4:1
(1:0, 1:1, 2:0)

Na olomoucké Kohouty Dukla recept nenalezla

31.10.2012 / Miroslav Fantal

Do utkání vstoupili lépe domácí hokejisté, kteří se ujali v první dvacetiminutovce těsného vedení. Necelé dvě minuty po startu druhé části skórovali podruhé. Červenožlutým však stačilo pouhých 45 vteřin na snížení, síť za Halászem rozvlnil Radek Hubáček. To však bylo ze strany jihlavských borců vše. V poslední třetině zpečetili Dukle osud v rychlém sledu za sebou Jiří Řípa a Lukáš Kucsera. Mužstvo z krajského města Vysočiny tak podlehlo Olomouci 1:4.
31.10.2012 18:00, 1. liga ČR - 17. kolo

HC Olomouc

Halász – Bartoň, Ondrušek, Lhotský, Staněk, Cartelli, Houdek, Janáček, Nedbálek – Pekr, Řípa, Herman – Švaňhal,Diviš, Selingr – Kucharczyk, Kucsera, Hampl – Rác, Heža, Vodný
4

HC Dukla Jihlava

Novotný – Ficenc, Podlipnik, Kolafa, Jaroš, Jícha, Drtina, Zadražil – Čachotský, Maliník, Hodek – Jeslínek, Krupka, Filip – Pekárek, Pometlo, Malec – Hubáček, Zeman, Polcar
1
Branky a nahrávky: 13. Hampl (Kucharczyk, Kucsera), 22. Pekr (Řípa, Herman), 47. Řípa (Bartoň, Pekr), 48. Kucsera (Kucharczyk, Houdek) - 23. Hubáček (Zeman, Polcar). Rozhodčí: Minář, Přikryl - Wesley, Kašík. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1202. Střely na branku: 30:33. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

Průběh utkání

Utkání, v němž proti sobě na střídačkách stáli dva bývalí kolegové, v prvních minutách diváky příliš bavit nemohlo. První vážnější situace přišla až ve třinácté minutě a domácí šli rovnou do vedení. Ve skrumáži před brankovištěm Jihlavy zamíchal kotoučem Zbyněk Hampl a zasunul puk za brankovou čáru.

Ve zbytku první dvacetiminutovky měli příležitost i hráči Dukly, Tomáš Čachotský proti domácímu brankáři ale neuspěl. Na druhé straně mohl zvýšit vedení Mory její nejlepší střelec Matěj Pekr, na svůj okamžik si však ještě chvíli musel počkat.

Na začátku prostředního dějství našel Jiří Řípa u pravé tyče osamoceného Matěje Pekra, který ránou z první poslal kotouč pod horní tyčku. Dvoubrankové vedení Kohoutům ale nevydrželo ani minutu. Odpověď jihlavského celku přišla z hole Radka Hubáčka, který z bezprostřední blízkosti prostřelil Tomáše Halásze.

Vzápětí mohlo mužstvo z Vysočiny srovnat stav zápasu, postupně si však na strážci olomoucké svatyně vylámali zuby Michal Jeslínek, Radek Hubáček a Adam Pometlo. Udeřit tak mohlo na opačné straně, pas do volného prostoru se ovšem Jakubu Hermanovi nepodařilo zužitkovat.

Tentýž hráč se do gólové příležitosti dostal i o pár minut později, ale ani napodruhé neměl potřebné štěstí a neskóroval. Necelou minutu před přestávkou pak zahodil obrovskou příležitost Daniel Hodek, který stál sám před olomouckým brankovištěm. Útočník hostů se ovšem dlouho rozhodoval, jak zakončí, a puk mu sebrali domácí.

Do třetí části se tak naskakovalo za jednobrankového vedení Hanáků, kteří mohli zvýšit hned po nástupu z kabin. Přihrávka směřující na Jiřího Řípu byla ale v poslední chvíli zablokovaná. Radovat se domácí hokejisté mohli až o několik minut později, v početní výhodě zvýšil vedení Jiří Řípa.

Neuplynula ani jedna minuty od třetí branky Mory a skóre znovu měnilo svou podobu. A opět inkasovala Dukla. Ležícího gólmana Jihlavy přehodil u levé tyče Lukáš Kucsera. Olomoučtí tak vedli o tři branky a kráčeli pro další tři body z domácího prostředí.

Nic na tom nezměnila už ani šance Michala Jeslínka, kterou domácí brankář vytěsnil mimo tři tyče. Hanáci tak po vítězství 4:1 stále zůstávají na třetí příčce, na druhé Ústí nad Labem ztrácí Mora stále čtyři body. Jihlava klesla na sedmou pozici.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (HC Olomouc): První třetina nebyla z našeho pohledu špatná, ale těžko jsme se dostávali přes defenzívu soupeře, která byla urputná. Byli jsme nejspíš pod dojmem minulého utkání s Benátkami, kdy nám vše vycházelo. Proti Jihlavě nám to nevycházelo a rozhodilo nás to. Ve druhé části jsme měli výpadek, přestali jsme hrát dozadu. Jihlava z toho vytěžila několik šancí, ale naštěstí nedala gól. V poslední části se náš výkon o stupínek zlepšil. Díky tomu jsme konec dohráli v poklidu a vyhráli zápas.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Utkání jsme nezačali dobře a od toho se odvíjel celý jeho průběh. Ve druhé části jsme měli několik příležitostí, ale naložili jsme s nimi tak, jak jsme s nimi naložili. Soupeř byl lepší a zaslouženě vyhrál. Ve chvílích, kdy jsme sami před bránou, se snažíme ještě vyšperkovat situaci. Takhle to nejde. Další věcí je, že dva rozhodující góly padly po zbytečných faulech v útočném pásmu, čehož soupeř využil.