Bohužel hrajeme ze šedesáti minut pouze třicet, říká zklamaně útočník Radek Hubáček

31.10.2012 / Luděk Stránský

Dukla chtěla navázat na předchozí dvě vítězná utkání, duel v Olomouci ale prohrála 1:4. Zklamání po konci zápasu neskrýval jihlavský útočník Radek Hubáček, který vstřelil jedinou branku svého týmu. „Mrzí mě, že jsme v Olomouci ztratili body. Soupeř byl hratelný, ale my jsme si mysleli, že to půjde samo,“ přiznal po utkání Hubáček.

K duelu 17. kola cestovala Jihlava na led Hanáků, kteří doma padli zatím jen s Mladou Boleslaví, jinak si drží na svém kluzišti skvělé statistiky. „Přijížděli jsme s respektem a pokorou. Ale Olomouc byla hratelná, mrzí mě, že jsme tady ztratili body,“ říká zklamaně útočník Radek Hubáček.

V úvodu klání byl aktivnější tým z Vysočiny, gólmana Halásze se ale Dukle překonat nepodařilo. „První třetinu jsme byli lepší. Ale když jsme viděli, že se s nimi dá hrát, tak jsme přestali plnit to, co jsme měli. A také jsme potom inkasovali. Zbytek třetiny byl poté odrazem toho, že jsme dostali gól a byli jsme pod tlakem,“ popisuje průběh první periody Hubáček.

Olomouc po úvodní části duelu odcházela do kabin s jednogólovým náskokem, který navýšila hned ve 22. minutě brankou z přesilové hry. „Udělali jsme hloupý faul a dostali jsme gól. Před druhou třetinou jsme si v kabině něco řekli, potom jsme byli jednoznačně lepší, ale bohužel nedáváme góly,“ uvědomuje si jihlavský hráč s číslem deset.

Domácím dvoubrankové vedení dlouho nevydrželo, neboť Jihlavští se prosadili ani ne o minutu později a úspěšným střelcem byl právě Hubáček. „Z dalšího střídání jsme dali gól a rychle jsme se dostali zpátky do hry. Byli jsme na koni a Olomouc byla pod tlakem. Měli jsme snad šest nebo sedm šancí, ale bohužel jsme náš tlak nezužitkovali dalším gólem,“ litoval sedmadvacetiletý forvard, pro nějž byla olomoucká trefa druhým zápisem do střeleckých statistik v sezoně.

Ve velké šanci na srovnání se opět ocitl Hubáček, když se k němu odrazil nepředvídatelně kotouč, druhou branku si jihlavský útočník v duelu ovšem nepřipsal. „To byla náhoda. Viděl jsem, že puk letí od zadního mantinelu, tak jsem do toho chtěl jen píchnout, ale šlo to vedle. Bylo by to hodně šťastný gól,“ líčil Hubáček.

Klíčový zlom v zápase přišel sedm minut po začátku třetí třetiny, když Mora zvýšila v přesilovce na 3:1 a o minutu později skórovala počtvrté. „To bylo hotovo. Zlomový byl ten třetí gól v oslabení, a navíc vzápětí gól na 1:4. Snaha sice potom ještě z naší strany byla, ale síla už ne. Oslabení nás stála síly, je to zbytečné. Domácí dali dva góly z přesilovek, my jsme nedali žádný. A to je ten rozdíl ve skóre,“ nachází nedostatky ve hře Dukly člen jejího třetího útoku.

Hubáček je navíc rozčarován i z faktu, že tým pod vedením trenérů Vlka a Augusty nedokázal zopakovat dobré výkony z posledních zápasů. „My jsme se nastartovali dvěma výhrami a místo toho, abychom v tom pokračovali, tak jsme v Olomouci odevzdali tři body. Asi jsme si mysleli, že to půjde samo. Myslím, že naše bojovnost a nasazení nebyly adekvátní. Bohužel ze šedesáti minut hrajeme jen třicet. Musíme si to v kabině srovnat v hlavách.“

Brněnský odchovanec vstřelil v duelu proti Kohoutům svůj druhý gól v sezoně, k tomu má na svém kontě osm asistencí. „Dva góly ze sedmnácti zápasů je strašně málo. Nikdy jsem ale nebyl žádný střelec, deset gólů za sezonu je pro mě maximum. Ale mám jiné úkoly, než abych dával góly,“ vysvětluje svoji roli v kádru.

Jihlava se po klání na Hané přesunula v tabulce na sedmé místo, kde ztrácí bod na Hradec Králové, naopak má o jeden bod více než osmá Třebíč. „Tabulka je hodně vyrovnaná. Chybí nám pět šest bodů ke spokojenosti, abychom byli okolo třetího čtvrtého místa,“ uvedl Hubáček.

Příští duel sehraje Dukla v sobotu na svém ledě proti Mladé Boleslavi, která je v první lize suverénní. „Žádný zápas není lehký. Některé mančafty jsou kvalitnější, hokejovější, nebo bojovnější. Na Boleslav se každý tým chce vytáhnout a s tím do zápasu půjdeme i my. Budeme hrát pokorně, s dobrou defenzívou. Budeme se snažit s Boleslaví bodovat, protože doma hrajeme dobře a myslím si, že k nám soupeři mají na našem ledě respekt. My ty body rozhodně neodevzdáme,“ slibuje bojovný výkon týmu Hubáček.

JEDINÝ GÓL. Radek Hubáček vstřelil v Olomouci jediný gól Dukly Jihlava. Hosté z Vysočiny ale měli řadu příležitostí, jak přidat další přesné zásahy. Foto: Zdeněk Drla