Zasloužili jsme si alespoň ten bodík, říká po zápase šumperský Daniel Vrdlovec

22.11.2012 / Tomáš Lysý

Středeční zápas první ligy dlouho nevypadal na to, že na led Horáckého zimního stadionu přijel Šumperk - tým, který má z dvanácti venkovních zápasů pouze tři body za jednu výhru. Nakonec se však statistiky potvrdili a Dukla zvítězila. „Odehráli jsme asi zatím nejlepší zápas venku,“ hodnotí souboj s Jihlavou Daniel Vrdlovec, dosavadní nejproduktivnější hráč Draků.

Jestli si někdo myslel, že pro domácí Duklu budou hosté ze Šumperka snadným soustem, musel být po první třetině vyveden z omylu. Ve čtrnácté minutě totiž svítil na ukazateli stav dva nula pro Draky. „Měli jsme skvělý začátek, stejně jako v posledních třech, čtyřech utkáních,“ pouští se do ohlédnutí za zápasem Vratislav Vajner, gólmanská dvojka hostů, která se tentokrát postavila do branky místo Tomáše Štůraly.

Jihlava sice během devatenácti vteřin druhé části hry vyrovnala, přesto se Šumperští hned v úvodu třetí třetiny dostali do vedení. Ani to však na import bodů z krajského města Vysočiny nestačilo. „Myslím si, že jsme odehráli skoro nejlepší zápas venku. Začali jsme výborně a dali jsme dva rychlé góly,“ myslí si Daniel Vrdlovec. Vzápětí ale dodává: „Nevím, co se potom stalo. Udělali jsme lajdácké chyby, které nás provázejí již delší dobu.“ S jeho slovy souhlasí i Vajner.„Začátek byl neuvěřitelný, ale pak naše tempo opadá. Uděláme zbytečné chyby a dostaneme góly,“ doplňuje útočníkova slova gólman.

I přes prohru má ale Vrdlovec, s jednadvaceti body nejproduktivnější hráč hostů, jasno. „Přesto si myslím, že jsme odehráli venku nejlepší zápas. Zasloužili jsme si alespoň ten bodík,“ říká smutně.

Jeden z hlavních momentů zápasu byl první gól Dukly, který s Draky zamával. Ani ne půlminuty po něm totiž domácí vyrovnali. „Střelec mne překvapil, že to ještě strhnul zpátky na první tyč. Pak se to tam nějak zamotalo,“ popisuje první inkasovanou branku Vratislav Vajner.

Šumperk dokázal v domácím prostředí porazit i hlavní favority celé soutěže, Mladou Boleslav a Ústí nad Labem. V tabulce venkovních zápasů se však krčí na posledním místě s pouhými třemi body. „Vůbec nevím, proč se nám venku nedaří. To od nás neví asi nikdo. Vždycky se venku snažíme začít od nuly a poctivě makáme. To se nám půl zápasu daří,“ říká Vrdlovec. „Jenže dostaneme jeden hloupý gól a sesype se to na nás. Nevím, jestli je to v psychice, že si nevěříme. Fakt nevím, čím to je,“ marně se snaží vysvětlit mizérii na venkovních kluzištích hráč s přezdívkou "Vrdla".

Před zápasem byla za účelem zvýšení motivace dohodnuta i menší sázka. Vratislav Vajner totiž v sezoně 2007/2008 odchytal dvacet jedna zápasů za juniory Dukly a sezonu poté si připsal i čtyři starty za A tým. „Měl jsem vypsanou svačinku za ty roky, co jsem tady byl,“ prozrazuje strážce šumperské klece. „Vzpomínám na ty roky v pohodě,“ zakončuje hodnocení smolně prohraného zápasu.