Derby s Horáckou Slavií Třebíč: Na hokej vyražte včas!

09.12.2011 / Zdeněk Drla

Další derby Vysočiny je tady! Už v sobotu čeká hráče jihlavské Dukly souboj s regionálním rivalem z Třebíče. A soupeřům ze sousedního okresního města mají Jihlavští co oplácet. V minulém měření sil prohráli červenožlutí v 18. kole v třebíčské aréně 1:2 po samostatných nájezdech. Jak dopadne duel v kole jedenatřicátém? Přiblíží se hráči Dukly ke stovce vstřelených gólů v sezoně? Na tyto otázky odpoví sobotní podvečer.
Zápas 31. kola mezi Duklou Jihlava a Horáckou Slavií Třebíč začíná na Horáckém zimním stadionu v sobotu 10. prosince v 17:30 hodin. A protože je očekávána vedením klubu vyšší návštěva, vyražte na hokej s dostatečným předstihem, případně využijte předprodej. Vyhnete se frontám u pokladen a turniketů.

Remízový specialista. Tenhle titul letos Horácké Slavii Třebíč nikdo neodpáře. Svěřencům trenéra Kamila Pokorného patří po třiceti kolech aktuálně předposlední místo v tabulce. Vyhráli pouze třikrát, ale rovnou polovinu letošních zápasů, tedy patnáct, dokázali dovést do prodloužení. Žádný další prvoligista se k tomuto počtu ani nepřiblížil. Chomutov, Benátky, Šumperk a Písek prodlužovaly shodně osmkrát. Dukla nastavovala pouze třikrát.

Podle aktuálního postavení obou sobotních soupeřů v tabulce je favoritem třetího derby mezi Jihlavou a Třebíčí domácí tým. I když stará pravda říká, že derby nemá nikdy dopředu favorita... Dukle hraje do karet i fakt, že doma prohrála v normální hrací době pouze jednou (s Ústeckými Lvy 0:2 ve 23. kole - pozn. aut.), další dva body ztratila v derby s Havlíčkovým Brodem, kdy padla až v samostatných nájezdem. Kromě těchto dvou zápasů jsou svěřenci trenérského dua Petr Vlk Patrik Augusta v domácí pevnosti stoprocentní. Třebíč vyhrála venku pouze jednou, dalších sedm zápasů se prodlužovalo.

Předprodej vstupenek

Vzhledem k očekávanému velkému zájmu o derby Vysočiny bude předprodej vstupenek probíhat na nové pokladně naproti Vysoké škole polytechnické v pátek od 14 do 16 hodin. Zde si můžete zakoupit buď jednorázové papírové vstupenky, nebo si dobít kredit. Pokladna bude v provozu i při zápasu juniorů v sobotu od 11:30 do 12:30 hodin. Kupte si vstupenku včas, vyhnete se frontám!

Hlavní pokladna bude před samotným zápasem otevřena již od 15 hodin. Dvě pokladny směrem do parku pak od 15:30 hodin. Pro hosty z Třebíče je vyčleněn zvláštní vchod F - od pivovaru, kde bude k dispozici i zvláštní pokladna.

Celkem bude otevřeno sedm turniketů (dva u nové vrátnice naproti VŠPJ, jeden ve vchodě A, tři ve vstupu C, jeden ve vstupu F pouze pro hosty).

Plánek ukazuje, kterými vchody se dostanete na Horácký zimní stadion.

31. kolo: sobota 10. prosince 2011

HC VCES Hradec Králové - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:00)
HC Olomouc - HC Benátky nad Jizerou (17:00)
SK Kadaň - HC Stadion Litoměřice (17:00)
HC Slovan Ústečtí Lvi - Salith Šumperk (17:30)
HC Most - Piráti Chomutov (17:30)
HC Berounští Medvědi - IHC KOMTERM Písek (17:30)
HC Dukla Jihlava - SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)

32.kolo: pondělí 12. prosince 2011

SK Horácká Slavia Třebíč - SK Kadaň (17:30)
HC Benátky nad Jizerou - HC Berounští Medvědi (17:30)
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Olomouc (17:30)
Piráti Chomutov - HC VCES Hradec Králové (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Most (17:30)
Salith Šumperk - HC Stadion Litoměřice (18:00)
IHC KOMTERM Písek - HC Dukla Jihlava (18:00)