Na ligu se těším strašně moc, říká obránce Rostislav Malena, který se vrátil po letech do Třebíče

29.08.2012 / Karel Líbal (Jihlavský deník)

Během posledních deseti let oblékal dres Dukly Jihlava v osmi sezonách. Na jaře se rozhodl pro změnu. Pětatřicetiletý obránce Rostislav Malena se vrátil do rodné Třebíče a v úterý na Horácký zimní stadion přijel coby soupeř družiny trenéra Petra Vlka. "Odpadlo mi nekonečné cestování, fakt si to v Třebíči užívám," říká zkušený bek, který kromě prvoligových zkušeností v Třebíči, Jihlavě a brněnské Kometě sbíral starty i v nejvyšší tuzemské hokejové soutěži v barvách Zlína, Vítkovic, Kladna a Plzně.
Z Jihlavy si se svými spoluhráči odvezl vítězství 3:2.
Trefil jste hned na poprvé do správné šatny hostů? Nešel jste intuitivně do té domácí?
Ne, kdepak. Oni mě sem spoluhráči přivedli.

Jak jste první utkání proti Dukle viděl?
Byl to především boj, na takovém ledě se dá těžko kombinovat. První třetinu měla navíc Jihlava, od druhé jsme to srovnali. Kvalita zápasu určitě odpovídala těžkým podmínkám, puk skákal, těžko se dalo nabídnout víc.

Vrátil jste se do Třebíče po letech v Dukle, jak jste zatím spokojen?
Já jsem nadmíru spokojen, protože jsem doma. Odpadlo mi nekonečné cestování, fakt si to v Třebíči užívám.

Jak jste vůbec vnímal to, že nastupujete proti Dukle? Užil jste si ten zápas víc než jiné?
Zatím je to jen přátelák, provázely ho i srandičky a tak. Do tuhého půjde až ve druhém kole Dukal Jihlava hostí Horáckou Slavii Třebíč ve druhém ligovém kole v sobotu 15. září - pozn. aut.). To už bude zápas o něčem jiném a doufám, že ho také vyhrajeme.

Možná je na takovou otázku brzy, ještě v průběhu přípravy, ale jaký kádr má Třebíč? S jakými ambicemi jdete do sezony?
Doufám, že budeme hrát v klidných vodách tabulky. Mančaft tady na to je, ti mladí kluci jsou šikovní, věřím, že se dáme dokupy tak, aby to klapalo.

Zmiňujete mladé hráče, ti budou chtít určitě brát zkušenosti i od vás. Jste připraven i na tuto roli?
Podobně jsem na tom byl už v Jihlavě, kdy jsme tady byli tři zkušení beci a vedle nás hráli mladí. Takže něco nového to pro mě zase až tak není.

Pro zkušené borce bývají podobné přípravné zápasy spíše zlou nutností, také už se těšíte na začátek sezony?
Už aby to začalo! Soutěžní zápasy už budou mít jinou úroveň, kvalitu, vyšší bojovnost. Také samozřejmě nyní ještě pociťujeme únavu z těžké přípravy. Takže na ligu se těším strašně moc.

Obránce Rostislav Malena po letech změnil dres. Už nebude hájit barvy Dukly Jihlava, vrátil se do rodné Třebíče. Foto: Zbyněk Zápotočný