Duklu čeká další venkovní duel. V cestě stojí zlepšující se Benátky nad Jizerou

23.11.2012 / Libor Kucza

Druhá nejvyšší tuzemská soutěž má na svém programu již 25. kolo. V něm poměří jihlavští hokejisté síly s farmou libereckých Bílých Tygrů. Benátečtí se po nevýrazném úvodu soutěže herně i výsledkově zvedají. Z posledních sedmi duelů poznali hořkost porážky pouze ve dvou případech. Na osmou příčku, jež zajišťuje přímou účast ve vyřazovacích bojích, ztrácí Severočeši pouhé 3 body. Vymažou tuto ztrátu, nebo si pomyslné vavříny odveze na Vysočinu družina pod vedením Petra Vlka? Utkání začíná na Zimním stadionu v Benátkách nad Jizerou v sobotu 24. listopadu v 17:00. Střetnutí můžete sledovat prostřednictvím tradičního textového on-line přenosu.

Benátky zažívají poměrně úspěšné období. Po třech vítězstvích v řadě však nestačili na Kadaň. Utkání bylo velmi dlouho vyrovnané, v první třetině branka nepadla. Druhá část již byla na přesné zásahy o něco bohatší. Otevření skóre se ujali domácí, kteří zásluhou Hafenrichtera a Gajovského odskočili hostím na dvoubrankový rozdíl. Necelé dvě minuty před koncem prostřední dvacetiminutovky dokázal korigovat David Štich. Na světelné tabuli svítila 44. minuta, když Jonák vyrovnal. Drama však pokračovalo, na Tonův gól reagoval v závěru opět Jonák. Poté přišel pro Benátky šok. Kotouč se dostal ke Gajovskému, který pár vteřin před závěrečným hvizdem urval tři body pro Kadaň, jež zvítězila těsně 4:3.

Jihlavští hokejisté přivítali na Horáckém zimním stadionu Šumperk. Úvod utkání domácí zaspali a po nevýrazném výkonu dovolili Drakům dvakrát skórovat. „Hlavně v první třetině byl soupeř jednoznačně lepší než my, dokonce nás myslím přestřílel v poměru 16:3. Měli jsme špatný pohyb, nebyli jsme důrazní,“ je si vědom Patrik Augusta. Ve druhé periodě však dokázali díky trefám Martina Filipa a Adama Zemana vyrovnat. Ještě jednou se povedlo hostujícím hráčům strhnout vedení na svou stranu, přesným střelcem se stal Tomáš Sedlák. Ani v tomto případě ale Dukla nesložila zbraně, nejprve od modré čáry vyrovnal Vojtěch Zadražil, výhru poté zpečetil znovu Martin Filip. Na Horáckém zimním stadionu tak zůstal plný počet bodů, mužstvo s Ježkem na hrudi zdolalo Šumperk 4:3. „V první minutě třetí třetiny jsme po chybě dostali branku, ale nepolevili jsme a zápas se nám podařilo otočit. Asi to nebylo na pohled pěkné utkání, ale pro nás je vítězství výborné, protože je vybojované,“ doplnil spokojeně asistent trenéra jihlavské Dukly.

K prvnímu vzájemnému střetnutí Dukly a Benátek došlo ve dvanáctém kole. Důrazné utkání vyznělo lépe pro domácí, kteří zvítězili jednoznačně 4:0. Dvakrát se trefil Daniel Hodek, další dva přesné zásahy přidali Adam Zeman a Michal Velecký. K vidění také byly dvě nefalšované bitky, nejprve vyzval David Štich Lukáše Krupku, o několik minut později Ondřej Malec doslova „sundal“ benáteckého Vlacha. „Utkání nebylo tak jednoznačné, jak by to mohlo vypadat. Vstřelili jsme rychlou branku, pak proměnili dvě přesilovky – jednu pět na tři, při druhé už sice hráč téměř skákal na led, ale i to se počítá. Ve druhé třetině jsme měli ještě pár příležitostí, ale nepovedlo se nám skórovat. Kdyby ano, možná by se zápas odehrál o něco klidněji. Utkání se ale divákům určitě muselo líbit. Na bitky jsme sice remizovali, ale na góly vyhráli, a to je hlavní,“ má jasno Patrik Augusta.

Statistikám Benátek nad Jizerou vládne Lukáš Král, který nasbíral v dosavadním průběhu soutěže 19 bodů. V těsném závěsu je sedmnáctibodový Josef Skořepa. Mezi obránci zaujímá první místo Jan Jaroměřský, čtyřiadvacetiletý bek má na svém kontě 11 bodů. V brankovišti kraluje Tomáš Vošvrda, jenž se může pochlubit 90,79% úspěšností zásahů. Ve svých číslech má také průměr 2,62 branky na zápas. „Zlým mužem“ benátecké soupisky je bezpochyby David Štich, který si připsal již 81 trestných minut!

UTKÁNÍ PLNÉ TVRDOSTI. První vzájemné utkání s Benátkami přineslo řadu osobních soubojů, důrazu a dokonce dvě nefalšované bitky. V jedné z nich právě Ondřej Malec „nakládá“ hostujícímu Vlachovi. Foto: Zbyněk Zápotočný

25. kolo: sobota 24. listopadu 2012

HC Benátky nad Jizerou – HC Dukla Jihlava (17:00)
SK Kadaň – Královští lvi Hradec Králové (17:00)
Salith Šumperk – SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
HC Stadion Litoměřice – HC Slovan Ústečtí Lvi (17:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod – BK Mladá Boleslav (17:00)
HC Most – HC Olomouc (17:30)
Medvědi Beroun 1933 – IHC Písek (17:30)