Dobrý zápas se špatným koncem, hodnotí třetí semifinále Rostislav Malena

18.03.2012 / Markéta Částková

Semifinálové boje se za vyrovnaného stavu 1:1 na zápasy přemístily z ústecké Zlatopramen Areny na Horácký zimní stadion. Jihlavský hokejový stánek přivítal do svých ochozů více než 4 tisíce fanoušků. Základní hrací doba ani desetiminutové prodloužení nestačilo k určení vítěze. Rozhodnout musely až samostatné nájezdy, ve kterých měli navrch hosté.

Úvodní buly vyhráli ústečtí a hned se pustili do okupování jihlavské branky. Netrvalo dlouho, a Lvi předvedli svůj um, když ve druhé minutě překonal gólmana Novotného Daniel Boháč. “Ústí má velice zkušený tým. Za sezonu dali přes stodvacet branek, když mají šanci, tak jí prostě promění,“ říká jihlavský obránce Rostislav Malena.

Hráči v červenožlutých dresech se však vzniklé situace nezalekli, a naopak, i oni začali vystrkovat růžky za útočnou modrou. Výpad Zemana s Hodkem, když druhý jmenovaný vyrovnal skóre na světelné tabuli, Lvy poměrně zkrotil. “Určitě je dobře, že jsme se hned po inkasované brance sebrali a dokázali zápas otočit,“ tvrdí Malena.

Do druhé periody se vstupovalo za vyrovnaného stavu 1:1. Jihlavští byli oproti první třetině jako vyměnění. “Řekli jsme si, že musíme víc bruslit, víc napadat,“ prozradil Malena, co padlo o přestávce kabině. A právě Rosťa Malena se stal katem ústeckého gólmana Vladislava Koutského, kterého svojí střelou od modré pokořil. “Kluci parádně pracovali před bránou. Já jsem spíš puk nahodil, ale gólman nic neviděl a padlo to tam,“ popisuje gólový okamžik úspěšný střelec.

Téměř 24 minut dokázali domácí hráči udržet jednogólový náskok. Pak ale přišla studená sprcha v podobě střely Martina Šagáta, který vyrovnal na 2:2. “Když vedeme 2:1, nemůžeme s nimi hrát nahoru dolů. Pokusili jsme se hru uzavřít, ale padl jim tam šťastnej gól a to rozhodlo,“ vysvětluje jihlavský obránce. Po uplynutí šedesáti minut nebylo rozhodnuto o vítězi, k čemuž nepomohlo ani deset minut dlouhé prodloužení. Během toho se Rostislav Malena provinil faulem a za sekání byl poslán na dvě minuty na trestnou lavici. “Říkal jsem si, že to musí kluci nějak udržet,“ popisoval Malena co se mu honilo v té chvíli hlavou. Ústí však nabídnuté šance nevyužilo, k čemuž přispěl i výborný výkon jihlavského gólmana, a tak se přistoupilo na samostatné nájezdy. V těch byli úspěšnější hosté. Je to velká škoda. Zvládli jsme oslabení pět na tři, čtyři na tři, ale zápas jsme nedokázali dotáhnout do úspěšného konce,“ smutnil Malena. Výhrou 3:2 po samostatných nájezdech získali Ústečtí Lvi náskok, a vedou sérii, ve které se bude opět v neděli na jihlavském stadionu pokračovat, 2:1.