Dukla přivítá v posledním předvánočním duelu Havlíčkův Brod

20.12.2012 / Libor Kucza

Vánoční atmosféru krajského města Vysočiny rozvíří střetnutí 34. kola. V něm přivítají jihlavští hokejisté rivala z Havlíčkova Brodu. Duel je velmi pikantní, obě mužstva od sebe totiž dělí pouhé 2 body. V případě tříbodového zisku svého soka Dukla přeskočí. Pokud bude k vidění scénář opačný, vzdálí se Rebelové již na rozdíl pěti bodů. Jaké bude mít tento souboj rozuzlení? Úvodní buly bude na Horáckém zimním stadionu vhozeno v sobotu 22. prosince v 17:30. Utkání bude přenášeno rovněž pomocí textového on-line přenosu.

Havlíčkobrodská Kotlina hostila v předchozím kole ambiciózní Kadaň. Utkání to by věru velmi divoké. První dějství patřilo hostím, Severočeši na svého soupeře vlétli a dokonale jej překvapili. Snaha černožlutých přinesla gólovou radost velmi brzy, již ve 3. minutě otevřel skóre Karel Ton. V poslední minutě úvodní periody pak navýšil vedení Zdeněk Ondřej. Druhá třetina proběhla opačném gardu, Rebelové díky brankám Milana Kostourka a Lukáše Endála vyrovnali. Třetí část přinesla po jedné brance na obou stranách. Prodloužení o výsledku klání nerozhodlo, následovaly tak samostatné nájezdy. V nich přisoudil bonusový bod domácím Lukáš Havel. „První třetina mi připomínala hru naší „dvacítky“ se Slovenskem, kdy to chtěli hrát „do kuchyně“, do prázdné brány. Bylo to bez střelby, na krásu, prostě ne do branky. To jsme si mezi první a druhou třetinou řekli, začali jsme hrát úplně jiný hokej, tlačili jsme se do branky a byli jsme za to odměněni otočením zápasu,“ prozradil po utkání lodivod Rebelů Jiří Rech.

Dukla zažila v brankové hody, cestovala totiž na led Medvědů z Berouna. První dějtsví se však podle představ červenožlutých nevyvíjelo. Beroun se zásluhou dvou využitých početních výhod ujal vedení. V závěru úvodní části korigoval Daniel Hodek. Prostřední dvacetiminutovka přinesla gólovou smršť, po jejímž skončení svítil na světelné tabuli stav 4:6. Třetí perioda patřila Dukle, která si díky dvěma dalším přesným zásahům pojistila plný počet bodů. „Zápas jsme sice začali dobře, ale udělali jsme nesmyslné chyby, které soupeř potrestal při přesilových hrách. V první třetině jsme měli šest minut v oslabení. Příští utkání je derby s Brodem doma, budeme se chtít co nejlépe připravit. Dnes jsme vyhráli a dali osm branek, což nám určitě pomůže,“ má jasno asistent trenéra Dukly Patrik Augusta.

Derby je vyrovnané, vítězí pouze hostující celky

K prvnímu vzájemnému střetnutí došlo v 8. kole. Na Horáckém zimním stadionu bylo k vidění nefalšované drama. První dvě dvacetiminutovky skončily smírně 1:1. O výsledku tak musela rozhodnout závěrečná perioda. V ní přetáhl vedení na stranu Rebelů Radek Novotný. Tři body tak putovaly do Kotliny, Havlíčkův Brod zvítězil 3:2.

Odveta ve svatostánku Rebelů měla zcela odlišný průběh. Díky brankám Tomášů Kolafy a Ficence se ujala Dukla bleskově vedení. Když rozvlnil ve 38. minutě Marek Drtina síť potřetí, bylo „vymalováno.“ Na korekci skóre, provedenou Lukášem Endálem, odpověděl definitivním zpečetěním vítězství Lukáš Krupka – 4:1.

Produktivitě Rebelů vládne jihlavským příznivcům velmi dobře známé jméno – Ladislav Rytnauer. Vytáhlý forvard má na svém kontě již 31 bodů. S dvanácti přesnými zásahy je taktéž nejlepším střelcem. Defenzivu Havlíčkova Brodu si podmaňuje jedenáctibodový Radim Ostrčil. Brankoviště opanuje dravé mládí spojené se zkušeností, Daniel Dolejš – Jaroslav Suchan. Nejdéle si pak na trestné lavici poseděl Marian Morava, a to hned 70 minut.

TVRDOST CHYBĚT NEBUDE. Derby s Havlíčkovým Brodem jsou již tradičně spojené s celou řadou osobních soubojů a patřičného důrazu. Přeruší Dukla prokletí domácího mužstva? Foto: Eva Streischbierová (www.hcrebel.cz)

34. kolo: sobota 22. prosince 2012

HC Dukla Jihlava – HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)
Královští lvi Hradec Králové – Salith Šumperk (17:00)
HC Benátky nad Jizerou – HC Stadion Litoměřice (17:00)
SK Kadaň – HC Most (17:00)
HC Olomouc – BK Mladá Boleslav (17:00)
SK Horácká Slavia Třebíč – Medvědi Beroun 1933 (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi – IHC Písek (18:00)