali. “Dostali jsme od Brodu dva góly, které jsme pak celé utkání doháněli,“ vysvětluje Padělek. Branková síť se zavlnila až ve 45. minutě, kdy Pavel Mrňa oklamal brodskou obranu a překvapil gólmana Laitinena. “Druhý gól byl pro nás velice důležitý,“ tvrdí Padělek. “Nevzdali jsme to a bojovali jsme,“ dodává.

Vyrovnané skóre 2:2 vydrželo až do konce utkání a ani při prodloužení se stav neměnil. “Měli jsme spoustu šancí, klidně jsme mohli vyhrát i 3:2, ale nepřálo nám štěstí tak, jako při minulých zápasech. Měli jsme tyčky, břevna, ale branka nám nepadla,“ rekapituloval Aleš Padělek.

Utkání dospělo do finiše a přistoupilo se k samostatným nájezdům. Po první vyrovnané sérii, kdy se za domácí trefil Tomáš Čachotský, Aleš Padělek a neproměnil Pavel Mrňa, se přistoupilo na „náhlou smrt“. Mistr penalt Aleš Padělek, který ukázkově vymetl prvním nájezdem pavučiny v Brodské bráně však podruhé neuspěl. “ Špatně bylo prostě to, že jsem nájezd neproměnil,“ smutnil Padělek. Brodský Polodna se nemýlil, a vystřílel tak pro hosty dvoubodový zisk. “Nakonec můžeme být rádi i za ten jeden bod. Dnes nám opravdu štěstí nepřálo,“ uzavřel hráč s číslem devadesáttři.