Do Jihlavy přijíždí poslední Most. Spraví si Dukla střeleckou chuť?

06.01.2012 / Zdeněk Drla

Závěr právě skončeného roku nezastihl Duklu Jihlava v oslnivé formě. Po výbuchu v regionálním derby v Havlíčkově Brodě podlehli červenožlutí i v posledním kole hraném v roce 2011 Pirátům z Chomutova. Nový rok začal podobně. Dukla prohrála na ledě lídra z Ústí nad Labem vysoko 3:7. Připsala si tak třetí porážku v řadě, což se jí ještě v aktuální sezoně nestalo. Jihlavští proto potřebují v nadcházejícím kole bodovat doma s Mostem. I když drží stále čtvrtou příčku, na záda jim začínají nebezpečně dotírat páté Benátky nad Jizerou.
Zápas 37. kola mezi Duklou Jihlava a Baníkem Most začíná na Horáckém zimním stadionu v sobotu 7. ledna v 17:30 hodin.

Poslední tří prvoligové zápasy by jihlavští hráči nejspíš nejradši vymazali z paměti. Inkasovali v nich jedenadvacetkrát, prosadit se dokázali pouze pětkrát. Bodový zisk? Nula. Všechny tři vysoké prohry měly stejného jmenovatele - špatný začátek. Vstup do utkání se nepovedl Jihlavě v havlíčkobrodské Kotlině, kde se v rozmezí páté až desáté minuty Rebelové radovali z gólu hned třikrát. Ukazatel skóre se nakonec zastavil po šedesáti minutách hry na hrozivé cifře osm!

Podobné to bylo i v posledním ligovém kole hraném v roce 2011. Doma s Chomutovem prohrála výrazně omlazená sestava Dukly s chomutovskými Piráty 2:6. Hosté se ujali vedení už v první minutě ve vlastním oslabení. Na vlas stejné to bylo i v posledním zápase s Ústeckými Lvy. Jihlava hraje ve druhé minutě přesilovku, ze vstřeleného gólu se raduje domácí Slovan. "Do kolen nás dostaly individuální chyby, ze kterých jsme obdrželi většinu zásahů," zhodnotil vystoupení v ústecké Zlatopramen Areně trenér Petr Vlk.

Jak se povede jeho svěřencům v zápase s posledním Mostem, který se už s předstihem připravuje na baráž o udržení mezi čtrnácti týmy hrajícími nejvyšší soutěž řízenou Českým svazem ledního hokeje?

Mostecký Baník je jediným týmem první ligy, jenž nevstřelil Dukle v dosavadních dvou měřeních sil ani gól. Změní se toto konstatování po sobotním 37. kole? Most je poslední, pětadvacetkrát odjížděl z ledu poražen, ale dokáže i pozlobit. Od Ústeckých Lvů sice dostal výprask 9:0 (doma v 19. kole - pozn.aut.) a od Pirátů z Chomutova dokonce 14:3 (31. kolo), ale v odvetě dokázal ústeckému Slovanu nasázet tři góly, Písku dokonce šest. V posledním kole urval Baník dva body Berounským Medvědům, když vyhrál po samostatných nájezdech.

Hráči Mostu v letošní sezoně atakovali branku Dukly prozatím marně. S Jihlavou prohráli 0:5 a 0:2.
Foto: Zdeněk Drla

37.kolo: sobota 7. ledna 2012

HC Olomouc - Salith Šumperk (17:00)
SK Kadaň - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:00)
HC Stadion Litoměřice - Piráti Chomutov (17:00)
HC Berounští Medvědi - HC VCES Hradec Králové (17:30)
HC Dukla Jihlava - HC Most (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)
IHC KOMTERM Písek - HC Benátky nad Jizerou (17:30)

38.kolo: středa 11. ledna 2012

HC Rebel Havlíčkův Brod - IHC KOMTERM Písek (17:30)
Piráti Chomutov - SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Stadion Litoměřice (17:30)
Salith Šumperk - HC Benátky nad Jizerou (18:00)
HC Most - SK Kadaň (18:00)
HC VCES Hradec Králové - HC Dukla Jihlava (18:00)
HC Olomouc - HC Berounští Medvědi (18:00)