4:0
(3:0, 0:0, 1:0)

Jihlavští hokejisté zdolali s přehledem Benátky nad Jizerou

15.10.2012 / Libor Kucza

Na branku museli příchozí fanoušci čekat pouze do druhé minuty, kdy otevřel skóre Michal Velecký. Dukla na ledové ploše dominovala, což potvrdila vstřelením dalším dvou branek, obou z hole Daniela Hodka. Ve druhém dějství k vidění branka nebyla, o to více však vynikl stoupající důraz hostí. V závěrečné dvacetiminutovce přidali hokejisté z krajského města Vysočiny další branku, a tak zvítězili jasně 4:0.
15.10.2012 17:30, 1. liga ČR - 12. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Zadražil, Novotný, Jaroš, Drtina, Ficenc, Kolafa, Štebih, Podlipnik - Hubáček, Nahodil, Zeman, Filip, Maliník, Krupka, Velecký, Pekárek, Čachotský, Malec, Jeslínek, Hodek
4

HC Benátky nad Jizerou

Stejskal (21. Vošvrda) - Kolmann, Moravec, Štich, Ulrych, Šimek, Vitásek, Pabiška, Kajínek - Bortňák, Špaček, Kopic, Vařecha, Jonák, Liška, Vlach, Klimt, Plodek, Skořepa, Jech, Skalický
0
Branky a nahrávky: 2. Velecký (Hubáček, Zeman), 10. Hodek (Kolafa, Nahodil), 20. Hodek (Nahodil), 43. Zeman (Hubáček). Rozhodčí: Čech - Klein, Lukš. Vyloučení: 6:12, navíc Krupka (JIH) 5 minut + do konce utkání, Malec (JIH) 5 minut + do konce utkání - Vošvrda (BEN) 10 minut OT., Štich (BEN) 5 minut + do konce utkání, Vlach 5 minut + do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1042. Střely na branku: 31:31. Průběh utkání: 4:0.

Průběh utkání

Dukla vlétla do utkání velmi aktivně, díky čemuž se dostala do vedení téměř z první brankové příležitosti. V čase 1:17 poslal Radek Hubáček přihrávku z pravého rohu adresátovi, kterým nebyl nikdo jiný než Michal Velecký. Svižný útočník pak z hranice brankoviště překonal Jiřího Stejskala – 1:0. Borci s Ježkem na hrudi byli i v dalších fázích hry lepším celkem. Benátečtí se do šancí dostávali spíše sporadicky. V 8. minutě se k samostatnému nájezdu nadechoval Jiří Skořepa, který si pomocí přikopnutí obhodil domácí obránce. V rozhodující fázi se však k benáteckému útočníkovi stihli domácí vrátit. V minutě s pořadovým číslem 9 se dostalo Dukle dvojnásobné početní výhody. Tu pak se vší grácií využil ranou z voleje do levého horního rohu branky ostrostřelec Daniel Hodek – 2:0. V poněkud ospalejší desetiminutovce nebylo k vidění příliš hokejového vzrušení. To přinesl až čas 19:18. Těsně po skončení přesilové hry si sjel do mezikruží pro přihrávku znovu Daniel Hodek. Přesný pas mu Michal Velecký skvěle načasoval, tudíž mohlo být po přesném zásahu zkušeného Hodka opět rozsvíceno červené světlo – 3:0. Za tohoto stavu také odcházela obě mužstva do kabin.

Do druhého dějství vstoupili hosté s mnohem větším důrazem a novým mužem v brankovišti. Jiřího Stejskala nahradil Tomáš Vošvrda. Již po necelých dvou minutách si také vysloužili oslabení, za krev ve tváři Radka Hubáčka hned čtyřminutové. Dukle se jej i přes několik solidních střeleckých pozic nepodařilo využít. Ve 29. minutě se odpovědnosti chopil Marek Drtina, jenž s lehkostí prokličkoval útočnou třetinou a předložil přihrávku Michalu Veleckému. Dravý forvard pak trefil pouze tyč. O několik málo vteřin později minul zcela odkrytou bránu Martin Filip. Hosté testovali Rittichovu pozornost jen z uctivé vzdálenosti, příkladem byla rána Petra Ulrycha z 35. minuty. Když se následně neujal ani atak hattricku Danielem Hodkem, skončila druhá třetina bezbrankovým výsledkem.

Závěrečná část pokračovala v nastoleném trendu, červenožlutí byli stále o krok napřed. Hned v úvodu se snažil po gólu lačnící Martin Filip objet branku a zasunout kotouč za Vošvrdu. To se mu však nepodařilo. V čase 42:34 se již mohlo v ochozech Horáckého zimního stadionu slavit. Přihrávku dostavší Adam Zeman si sjel do mezikruží, odkud střelou švihem vymetl víko hostující branky – 4:0. S přibývajícími minutami sílil důraz i trestné minuty. O hokejovosti se dalo hovořit skutečně pramálo. Vše vyvrcholilo v posledních dvou minutách střetnutí. Nejprve vyzval urostlý David Štich na souboj Lukáše Krupku. Velkými bitkami protřelý bek hostí ukázal nasbírané zkušenosti a zvítězil. Odveta na sebe nenechala dlouho čekat. Zhruba o minutu později zahodili rukavice Ondřej Malec a Jaroslav Vlach. Jihlavský urostlý forvard pak zasadil svému sokovi sérii rychlých háků a složil jej na ledovou plochu. Konečné vteřiny střetnutí se odehrály spíše v poklidném středním pásmu. Družina Petra Vlka porazila Benátky nad Jizerou 4:0.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Utkání nebylo tak jednoznačné, jak by to mohlo vypadat. Vstřelili jsme rychlou branku, pak proměnili dvě přesilovky – jednu pět na tři, při druhé už sice hráč téměř skákal na led, ale i to se počítá. Ve druhé třetině jsme měli ještě pár příležitostí, ale nepovedlo se nám skórovat. Kdyby ano, možná by se zápas odehrál o něco klidněji. Utkání se ale divákům určitě muselo líbit. Na bitky jsme sice remizovali, ale na góly vyhráli, a to je hlavní.

Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou): Myslím si, že rozhodla první třetina. Dostali jsme rychle góly a nedařilo se nám dát kontaktní branku. Pokoušeli jsme se to zlomit ve druhé části, ale byli jsme hodně vylučovaní a z trestné lavice se gól prostě střílí těžko. Ve třetí třetině jsme se ještě chtěli vrátit do zápasu, místo toho jsme ale inkasovali. Na klucích už pak byla vidět frustrace, ale to tak bývá, když prohráváte a nedaří se vám s výsledkem nic dělat.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie