Druhé domácí utkání v řadě. Horký jihlavský led okusí Královští lvi

30.11.2012 / Libor Kucza

V předchozím kole musela Dukla vstřebat teprve třetí domácí porážku v tomto ročníku. Své selhání bude chtít zcela jistě napravit v 27. kole. V krajském městě Vysočiny se představí Hradec Králové. Družina pod vedením Martina Hostáka okupuje sedmou příčku tabulky, na svém kontě má 39 bodů. V následujícím kole tak mohou jihlavské hokejisty bodově dohnat. Vyvede se Východočechům tento záměr, nebo si červenožlutí borci napraví pošramocenou reputaci? Odpověď na tuto otázku nalezneme v sobotu 1. prosince. Úvodní vhazování je naplánováno na 17:30. Duel můžete sledovat prostřednictvím textového on-line přenosu.

Ve středečním klání přivítali Lvi na domácí půdě berounské Medvědy. První dějství příliš oslnivý hokej nepřineslo. Obě mužstva se spíše zahřívala do provozní teploty. Branku viděli poprvé příchozí fanoušci až na sklonku druhé periody, kdy rozvlnil síť za Kůdelou Michal Tvrdík. Hned ve 42. minutě pojistil vedení hradeckých hokejistů Vágner. Domácí forvard odstartoval sérii dalších přesných zásahů. Dvakrát se trefil Petr Haluza, který předvedl při zakončení rovněž vytříbenou zručnost. Po snížení Doležala uzavřel gólový účet střetnutí Vít Budínský. Lvi tak rozcupovali berounské šelmy 5:2. „První dvě třetiny od nás nebyly přesvědčivé, naštěstí jsme dali gól na 1:0, který nás uklidnil. Za stavu 2:0 jsme udělali hrubou chybu a zápas se zdramatizoval. Dohráli jsme ho ale celkem v klidu. Třetí třetina už byla lepší a podařilo se nám dát i víc branek. Doufám, že výhra pro nás bude znamenat povzbuzení do dalších zápasů a už to z naší strany bude lepší a lepší,“ přeje si Martin Hosták.

Mužstvo s Ježkem na hrudi očekávalo příjezd velmi obtížného soupeře, jenž měl na svém kontě sedm výher v řadě. Svou formu si bohužel pro domácí přivezl i na Horácký zimní stadion, kde úřadoval od prvních minut. Na Filipa Novotného vyzráli Severočeši až v 19. minutě. V úvodu druhé dvacetiminutovky vyrovnal tečí Drtinovy rány od modré čáry Ondřej Malec. Ve třetí části se hosté znovu ujali vedení. Branka Gajovského však Duklu nezlomilo, domácí se stále tlačili do útoku. Při závěrečné hře bez brankáře ale utnul jihlavské šance na body Petr Jíra. „Soupeř k nám jel se sedmizápasovou vítěznou šňůrou, takže jsme věděli, že to nebudeme mít jednoduché. Kadaň hrála velice dobře. Myslím si, že do té doby, než jsme dostali druhý gól, byla lepší. My jsme paradoxně začali hrát, až když jsme prohrávali 1:2. Se šancemi, které jsme v zápase měli, jsme bohužel nenaložili dobře, navíc Kadaň podržel výborný výkon brankáře,“ zhodnotil utkání asistent trenéra Dukly Patrik Augusta.

K prvnímu vzájemnému utkání s Královskými lvy došlo hned v prvním kole. Dukla spustila v úvodu gólovou smršť, v šestatřicáté vteřině vedla již 2:0! I další průběh duelu jihlavští hokejisté ovládali, hradecké borce nakonec zdolali vysoko 7:1. Klání v rámci čtrnáctého kola dopadlo lépe pro Východočechy. O první branku se však postarala Dukla, přesným střelcem se stal Lukáš Nahodil. Vyrovnané utkání nakonec rozhodl hradecký David Švagrovský, jenž pečetil vítězství domácích. Mužstvo z Vysočiny podlehlo lvům 2:3.

Suverénním vládce hradeckých statistik je Petr Haluza, který nasbíral již 27 bodů. Nejproduktivnějším obránce je dvanáctibodový David Roupec. „Zlým mužem“ družiny Martina Hostáka je Martin Vágner. Řízný obránce nasbíral již 54 trestných minut. Branku lvů hájí Jakub Čech. Sedmadvacetiletý brankář má ve statistikách průměr 2,72 branky na zápas. V kolonce úspěšnosti zásahů svítí 91,80%.

OFENZIVA DUKLY V SEVŘENÍ. Adam Zeman se snaží vymanit z moci hradeckého borce. Zvládne Dukla i druhé domácí střetnutí s Královskými lvy? Foto: Zdeněk Drla

27. kolo: sobota 1. prosince 2012

HC Dukla Jihlava – Královští lvi Hradec Králové (17:30)
BK Mladá Boleslav – HC Stadion Litoměřice (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi – HC Benátky nad Jizerou (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – SK Kadaň (17:30)
Medvědi Beroun 1933 – HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)
IHC Písek – HC Most (17:30)
HC Olomouc – Salith Šumperk (17:00)