V pohárovém duelu přivítá Dukla Horáckou Slavii Třebíč

27.08.2012 / Zdeněk Drla

Za dva týdny startuje první hokejová liga, a tak mají před sebou hokejisté Dukly Jihlava poslední čtyři přípravné zápasy, ve kterým mohou vypilovat souhru před ostrými starty ve druhé nějvyšší soutěži v Česku. Shodou okolností jsou všechna čtyři plánovaná utkání odvetami v rámci třetího ročníku Regionálního poháru. V úterý 28. srpna přivítají Jihlavští na svém lědě v regionálním derby Horáckou Slavii Třebíč, ve čtvrtek zajíždějí do Písku.
V úterním zápase na Horáckém zimním stadionu, který startuje úderem 17. hodiny má jihlavská Dukla Třebíči co vracet. V první letošní předsezonní konfrontaci podlehla Horácké Slavii fotbalovým výsledkem 0:1.

Letní přípravné období nezadržitelně spěje ke svému závěru. Už jenom čtyřikrát se Dukla postaví svému soupeři v zápase s přízviskem přátelský. Už za čtrnáct dnů totiž vstoupí do bojů o body do prvoligové tabulky v novém soutěžním ročníku.

Dukla si v posledním odehraném přípravném duelu připsala vítězství na ledě druholigového Žďáru nad Sázavou. Souboj měl mít podle papírových předpokladů jednoznačný průběh, Plameny však předvedly parádní vstup do utkání a už v první minutě se ujaly vedení. Dukla sice vzápětí srovnala, ale domácí byli při chuti a dokázali znovu strhnout vedení na svoji stranu a navýšit jej až na rozdíl dvou gólů. Dukla ale nakonec srovnala a gólem z 53. minuty pečetila vítězství s houževnatým soupeřem v poměru 4:3.

Jihlavský tým si tak připsal druhé vítězství v přípravě.

To Horácká Slavia absolvovala ve čtvrtek dramatičtější zápas. Na domácím ledě přivítala účastníka otevřené rakouské mezinárodní EBEL ligy Znojmo. Zápas ale zůstal nedohrán po hromadné bitce na ledě i mezi střídačkami, podle dostupných informací vyvovalé znojemskými hráči. Hlavní rozhodčí Petr Blecha ukončil duel ve 35. minutě za stavu 3:2 pro Třebíč.

Jak dopadne generálka na "velké ligové regionální derby", které je na programu hned ve druhém kole 15. září? Přijďte se podívat na Horácký zimní stadion v úterý 28. srpna od 17 hodin. Oba dva soupeři, jak domácí Dukla Jihlava, tak i hosté z Třebíče, by měli podle všeho představit sestavy, s kterými by, kromě drobných změn, mohli nastupovat k mistrovským zápasům.

Pro návštěvníky budou znovu k dispozici dvě pokladny. Hlavní pokladna bude otevřena od 16 hodin u vchodu G u nové vrátnice (naproti VŠPJ), druhá v parku u vstupu C. Od této pokladny se do prostor stadionu dostanete vchodem F (pro hosty) po schodech od Pivovaru.

KDO SE BUDE RADOVAT? Takhle slavili v posledním vzájemném zápase na Horáckém zimním stadionu hráči Třebíče pět gólů v prosincovém 31. kole. Kdo vyhraje v úterý? Foto: Zbyněk Zápotočný