Škoda toho smolného gólů, litoval ztraceného utkání Jakub Pekárek

03.12.2012 / Libor Kucza

V rámci osmadvacátého kola byl na Horáckém zimním stadionu k vidění velmi dramatický duel. Do krajského města Vysočiny totiž přicestovala Horácká Slavia Třebíč. Derby téměř nic nechybělo. Fanoušci obou táborů vytvořili aktérům bouřlivou atmosféru, k vidění byly pohledné akce i celá řada osobních soubojů. Jakub Pekárek je jedním z bojovníků, jemuž tvrdší styl hry nevadí. „Derby bylo vyhecované. Hrálo se hodně do těla, to mi vyhovuje,“ potvrdil. Střetnutí nakonec vyvrcholilo velmi dramatickou třetí třetinou, která rozhodla o jeho osudu.

Pohyb, důraz a střelba ze všech pozic. Tři klíčové činnosti, které lodivodi obou celků zcela jistě vštěpovali svým svěřencům do hlav před vzájemným soubojem. Na ledové ploše totiž bylo již od úvodních minut velmi živo. Šancí bylo k vidění jako šafránu. Zakřičet „gól,“ si mohli jihlavští příznivci poprvé v 17. minutě, kdy doklepl kotouč za záda třebíčského brankáře Daniel Hodek. „Vyhrávali jsme 1:0, měli jsme dobře nakročeno ke třem bodům,“ popsal úvod souboje David Rittich.

Postupem utkání začali přebírat iniciativu hosté. Ve druhé periodě branka nepadla, za zmínku však stojí bitka, kterou svedli Ondřej Malec a Jakub Čuřík. Třetí dějství už změnu na světelné tabuli přineslo, ve 48. minutě vyrovnával Vilém Burian. „Prodral se podél levého mantinelu, postrčil si puk a trefil mi to nad lapačku,“ nabídl svůj pohled na první branku muž, jež držel akcie jihlavského celku dlouho nad vodou. Tři body si hosté zajistili v závěru zápasu, kdy využili početní výhodu. „David Dolníček poslal pas před branku, kde se to odrazilo k jejich hráči. Od něj pak do brány,“ doplnil smutně. „Hodně to zamrzí, vedli jsme až do třetí třetiny. Takhle to ale bohužel někdy je,“ povzdechl si Jakub Pekárek. „Je potřeba na to už nekoukat a zlepšit to do dalších zápasů,“ má jasno dvacetiletý forvard.

Také druhý hostující gól byl připsán třebíčskému dlouhánovi jménem Vilém Burian. „Já vím, že Burian to střílí nahoru. To se mi taky jednou potvrdilo,“ přiznal s ironickým úsměvem David Rittich. Letošní sezona se zdá být pro domácí mužstva svazující. Ani jedno derby, do kterého Dukla nastoupila, nevyznělo optimisticky pro domácí mužstvo. „Je to zajímavý, už to chce jednou vyhrát doma. Doufám, že to budeme my,“ vyjádřil strážce jihlavského brankoviště své přání. Příležitost k jeho splnění bude mít Dukla 22. prosince, kdy přivítá na domácí půdě Rebely z Havlíčkova Brodu.

Jihlavští hokejisté mají nyní před sebou trojici obtížných klání. Nejprve zavítají do ústecké Zlatopramen Areny, poté se střetnou s Olomoucí a Mladou Boleslaví. „Už jsme kolikrát dokázali, že s takovými týmy umíme hrát. Vůbec nemám starost o to, že by to bylo dopředu rozhodnuté,“ neskládá hráč s přezdívkou „Pekos“ zbraně. O podporu žádá také příznivce Dukly Jihlava. „Doufám, že nám fanoušci věří. My pro to uděláme všechno!“ Naváže družina pod vedením Petra Vlka na povedené výsledky ze vzájemných střetnutí s trojlístkem favoritů?