Hodně jsme to Třebíči usnadnili, nadával Radek Hubáček

11.12.2011 / Markéta Částková

Duelem 31.kola hokejové ligy se bezpochybně stalo tradiční derby mezi Duklou Jihlava a Horáckou Slávií Třebíč. Jihlava, které patří 4. místo tabulky, versus Třebíč, která obsadila nelichotivou předposlední, tedy třináctou příčku. Vyhrát alemůže každý, což se i dnes potvrdilo. Slávia zaskočila Jihlavu svým výkonem a vybojovala tak zaslouženě 3 body do tabulky.

Zkraje zápasu vypadala hra velice vlažně. Na žádné straně nebyly vyloženě gólové šance. Utkání pořádně odstartovala až trefa Radka Hubáčka na počátku 9.minuty. "Začali jsme docela dobře, dali jsme prvního góla z přesilovky," míní Radek Hubáček. Jenže soupeř dokázal okamžitě reagovat, čímž domácí možná trochu zaskočil. V 10.minutě vyrovnal na 1:1 třebíčský Stejskal, a studená sprcha v podobě dalších dvou branek do jihlavské sítě přišla o dvě minuty později. "Gól, který jsme dali nás měl uklidnit. Místo toho jsme ještě během našeho střídání dostali branku, pak přišly další dvě," kroutil hlavou Hubáček.

Od dvanácté minuty už do konce první periody gól nepadl. "Řekli jsme si s klukama, že musíme třetinu dohrát za stavu 1:3, že už nesmíme dostat další branku," tvrdí Hubáček.

Druhá třetina také příliš radosti jihlavským fanouškům nepřinesla. Nepřišlo ani snížení dvoubrankového rozdílu, ani vyrovnání. Naopak, soupeř odskočil o další branku. "Během tří minut jsme v první třetině dostali tři branky, což nás hodně rozhodilo. Přesto, že jsem si řekli že začneme znovu, padl další gól," smutnil střelec Radek Hubáček.

Třetí třetina konečně vlila trochu optimismu do žil jihlavským hráčům, když se ve 46.minutě trefil Michal Jeslínek. "Byl to gól z přesilovky. Petr Domin střílel a gólman to vyhodil na mě, já jsem jen dorážel. Nic zvláštního," popisuje Michal Jeslínek. "Tenhle zápas nám ale vůbec nevyšel, a nám nezbývá, než se z něho poučit," dodává Jeslínek. Ačkoliv ve třetí třetině domácí svoji hru podstatně zlepšili, na vítězství to nestačilo. Naději na výhru spláchl svým gólem při jihlavské power play Burian, a Třebíč vyhrála derby 5:2. "Třebíč vyhrála 5:2, takže lepší asi byla, ale my jsme jí to hrozně usnadnili. Místo toho, aby jsme si pohlídali svůj náskok, jsme soupeře nechali odskočit o dva góly, a už jsme to prostě nedotáhli," rozčiloval se Radek Hubáček.