I když jsem dal dva góly, tak to bylo k ničemu, lituje prohry v Benátkách Adam Zeman

26.11.2012 / Zdeněk Drla

Další venkovní zápas a znovu bez bodu. Venku to v letošní sezoně Dukle moc nesvědčí. Naposledy nedokázali hráči v červenožlutých dresech bodovat v sobotním utkání 25. kola na ledě Benátek nad Jizerou. Jediným střelcem, a hned dvojnásobným, byl Adam Zeman. „I když jsem dal dva góly, tak to bylo k ničemu. Jeli jsme domů bez bodu," hodnotí souboj s farmou libereckých Bílých Tygrů mladý útočník.

Všech 333 diváků na zimním stadionu v Benátkách nevidělo v první a třetí třetině ani gól. Veškeré přesné zásahy si střelci obou týmů "naplánovali" na prostřední dějství. „První třetina byla sice bez gólů, ale myslím si, že jsme měli docela dost šancí, které jsme mohli proměnit a uklidnit se," ohlíží se za první dvacetiminutovkou v Benátkách Adam Zeman.

Z prvního gólu utkání se radovali domácí borci ve 23. minutě. „Ve druhé třetině na nás Benátky trochu vlítly a daly svůj první gól. Ve dvou přesilovkách, které jsme využili, jsme ale skóre otočili. Pak jsme si zbytečně nechali dát dva góly během necelých dvou minut. A soupeř si to třetí třetinu ohlídal. I když jsme byli lepší," říká o zápasu zanedlouho jedenadvacetiletý forvard, pro nějž byly dva góly v Benátkách devátým a desátým zápisem do střeleckých statistik v sezoně. „Oba góly byly v přesilovkách. Při prvním gólu Fíca (kapitán Dukly Tomáš Ficenc - pozn. aut.) vystřelil od modré a já jsem to těsně před gólmanem tečoval mezi nohy. Na druhý mě nahrával Lípa (obránce Matic Podlipnik - pozn. aut.) přes celou třetinu a já jsem to dával do prázdné brány," popisuje své trefy Adam Zeman a jedním dechem doplňuje: „Ale i když jsem dal dva góly, tak to bylo k ničemu. Jeli jsme domů bez bodu."

Do haly v Benátkách nad Jizerou, která uvádí kapacitu 2500 diváků, hráči nejezdí rádi. Je tam totiž snad největší zima ze všech hal v republice. „To je pravda. V Benátkách není moc teplo," směje se Adam Zeman. „Tam je i v únoru venku větší teplo než na zimáku," doplňuje svůj poznatek o stadionu, který stojí netypicky na kopci. „Není to ani velký zimák, chodí tam málo lidí. Není to moc příjemné tam hrát," přidává další postřehy.

Po sobotním neúspěchu na ledě záložního týmu Liberce stojí před Duklou Jihlava velká výzva v podobě tří domácích zápasů, které odehrají svěřenci trenéra Petra Vlka v šesti dnech. Na hokej se tak v krajském městě Vysočiny půjde ve středu, v sobotu a v pondělí. Dukla hostí postupně aktuálně šestou Kadaň, sedmé Královské lvy z Hradce Králové a v regionálním derby čtvrtou Horáckou Slavii Třebíč. „Teď hrajeme třikrát doma, budeme se snažit všechny tři zápasy vyhrát, aby i diváci byli spokojení. Myslím, že teď, i když jsme venku prohráli, máme dobrou formu a doma to i s pomocí fanoušků zvládneme," říká mladý útočník a poukazuje tak na skvělou domácí bilanci týmu. Z dvanácti případů hned desetkrát slavila Dukla vítězství.

Nabízí se tedy otázka, čím to je, že se Dukle na Horáckém zimním stadionu daří a na venkovních stadionech ne? „Nevím. Bude to asi i diváky, kteří nám v Jihlavě fandí. Doma se cítíme lépe. Možná venku nehrajeme tak odvážně, nedovolíme si vůči soupeři tolik, co tady doma," zamýšlí se Adam Zeman a připojuje slib: „V těch venkovních zápasech se chceme zlepšit."

DVOJNÁSOBNÝ STŘELEC. Takhle se Adam Zeman radoval z gólu v devátém kole v Mostě. V Benátkách slavil hned dvakrát, na body ale jeho přesné trefy nestačily. Foto: Zdeněk Drla