Dukla uzavře polovinu základní části na ledě Olomouce

22.11.2011 / Zdeněk Drla

Dva měsíce a pár dnů uplynulo od zahájení nového soutěžního ročníku první ligy a základní část již uzavírá svoji první polovinu. K zápasu 26. kola zajíždí Dukla Jihlava ve středu 23. listopadu na led Olomouce. A bude to vskutku pikantní duel. Kromě známého faktu, že se proti sobě postaví v roli hlavních koučů dva dlouholetí spolupracovníci Petr Fiala a Petr Vlk, jde o přímý souboj o třetí místo v tabulce. Lépe je na tom prozatím tým Hanáků, kteří posbírali v dosavadních pětadvaceti kolech 51 bodů. O bod méně má jihlavská Dukla.
Kdo si povede lépe? Potvrdí Dukla výkon z prvního vzájemného střetnutí sezony, které vyhrála doma 3:0? To se dozví fanoušci, kteří vyrazí na olomoucký zimní stadion. Zápas zde začíná v 18 hodin. Pro ty, kdož nemohou osobně do hanácké metropole, je připraven tradiční textový onlajn.

Ve čtyřech posledních zápasech udrželi gólmani jihlavské Dukly čisté konto hned třikrát. Dvakrát kapitulovali pouze v zápase se suverénním lídrem první ligy Ústeckými Lvi. Celkem si dvojice jihlavských mužů s maskou připsala v sezoně sedm čistých kont. Jedno z nich i s Olomoucí, na jejíž led vyráží v rámci 26. kola.

Oba dva středeční soupeři jsou si v několika ohledech hodně podobní. Olomouc se může pochlubit druhou nejlepší defenzivou v soutěži, která soupeřům dovolila skórovat pouze sedmačtyřicetkrát. Stejnou bilanci má i obrana jihlavské Dukly, za zády gólmanů skončilo 48 střel.

V posledních pěti zápasech získali hráči z družiny trenéra Petra Fialy devět bodů. Uspěli v Mostě a v Berouně i doma s Hradcem Králové, nad jejich síly byli Ústečtí Lvi a v předminulém kole Šumperk. Také Dukla má podobnou bilanci: v předešlých pěti kolech nashromáždili červenožlutí deset bodů za tři výhry v Chomutově, v MOstě a doma s Hradcem Králové, v regionálním derby padli doma s Havlíčkovým Brodem až po samostatných nájezdech a stejně jako Olomouc nestačili na ústecký Slovan.

Jak dopadne souboj třetího se čtvrtým? Odpověď dá středeční zápas 26. kola, který začíná v 18 hodin a uzavře tak první polovinu zákadní části sezony 2011/2012.

26. kolo: středa 23. listopadu 2011

HC Slovan Ústečtí Lvi - SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
Piráti Chomutov - IHC KOMTERM Písek (17:30)
HC Rebel Havlíčkův Brod - Benátky nad Jizerou (17:30)
Salith Šumperk - Berounští Medvědi (18:00)
HC Olomouc - HC Dukla Jihlava (18:00)
HC VCES Hradec Králové - SK Kadaň (18:00)
HC Most - HC Stadion Litoměřice (18:00)

27.kolo: sobota 26. listopadu 2011

HC Rebel Havlíčkův Brod - Salith Šumperk (17:00)
HC VCES Hradec Králové - HC Stadion Litoměřice (17:00)
HC Olomouc - SK Kadaň (17:00)
Piráti Chomutov - HC Benátky nad Jizerou (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi - IHC KOMTERM Písek (17:30)
HC Most - SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
HC Berounští Medvědi - HC Dukla Jihlava (17:30)

Dukla porazila Olomouc ve 13. kole 3:0. Dvakrát se na Horáckém zimním stadionu prosadil Daniel Hodek, třetí gól přidal Adam Zeman (v pozadí vlevo). Foto: Zbyněk Zápotočný