Pvní liga otevírá poslední čtvrtinu. Do Jihlavy přijedou Berounští Medvědi

17.01.2012 / Zdeněk Drla

První liga vstupuje do své závěrečné čtvrtiny. Čtrnáct účastníků druhé nejvyšší tuzemské soutěže čeká posledních třináct zápasů základní části. A v nich půjde o hodně. Týmy na předních příčkách se budou snažit uhájit svoje výhodné postavení před vyřazovacími boji, ty ve středu tabulky pak budou bojovat o účast v play-off. Dukla Jihlava, která je i přes dlouhou šňůru nelichotivých výsledků stále čtvrtá, začne poslední fázi základní části doma s Berounskými Medvědy. Ti ztrácejí na elitní osmičku tři body a jsou zatím jedenáctí.
Zápas mezi Duklou Jihlava a Berounskými Medvědy začíná na Horáckém zimním stadionu ve středu 18. ledna v 17:30 hodin. Přijďte podpořit jihlavský tým v boji o další prvoligové body!

Berounští Medvědi jsou prvním týmem, se kterým se v letošní sezoně Dukla utká již počtvrté. Z dosavadních tří vzájemných měření sil si více bodů odnesl právě celek z Vysočiny. Hned v prvním kole zvítězili svěřenci trenéra Petra Vlka v berounské aréně 3:1, povedla se jim i odveta doma v kole čtrnáctém - to získali tři body za vítězství 3:2. To, že v prvoligovém pelotonu neexistuje slabého soupeře, potvrdili Medvědi v sedmadvacátém kole. Cesta do středočeského královského města na pomezí Českého krasu a Křivoklátska hokejistům z Vysočiny zhořkla. Beroun ve třetím vzájemném duelu sezony bral tři body za výhru 2:1. Jak dopadne čtvrtý duel? To ukáže 40. kolo.

Jihlava se po sérii porážek, kdy postupně nestačila na Havlíčkův Brod, Chomutov, Ústecké Lvy, Most a Hradec Králové, v minulém kole zvedla a brala bod za remízu s Olomoucí. “Jeden bod určitě nestačí, ale alespoň potěší,“ hodnotil prohru 5:6 po samostatných nájezdech jihlavský útočník Aleš Padělek. "Po těch prohrách, kterých bylo teď opravdu dost, jsme potřebovali bodovat, a to se nám doma podařilo. Myslím, že jsme nehráli špatně, hokej se fanouškům líbil. Těm je třeba opravdu mockrát poděkovat. Není to lehké, když se vám nedaří, ale to že při nás stojí fanoušci, je obrovská podpora. Takže moc děkujeme,“ vzkazal směrem k jihlavským fans po zápase s Hanáky Aleš Padělek.

Berounští Medvědi v minulém kole přehráli doma Šumperk 5:3. Středočechy po matných výkonech na konci roku nastartovala výměna trenéra, ke které vedení klubu sáhlo po prohře týmu na ledě posledního Mostu (3:4 po samostatných nájezdech - pozn. aut.). Jiřího Doležala nahradil na lavičce Medvědů Miloš Pecka. Ten vedl aktuálně jedenáctý celek tabulky už ve třech utkáních a prozatím má na svém kontě jedinou výhru právě v minulém kole.

Minule se doma Dukla radovala z vítězství nad Berounskými Medvědy v poměru 3:2. Takhle se z gólu Tomáše Čachotského radoval Daniel Hodek. Foto: Zbyněk Zápotočný

40.kolo: středa 18. ledna 2012

Benátky nad Jizerou - Piráti Chomutov (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Most (17:30)
HC Dukla Jihlava - HC Berounští Medvědi (17:30)
Salith Šumperk - HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)
IHC KOMTERM Písek - HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)
HC Stadion Litoměřice - HC VCES Hradec Králové (18:00)
SK Kadaň - HC Olomouc (18:00)

41.kolo: sobota 21. ledna 2012

HC Olomouc - HC Stadion Litoměřice (17:00)
HC VCES Hradec Králové - SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
HC Dukla Jihlava - Salith Šumperk (17:30
HC Berounští Medvědi - SK Kadaň (17:30)
HC Most - IHC KOMTERM Písek (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Benátky nad Jizerou (17:30)
Piráti Chomutov - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)