Nabitý program první ligy pokračuje! Na Vysočinu přicestují Benátky nad Jizerou

14.10.2012 / Libor Kucza

Druhá nejvyšší tuzemská hokejová soutěž se blíží ke konci své první čtvrtiny. Na programu je již dvanácté kolo. Jihlavští hokejisté v něm přivítají celek, který se momentálně nachází na deváté příčce tabulky. V ročníku 2012/2013 zatím posbíral 13 bodů, s čímž jistě není spokojen. Řeč je o mužstvu z Benátek nad Jizerou. Úvodní vhazování utkání je naplánováno na tradičních 17:30 hodin.

Oba celky mají po předchozích neúspěšných kolech co napravovat. Hosté utržili na domácím ledě krutý výprask, Kadaň benátecké hokejisty doslova „přejela“ 6:1. Úvod duelu však nevypadal pro domácí špatně, po odehrané první třetině svítil na výsledkové tabuli nerozhodný stav 1:1. Ve druhé periodě se ujala Kadaň těsného vedení, které následně v závěrečné třetině čtyřbrankovou smrští navýšila a jednoznačně zvítězila. „Ve třetí třetině byli hráči malověrní. Výsledek 1:6 vypadá, jako kdyby se hrálo jen u nás ve třetině a my se ani nedostali z pásma, tak to určitě nebylo,“ zastal se mužstva zklamaný hlavní trenér Milan Černý.

Zástupci krajského města Vysočiny odcestovali potvrdit zlepšující se formu na led trápících se šumperských Draků. Ti však družinu Petra Vlka dokonale zaskočili, neboť vedli zhruba v polovině duelu již 2:0. Červenožlutí se však semkli a dokázali do konce druhého dějství nepříznivé skóre vymazat. Třetí dvacetiminutovka přinesla rozuzlení dramatu, o které se postarali domácí. „Vrátili jsme se do zápasu. Jenže hloupými fauly jsme nabídli možnost vstřelit vítězný gól a oni to dokázali,“ poukázal na možnou příčinu porážky asistent trenéra Patrik Augusta.

Nejproduktivnějším hráčem Benátek je Lukáš Král, jenž nasbíral 9 bodů za 1 branku a 8 asistencí. Nejaktivnějším bekem je čtyřbodový Jan Jaroměřský. Brankoviště Středočechů bude hájit Tomáš Vošvrda, kterému svítí ve statistikách 88,8% úspěšnost zásahů a 3,35 průběr branek na zápas. Na trestné lavici si zatím poseděl nejdéle útočník Jaroslav Vlach (31 minut).

RADEK HUBÁČEK V AKCI. Jihlavský forvard skóruje s pomocí brusle hostujícího borce. Bude stát při domácích štěstí i v duelu dvanáctého kola? Foto: Zbyněk Zápotočný

12. kolo: pondělí 15. října 2012

HC Dukla Jihlava – HC Benátky nad Jizerou (17:30)
BK Mladá Boleslav – HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – Salith Šumperk (17:30)
Královští lvi Hradec Králové – SK Kadaň (18:00)
HC Olomouc – HC Most (18:00)
IHC Písek – Medvědi Beroun 1933 (18:00)
HC Slovan Ústečtí Lvi – HC Stadion Litoměřice (předehrávka v neděli 14. října - 16:00)