Mohli jsme zápas udržet za tři body, mrzelo Marka Drtinu

02.12.2012 / Diana Váňová

V sobotu měla první liga na programu začátek druhé části soutěže. To znamenalo, že do Jihlavy se již podruhé v sezóně podíval celek z Hradce Králové. První vzájemný duel na Vysočině se Královským lvům nevyvedl, prohráli zde 1:7. Měli tak velkou motivaci se tentokrát předvést v jiném světle. Dukla již vedla 3:0, ale hostům se podařilo utkání vyrovnat. Zápas tak dospěl až do prodloužení, ve kterém byli úspěšnější domácí. „Mohli jsme zápas udržet za tři body,“ mrzelo i tak Marka Drtinu, autora první branky.

Do začátků druhé poloviny základní hrací části první ligy vyměnila Dukla středeční domácí zápasy za sobotní a jako prvního protivníka přivítala loňského soka ze čtvrtfinále – Hradec Králové. Úvodní dvacetiminutovka byla opatrnější. „My jsme první třetinu odehráli tak, jak jsme si řekli, nikam jsme se nehnali, hráli jsme dobře odzadu. Nechtěli jsme, aby se zopakovalo první kolo soutěže,“ připomněl trenér hostů Martin Hosták nezdařilý vstup Hradce do prvního utkání. Tentokrát se však skóre během dvaceti minut nezměnilo.

Druhou část začínali jihlavští hokejisté ve dvojité početní výhodě. Dlouho ostřelovali gólmana Luňáka ze všech stran, branka však ne a ne padnout. Až při návratu vyloučeného Říhy z trestné lavice se domácím poštěstilo. „Jejich hráč už skákal na led, takže hráli ve čtyřech. Koláč (Tomáš Kolafa – pozn. aut.) mi parádně nahrál a já jsem se do toho napřáhl. Ani nevím, jak to prošlo. Možná gólman neviděl,“ popsal svoji dělovku obránce Marek Drtina.

Dukle se ve druhé třetině podařilo využít ještě další přesilovku, tentokrát proměněnou z hole Daniela Hodka. Týž hráč přidal za sedm minut svoji druhou branku. „Ve druhé třetině jsme hráli dobře, měli jsme je na lopatě,“ zhodnotil dění v prostřední části urostlý bek. Na jejím konci však dostali výhodu muže v poli také Hradečtí. A svou šanci nepromarnili. „I přes to, že jsme se dostali do vedení 3:0, dostali jsme soupeře vlastními chybami do přesilovky. A oni mají přesilovky dobré,“ uznal Vojtěch Zadražil.

Do třetí dvacetiminutovky sice nastupovala Jihlava s dvougólovým vedením, ale s obavami o vývoj zápasu. „Gól na 3:1 nás trochu položil. Báli jsme se o výsledek a přestali jsme pořádně hrát,“ nastínil další minuty Drtina. Druhé rychlé vyloučení z kraje třetiny už znamenalo proměněnou výhodu Královských lvů. Ve 48. minutě zápas vyrovnal Martin Šagát – opět při vyloučení domácího hráče. „Všechny góly padly po našich nedůslednostech. Byly to fauly, ale my se nemůžeme vymlouvat na rozhodčího,“ krčil rameny Zadražil. „Přišlo mi, že Hradec byl neškodný. Ale my jsme ho vlastními chybami dostali do zápasu. Kdybychom byli víc důslední, tak jsme si zápas mohli pohlídat za stavu 3:0, případně 3:1,“ litoval devatenáctiletý obránce.

Dukla už v základní hrací době na góly hostů nedokázala odpovědět, a ani oni už další branku nepřidali, takže se muselo prodlužovat. V nastaveném čase se štěstí nakonec přiklonilo k domácím, v 63. minutě zařídil dva body Vojtěch Zadražil. „Puk byl zatažený z pravé strany, já jsem ho dojel, posunul do volného prostoru na kruhy a říkal si, že to tam pošlu. Měl jsem zavřené oči, ale zaplaťpánbůh to tam spadlo,“ usmíval se nad vítěznou trefou mladík.

Jihlavští se tak opět na svém ledě vrátili k výhře, Marka Drtinu, kterého má Dukla „půjčeného“ z Pardubic, však ztracený bodík mrzel: „Nevím no…myslím si, že je to škoda. Mohli jsme zápas udržet za tři body.“ Nezbývá než Drtinovi popřát úspěšnější den právě v dresu jeho extraligového klubu v neděli proti Třinci.