Takové zápasy musíme vyhrávat, ví Tomáš Ficenc

07.01.2012 / Libor Kucza

V rámci 37. kola první ligy přivítala Dukla na Horáckém zimním stadionu celek Mostu, beznadějně posledního celku tabulky. Utkání však nenasvědčovalo tomu, že by se mělo jednat o jednoznačný duel. Mostečtí naopak utkání dovedli do vítězného konce. Zklamání po špatném výkonu neskrýval ani kapitán týmu Tomáš Ficenc. „Most má sice také silný mančaft, omluva pro náš výkon však není. Takové zápasy musíme vyhrávat,“ říká zkušený obránce.

O špatném úvodu utkání rozhodně nemůže být řeč. Necelou minutu po zahájení střetnutí již domácí zásluhou Michala Jeslínka vedli. „Začátek jsme měli dobrý, přesilovka Mostu to však otočila. My jsme se už pak do toho nemohli dostat,“ komentuje úvodní minuty Tomáš Ficenc. Hostující celek však dokázal brzy vyrovnat a dostat se znovu do zápasu. „Bohužel jsme nedali druhý gól, kterým bychom jim utekli,“ litoval obránce.

Důležitou součástí první třetiny byla také přesilová hra hostí, kterou sice nevyužili, řádně však Filipa Novotného prověřili. „Oni měli přesilovku, měli tam tři šance, gólman nás však podržel a parádně všechno pochytal,“ pochválil jihlavského strážce svatyně Ficenc. V závěrečné dvacetiminutovce si domácí počínali o něco lépe, dotáhnout soupeře se jim již ale nepovedlo. „Poslední třetinu jsme bojovali, bez góla se ale vyhrát nedá,“ je jasné kapitánovi Dukly Jihlava.

A recept na zlepšení výkonu podle Tomáše Ficence? „Musíme se semknout, celá kabina, všech pětadvacet hráčů, musíme bojovat za tenhle klub, zvednout se a hrát jako předtím, když jsme vyhrávali.“ Podobného názoru je také útočník Michal Jeslínek. „Věříme, že daší zápas ubojujeme, vyhrajeme a odrazíme se.“ Když už byla na ledové ploše k vidění snaha, hráčům se nedařilo. „Není tu ani jeden kluk, který by se na to vykašlal nebo by nehrál naplno,“ ujišťuje hbitý útočník. „Děláme všechno pro to, abychom vyhráli. Je to sport, každý, kdo ten sport někdy dělal, ví, že se někdy nedaří,“ doplňuje.

Při odchodu do kabin byli hráči doprovozeni hlasitým pískotem. „Lidé na to mají právo, chtějí vidět vítězství. Mrzí nás to, ale v těchto chvílích potřebujeme nejvíc pomoct. Když budeme vést 8:1, každému hráči se hraje dobře. Rok a půl jsme hráli dobrý hokej, teď se ale nedaří a tu pomoc potřebujeme,“ žádá fanoušky Michal Jeslínek.