5:2
(0:1, 2:0, 3:1)

Série utkání bez vítězství zlomena! Jihlavští hokejisté zdolali Beroun

18.01.2012 / Libor Kucza

Úvodní minuty přinesly poněkud vlažnou podívanou. Ani jeden z celků si nepočínal příliš jistě. V závěru nepohledné třetiny se však prosadili hosté. Druhá třetina však přinesla větší míru hokejovosti. Dukle se zásluhou Romana Maliníka podařilo vyrovnat, Daniel Hodek pak poslal jihlavské hokejisty do vedení. V závěrečném dějství pak byla zkáza berounských hokejistů dokonána. Další jihlavské branky přidali Michal Jeslínek, Tomáš Ficenc a do prázdné brány Aleš Padělek. Dukla tak zvítězila 5:2.
18.01.2012 17:30, 1. liga ČR - 40. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný - Ficenc, Malena, Kolafa, Kaláb, Dobrovolný, Petráček, Grundmanis - Čachotský, Hubáček, Hodek - Padělek, Domin, Mrňa - Bezděk, Zeman, Jeslínek - Vysloužil, Maliník, Polcar
5

Medvědi Beroun 1933

Slipčenko - Špelda, Barák, Jebavý, Palaščák, Veselý, Nedvěd, Malý, Soldán - Besser, Švagrovský, Kupec, Stromko, Hašek, Vlček, Přibyl, Doležal, Poletín, Žalčík, Žejdl, Klhůfek
2
Branky a nahrávky: 29. Maliník (Vysloužil, Dobrovolný), 34. Hodek (Kolafa), 44. Jeslínek (Čachotský), 49. Ficenc (Jeslínek), 59. Padělek A. - 20. Poletín (Nedvěd), 55. Přibyl (Malý, Špelda). Rozhodčí: Čech - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 957. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 5:2.

Průběh utkání

Červenožlutí borci měli před zahájením utkání o motivaci postaráno. Na místě bylo potvrdit zlepšený výkon z předchozího kola, kdy se Dukla střetla s celkem Olomouce. Čekal je však soupeř houževnatý, jemuž se daří jihlavské hokejisty často velice úspěšně trápit.

Jak již bývá zvykem, střetnutí se na Horáckém zimním stadionu rozjíždělo rychlostí plně naloženého vlaku. Vážnější příležitosti se objevovaly spíše sporadicky. Po přelomu 10. minuty se přeci jenom začalo tempo utkání zvedat. I přes to, že měli domácí možnost přesilové hry, byl to celek hostí, který se prosadil jako první. Těsně před odchodem do kabin, v čase 19:08, se po nádherném pasu Jaroslava Nedvěda prosadil při samostatném úniku Michal Poletín – 0:1. Pro Duklu to byla v závěru úvodního dějství nepříjemná komplikace.

Do druhé třetiny nastoupila úplně jiná Dukla, a to jak složením útočných formací, tak herním projevem. Petr Vlk zcela přeorganizoval všechny útoky, a jak vidno, udělal dobře. Jihlavští hokejisté si vypracovávali velice nebezpečné situace. Z bezprostřední blízkosti však minul ve 24. minutě Mrňa, stejně si počínal ve 27. minutě Jeslínek. Vyrovnat se podařilo až v čase 28:40, kdy se parádní střelou nad Slipčenkův beton prosadil Roman Maliník – 1:1. Poté dostali borci z krajského města Vysočiny příležitost, která se neodmítá, přesilovou hru 5 proti 3. A nabídnutou šancí nepohrdli. Po krásné kombinaci vymetl dělovkou levý růžek berounské klece Daniel Hodek – 2:1. Přesto, že měl Michal Jeslínek na sklonku periody možnost navýšit vedení, nestalo se tak.

Stejný hráč si však chuť spravil ve 44. minutě. V berounském brankovišti se nejlépe zorientoval, chopil se puku a přesně umístěným pokusem nad rameno hostujícího strážce svatyně poslal Duklu do dvoubrankového vedení – 3:1. V čase 48:10 pak ukázal své ofenzivní schopnosti Tomáš Ficenc, kterému adresoval přihrávku Michal Jeslínek. Zkušený obránce sice napoprvé skrz Slipčenka kotouč neprocedil, pokus číslo dvě byl již ale úspěšný – 4:1. Hosté se ještě snažili zápas zdramatizovat, v 55. minutě si skvělým blafákem s Novotným pohrál Daniel Přibyl – 4:2. S blížícím se koncem zápasu, uchýlili se hosté k závěrečné hře bez brankáře. Ta účel nesplnila, protože v čase 58:36 rozhodl s pomocí odrazu od mantinelu o osudu utkání Aleš Padělek – 5:2. Závěrečné vyloučení Tomáše Kolafy na tomto stavu nic nezměnilo. Dukla tak nepříjemné Medvědy zkrotila, zvítězila 5:2.

Ohlasy trenérů

Miloš Pecka (trenér Berouna): „Utkání jsme začali dobře. První třetinu jsme sehráli slušně. Škoda, že jsme dali jen jednu branku. Od druhé třetiny jsme nehráli to, co jsme si slíbili hrát. To znamená aktivní hra, dobře napadat soupeře a kvalitně pokrýt střední pásmo. Bohužel se nám to nedařilo. Proti takovému soupeři, jakým je Dukla, nestačí hrát jen 25 minut.“

Patrik Augusta (asistent trenéra Jihlavy): „Od prvního střídání jsme začali velmi špatně. Měli jsme špatný pohyb a Beroun nás přehrával. My jen odpalovali kotouče. První třetinu jsme zkrátka odehráli špatně. Na druhou třetinu jsme udělali nějaké změny v sestavě. To pomohlo. Začali jsme mít převahu, kterou jsme pečetili brankami, které vedli k dnešnímu vítězství. Hráči si začali o něco víc věřit a já jen doufám, že v tom budou pokračovat.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie