Na Horáckém zimním stadionu se představí Draci ze Šumperka

19.11.2012 / Libor Kucza

Přesně po týdnu mohou fanoušci Dukly Jihlava zavítat na další domácí utkání, které přinese 24. kolo první hokejové ligy. V krajském městě Vysočiny se představí celek, který se třiceti body okupuje jedenáctou příčku tabulky. Mužstvo, které je v letošní sezoně známo výbornými výkony na vlastní půdě. Šumperk si tak bude jistě chtít napravit venkovní reputaci. Podaří se mu to, nebo si odnesou body jihlavští hokejisté? Odpověď nám přinese středa 21. listopadu. Start duelu je naplánován na tradičních 17:30. Zápas můžete sledovat taktéž prostřednictvím textového onlajn přenosu.

Svou domácí fazonu však v předchozím kole šumperští borci nepotvrdili. Po gólové přestřelce podlehli severočeské Kadani 5:7. Utkání se však vyvíjelo zcela odlišně. Draci vstupovali do druhého dějství s pohodlným vedením 4:1. O vítězství domácích by v onen moment pochyboval jen málokdo, leč opak byl pravdou. Kadaň čtyřmi přesnými zásahy otočila vývoj duelu ve svůj prospěch. V závěrečné třetině pak přidala další dvě branky a tříbodový zisk si pohlídala. Nepochopitelný kolaps tak zapříčinil teprve druhou domácí porážku Šumperka v základní hrací době, celkově třetí. „Každý viděl, co se tu dnes dělo. V první třetině jsme byli úplně někde jinde, než ve druhé, v pohodě jsme vedli 4:1. Opět jsme se ovšem dostali vlastními chybami do problémů, ze kterých už se tým nedokázal dostat. Druhá třetině byla z naší strany opravdu katastrofální, dělali jsme jednu chybu za druhou. V závěru jsme ještě věřili ve vyrovnání, ale Kadaň už si výsledek pohlídala,“ zhodnotil utkání zklamaný kouč Draků Radek Kučera.

Dukla se pokoušela prodloužit již pětizápasovou vítěznou sérii na ledě severočeských Litoměřic. Úvod střetnutí se jí však vůbec nevydařil, Stadion se ujal vedení přesně po šedesáti vteřinách hry. Ve druhé části rozsvítil červené světlo podruhé. Na tento zásah dokázal zanedlouho trochu se štěstím reagovat Ondřej Malec. V závěrečné části pak Litoměřice znovu odskočily, tentokráte již definitivně. Jihlavským hokejistům nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře, v Kalich Areně prohráli 1:3. Skončila tak rovněž černá série Stadionu, který si po pěti porážkách připsal tři body.

Dukla má svému soupeři co vracet

Nedobytnost šumperské tvrze pocítila družina Petra Vlka v jedenáctém kole. V podhůří Jeseníků podlehla Drakům v bojovném utkání těsně 2:3. Jako první se prosadili domácí, ve druhé části byla o krok napřed Dukla. O vítězi klání tak rozhodla závěrečná část, v níž se trefil veterán Karel Plášek. Na tento zásah nedokázali červenožlutí nalézt odpověď. „Domácí předvedl bojovný výkon po celých šedesát minut, my začali vlažně. Pak se nám podařilo dostat do utkání, srovnat. Bohužel hloupými fauly jsme pomohli soupeři vstřelit ten extra gól, který dali. V poslední třetině jsme měli pak nějakých pět vyloučení, a to se proti dobře bránícím domácím těžko dohání,“ poukázal na hlavní příčinu porážky asistent trenéra Dukly Jihlava Patrik Augusta.

Nejproduktivnějším hráčem Draků je Daniel Vrdlovec, který nasbíral v dosavadním průběhu soutěže 21 bodů. Mezi obránci vyčnívá třináctibodový Aleš Holík. Čtyřiatřicetiletý zadák je rovněž nejtrestanějším borcem, na svém kontě má 62 trestných minut. Mezi třemi tyčemi drží šumperský prapor Tomáš Štůrala, jehož průměr obdržených branek na zápas se drží na čísle 3,57. V kolonce úspěšnosti zásahů svítí číslo 89,18%. Opoře Šumperku kryje záda v Jihlavě velmi dobře známý Vratislav Vajner, jenž stihl v letošním ročníku naskočit do pěti klání.

TUHÝ BOJ. Tomáš Čachotský uniká šumperské defenzivě. Vyzraje na Draky i tentokráte? Foto: Zbyněk Zápotočný

24. kolo: středa 21. listopadu 2012

HC Dukla Jihlava – Salith Šumperk (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Stadion Litoměřice (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi – HC Most (17:30)
BK Mladá Boleslav – Medvědi Beroun 1933 (17:30)
Královští lvi Hradec Králové – IHC Písek (18:00)
HC Olomouc – HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)
SK Kadaň – HC Benátky nad Jizerou (18:00)