Další tvrdý oříšek! Dukla cestuje do hanácké metropole

29.10.2012 / Libor Kucza

Druhý ze tří duelů s největšími favority první hokejové ligy. I takto se dá nazvat střetnutí s celkem HC Olomouc. Kohouti se zatím drží s dvaatřiceti body na třetí příčce. Z posledních deseti duelů zvítězili hned v sedmi případech! Mužstvo pod taktovkou Petra Fialy potvrzuje roli předního celku druhé nejvyšší tuzemské soutěže. Kterak se mu povede proti celku z Vysočiny? Start utkání je na Zimním stadioně v Olomouci naplánován na středu 31. října v 18:00. Střetnutí můžete sledovat prostřednictvím tradičního textového onlajnu.

Oba soupeři se potkali již v rámci 4. kola. Na Horáckém zimním stadionu byl k vidění velmi bojovný hokej. Jihlavští hokejisté prohrávali necelé 4 minuty před závěrečným hvizdem 1:2, leč poté přišel fantastický obrat. Lukáš Nahodil vyrovnal, načež rozjásal příchozí jihlavské fanoušky Michal Jeslínek. V závěru souboje bylo nařízeno ve prospěch Hanáků trestné střílení, které však i díky Filipu Novotnému nedokázali využít. Červenožlutí borci tak uhájili 3 body za těsnou výhru 3:2.

Nedobytná tvrz jménem „Kohoutí plecharéna“

Mora má za sebou dva vskutku odlišné zápasy. V utkání patnáctého kola doslova „zničila“ na domácím ledě Benátky nad Jizerou. Liberecká farma si odvezla do své domoviny nelichotivý příděl devíti branek, přičemž ani jednu nevsítila. V kole následujícím cestovali Hanáci do vzdálené Kadaně. Domácí se ujali ve druhém dějství vedení, které však dokázala Olomouc díky brance Michala Vodného vymazat. Nedlouho poté přidal další přesný zásah Jakub Bartoň. Když ale v závěrečné třetině Tomáš Schmidt znovu srovnal, následovalo prodloužení. Ani nastavený čas nepřinesl rozuzlení hokejového dramatu, na řadu tak přišly samostatné nájezdy. V nich se dařilo lépe domácím, kteří si tak díky vítězné penaltě Filipa Semana připsali bonusový bod. „Nehráli jsme špatný zápas, nám se venku moc nedařilo a ukázalo se, že máme co zlepšovat. Náš výkon nebyl špatný, ve druhé třetině jsme měli poměrně dost šancí, tam jsme to měli rozhodnout,“ má jasno Petr Fiala.

Zvítězit na ledě Hanáků – toť úkol vskutku nadlidský. Olomoučtí hokejisté ztratili z dosavadních osmi utkání pouhé dva body, o které přišli v zápase s lídrem z Mladé Boleslavi. „Škodovkářům“ podlehli 2:3 po samostatných nájezdech. V základní hrací době tak zatím Mora přemožitele nenalezla. Vše podtrhují i statistiky, ve kterých je vepsáno skóre 34:10. Olomoučtí snajpři si tak drží výtečný domácí průměr 4,25 branek na zápas! „Takovou statistiku je třeba udržet si co nejdéle. Je to náš rybník, na kterém by ostatní neměli vyhrávat,“ pravil odhodlaně jihlavským fandům velmi dobře známý Jiří Řípa.

Skalp Ústí nad Labem – duel plný milníků

Hokejisté s Ježkem na prsou si připsali v patnáctém kole cenné tři body, neboť zkrotili Ústecké Lvy. Chléb se lámal v první dvacetiminutovce, v níž se dostala Dukla zásluhou přesných zásahů Michala Jeslínka a Michaela Polcara do dvoubrankového vedení. Ačkoliv se herní projev hostí ve druhé třetině zlepšil, skóre se nepohnulo. V závěrečné části pak pojistil vítězství červenožlutých Tomáš Čachotský. Severočeši dokázali zásluhou Zbyňka Skleničky pouze kosmeticky upravit výsledek. „Povedl se nám vstup do utkání, poté už se začala projevovat soupeřova kvalita. My jsme hlavně ve druhé třetině udělali spoustu chyb, kterými jsme soupeři darovali šance. Závěr jsme ale i přes inkasovanou branku v oslabení odehráli velmi dobře,“ řekl spokojený Petr Vlk.

Utkání přineslo několik zápisů do historie. Tomášové Ficenc a Čachotský obdrželi před úvodním vhazováním věcné dary a dres s číslem 500. Ptáte se, co toto numero znamená? Počet odehraných utkání v dresu Dukly Jihlava. Hbitý forvard dosáhl tohoto magického bodu v utkání se Severočechy, kapitán jihlavských hokejistů si zaokrouhlí statistiky ve středečním utkání s Morou.

ZAKLETÝ OLOMOUCKÝ STÁNEK. Michalu Jeslínkovi se dostává „masáže“ od jednoho z hanáckých beků. Prosadí se jihlavští střelci proti vynikající defenzivě Mory? Foto: Zbyněk Zápotočný

17. kolo: středa 31. října 2012

HC Olomouc – HC Dukla Jihlava (18:00)
HC Most – Královští lvi Hradec Králové (17:30)
HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Stadion Litoměřice (17:30)
BK Mladá Boleslav – SK Kadaň (17:30)
Medvědi Beroun 1933 – Salith Šumperk (18:00)
IHC Písek – HC Benátky nad Jizerou (18:00)
HC Slovan Ústečtí Lvi – SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)