Nalepte tam panáky, žertoval po zápase Maliník

18.01.2012 / Pavel Zeman

Konečně! Jihlavští fanoušci si mohou zhluboka oddechnout. Jejich miláčkové je po šesti utkáních rozradostnili výhrou za tři body. S Berounem sice po první dvacetiminutovce prohrávali 0:1, díky zlepšenému výkonu v dalších třetinách si však došli pro suverénní vítězství 5:2. „Trenér nám něco o první přestávce řekl a zamíchal se sestavou. Od té chvíle byl náš výkon o poznání lepší a vítězství jsme si zasloužili,“ zhodnotil Roman Maliník ve stručnosti duel s Berounem.

K obratu ve skóre pomohl netradiční kousek z dílny trenéra Petra Vlka, který se nebál o první přestávce totálně přeházet útoky. Do první formace se k Čachotskému posunuli Mrňa s Jeslínkem, Padělka s Dominem doplnil Zeman a veterán Hodek ve třetí lajně organizoval mladíky Vysloužila s Maliníkem. „Od té chvíle jsme se zvedli a postupně dali pět branek. Určitě to pomohlo,“ schválil ostravský rodák nečekanou rošádu. „Zabrali jsme ještě o něco víc a další dvě třetiny je přehráli,“ souhlasí jihlavský brankář Filip Novotný.

Tříbodové vítězství si hokejisté s ježkem na hrudi připsali po 34 dnech. Podobně dlouhý půst zažili příznivci červenožlutých barev naposledy před 4 lety. Na přelomu října a listopadu roku 2007 museli skousnout během 31 dnů osmizápasovou šňůru porážek. V obou případech utnuli černou sérii v duelu s berounskými Medvědy.

Po středečním zápase bylo znát, že z jihlavských hokejistů spadla obrovská deka, která je více než měsíc držela psychicky na dně. I jindy před novináři nervózní Roman Maliník si dovolil zažertovat, když přispěchal s úsměvným řešením pro tribuny naproti střídačkám, které z důvodu výstavby vedlejší haly musí být uzavřeny, a zejí tak prázdnotou.„Mohli by tam nalepit aspoň nějaké panáky, že jo,“ smál se po zápase jihlavský útočník.

Maliníkova slova slyšel opodál stojící marketingový pracovník Dukly, Zdeněk Drla, který pobaveně dodal: „Doufám, že o těch panákách to v článcích nezveřejníte, protože pak bych musel začít zase pracovat,“ rozesmál se.

Nezbývá, než si přát, aby úsměv na tváři všech jihlavských příznivců vydržel co nejdéle.