4:3p
(0:0, 3:1, 0:2 - 1:0)

Dukla zkrotila hradecké šelmy. Královští lvi si odvážejí z Vysočiny pouze bod

01.12.2012 / Libor Kucza

Utkání se rozbíhalo velmi pozvolna, v první třetině příliš hokejové krásy k vidění nebylo. Branky, a to hned čtyři, přineslo druhé dějství. Skóre otevřel Marek Drtina, další dva přesné zásahy přidal Daniel Hodek. Zdálo se, že utkání směřuje k jasnému vítězství domácích. Opak byl však pravdou, ještě v průběhu prostřední části hosté snížili. V závěrečné periodě poté vyrovnali. Na řadu tak přišlo prodloužení, ve kterém zajistil Dukle bonusový bod za výhru 4:3 Vojtěch Zadražil.
01.12.2012 17:30, 1. liga ČR - 27. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Dobrovolný, Ficenc, Kolafa, Jaroš, Drtina, Zadražil, Podlipnik - Hodek, Hubáček, Čachotský - Jeslínek, Filip, Prokš - Malec, Maliník, Krupka - Pekárek, Pometlo, Polcar
4

Hradec Králové

Luňák - Roupec, Karlíček, Čížek, Vágner, Čáp, Chmelíř, Klement, Červený - Šagát, Mikeska, Haluza - Valášek, Tvrdík, Moskal - Švagrovský, Ŕíha, Kubica - Půlpán, Macháň, Šťastný
3
Branky a nahrávky: 22. Drtina (Čachotský, Kolafa), 30. Hodek (Hubáček, Čachotský), 37. Hodek (Čachotský, Ficenc), 63. Zadražil (Jeslínek) - 39. Valášek (Karlíček, Haluza), 45. Říha (Švagrovský, Chmelíř), 48. Šagát (Tvrdík, Moskal). Rozhodčí: Čech - Černý, Reich. Vyloučení: 5:8, navíc Luňák (HKR) 10 minut nesportovní chování. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 1203. Střely na branku: 39:32. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 4:3.

Průběh utkání

Do střenutí vstoupili velkou příležitostí Královští lvi, již ve 2. minutě se dostali do přečíslení dvou na jednoho. To vyřešili bravurně, Martin Šagát si obhodil domácího obránce, načež poslal pas spoluhráči, který však ztroskotal na přesunuvším se Rittichovi. Hnedle nato zaútočili domácí. Formace pod vedením Romana Maliníka však na pozorného Luňáka recept nenalezla. Ve 12. minutě se ocitl v zajímavé příležitosti Tomáš Čachotský, k jehož bruslím doputoval kotouč sérií neočekávaných odrazů. Jihlavský rychlík ale nezvládl neposedný puk umístit dle svých představ. Upadající tempo hry rozvířila až dvojnásobná početní výhoda, ke které se dostala Dukla v závěru první periody. Ve zbývajících vteřinách ji ale nedokázala využít.

Co se nezdařilo v části první, povedlo se ve druhé. V čase 21:06 propálil Marek Drtina nekompromisní pumelicí pravé víko hradecké svatyně – 1:0. Druhá dvacetiminutovka přinášela příchozím fanouškům podstatně pohlednější podívanou. O druhé rozsvícení červeného světla se postarali opět domácí. Ve 30. minutě využil přesilovou hru Daniel Hodek, jenž zakončoval do zcela odkryté klece – 2:0. Na trestnou lavici i nadále usedal jeden hradecký hráč za druhým, hosté se projevovali velkou nedisciplinovaností. Další přesný zásah se však udál za „plného stavu.“ Do protiútoku se vydali Tomáš Čachotský a Daniel Hodek. První jmenovaný poslal přihrávku jihlavskému snajprovi, od jehož bruslí se kus gumové pryže odrazil za bezmocného Luňáka – 3:0. Královským lvům se podařilo zanedlouho snížit, když Karlíčkovu ránu od modré tečoval do jihlavské klece Milan Valášek – 3:1.

V úvodu třetí části se naskytla přesilová hra hostujícímu celku. Hradečtí jí nepohrdli. Po lehkém nahození zdramatizoval duel se štěstím „pytlák“ Vladimír Říha – 3:2. V čase 47:31 bylo vyrovnáno. Ukázkovou přesilovou kombinaci završil střelou mezi Rittichovy betony Martin Šagát – 3:3. Posledních deset minut probíhalo spíše v poklidu, ani jedno z mužstev nechtělo udělat chybu. Když se neujala pár vteřin před koncem ani rána Marka Prokše, muselo o vítězi utkání rozhodnou prodloužení. To začali aktivněji hosté, avšak bezúspěšně. O těsné vítězství Dukly 4:3 se totiž postaral nekompromisní ranou od modré mladý bek Vojtěch Zadražil.

Ohlasy trenérů

Martin Hosták (Královští lvi Hradec Králové): Remíza je, myslím si, spravedlivá. My jsme první třetinu odehráli tak, jak jsme si řekli, nikam jsme se nehnali, hráli jsme dobře odzadu. Nechtěli jsme, aby se zopakovalo první kolo soutěže. V druhé třetině jsme doplatili na vyloučení, která byla zbytečná. Trochu jsme vypadli z rytmu, začali jsme se hádat s rozhodčími a svalovali jsme vinu na všechno ostatní. Toho dokázala Jihlava perfektně využít. Musím pochválit kluky, že nesložili zbraně. Ve třetí třetině jsme se vrátili k tomu, co jsme hráli. V prodloužení, myslím, ten bodík mohl připadnout nám, ale sluší se pogratulovat soupeři k výhře.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Hradec měl v první třetině dobře pokryté střední pásmo, těžko se procházelo. Za stavu 3:0 přišly tři hloupé fauly, nad tím zůstává rozum stát. Soupeř má velice dobré přesilové hry a dokázal toho využít. Když to řeknu upřímně, tak po tom, co jsme vedli už o tři góly, jsem nazlobený. S přesilovkami se trochu potýkáme – máme tam takové prodlevy, kdy máme včas dát kotouč a nedáme ho.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie