Dukla jede na horký led Mladé Boleslavi

23.09.2012 / Zdeněk Drla

Prvoligový kolotoč nabírá na obrátkách. Na programu je první vložené pondělí. A Duklu nečeká nikterak lehký soupeř. Zajíždí na horký led prvoligového "nováčka" z Mladé Boleslavi, kterého do druhé nejvyšší domácí soutěže "poslali" v jarní baráži chomutovští Piráti. Tým Středočechů s lídrem Davidem Výborným deklaroval před sezonou snahu navrátit se v nejkratším možném termínu mezi tuzemskou hokejovou elitu, a zatím kráčí svému snu vstříc. Po čtyřech kolech mají na svém kontě tři výhry a jednu porážku. Sklonit se museli pouze před šumperskými Draky.
Zápas pátého kola první ligy začíná v mladoboleslavské ŠKO-ENERGO Aréně v pondělí 24. září v 17:30 hodin. Pokud se do Mladé Boleslavi nevypravíte osobně, můžete zápas sledovat prostřednictvím tradičního textového onlajnu.

Mladá Boleslav je znovu prvoligová. V jarní baráži prohrála s Piráty z Chomutova až v sedmém zápase série a po čtyřech letech mezi tuzemskou elitou zamířila do první ligy. Vedení Bruslařského klubu ale hned deklarovalo jasný cíl: návrat do extraligy. Ten se zatím svěřencům trenéra Františka Výborného daří naplňovat. V dosavadních čtyřech vystoupeních v novém soutěžním ročníku třikrát slavili vítězství. Poradili si s Litoměřicemi, farmou Liberce z Benátek i naposledy s Kadaní. Jediným týmem, který je obral o body, byl Šumperk.

Duklu tak nečeká v pondělním utkání pátého kola lehký soupeř. Hráči týmu s Ježkem na prsou mají za sebou nervydrásající duel s Olomoucí, kdy v sobotu Hanáky před patnácti stovkami diváků v ochozech Horáckého zimního stadionu porazili 3:2.

Jak se bude dařit družině trenéra Petra Vlka v přímé konfrontaci s týmem vedeným rekordmanem v počtu účastá ma světových šampionátech jihlavským rodákem Davidem Výborným?

Poslední vzájemný zápas

Naposledy se oba pondělní soupeři střetli v prosinci 2007, tehdy Dukla utpěla ve středních Čechách těžký debakl 0:7.

BK Mladá Boleslav - HC Dukla Jihlava 7:0
Branky a nahrávky: 2. Gajovský (Macháček, Rod), 7. Král (Gombár), 18. Lukáč (Rod), 45. Sedlák (Gombár, Wagenhoffer), 47. Nouza (Eiselt, Mikulík ), 57. Rumpel (Sýkora, Kuchejda), 59. Sedlák (Král). Rozhodčí: Svoboda – Jelínek, Šmíd. Vyloučení: 6:9, navíc Štrach, Míka (oba JIH) 10 min. OT. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1950. Střely na branku: 44:22. Průběh utkání: 7:0. Třetiny: 3:0, 0:0, 4:0

BK Mladá Boleslav: Růžička - Jindra, Wagenhoffer, Macháček, Lukáč, Bauer, Mocek, Mucha - Gombár, Král, Sedlák - Handlovský, Gajovský, Rod - Eiselt, Mikulík, Nouza - Kuchejda, Sýkora, Rumpel - Kopecký

HC Dukla Jihlava: Řehoř - Ficenc, Staněk, Kychyňa, Štrach, Duben, Ščerban, Martínka, Míka - Rytnauer, Hradecký, Čachotský - Krupka M., Hanzal, Říha - Jonáš, Suk, Krupka L. - Ježek, Fiedler, Hrbatý