Dukla vstoupí do nového roku soubojem se šumperskými Draky

01.01.2013 / Libor Kucza

Čas oslav je minulostí, na řadě jsou další klání v rámci druhé nejvyšší tuzemské hokejové soutěže. Družina z krajského města Vysočiny pocestuje do podhůří Jeseníků. Místní Šumperk je na domácí půdě velmi silný, všechny tři body odevzdal soupeři pouze čtyřikrát. V tabulce však Draci figurují až na desáté pozici, na svém kontě mají 44 bodů. Odnese si Dukla ze vzájemného střetnutí pomyslné vavříny? Odpověď se dozvíme ve čtvrtek 3. ledna v 18:00. Utkání bude přenášeno rovněž pomocí textového on-line přenosu.

Předchozí kolo postavilo Šumperku do cesty velkou překážku, celek Kadaně. Draci vstoupili do utkání velmi dobře, díky brankám Novotného a Hulvy se ujali dvoubrankového vedení. Kadaňští hokejisté dokázali v následujícím průběhu úvodního dějství snížit, kontaktní gól domácího celku zajistil Petr Jíra. Navzdory pozdějšímu srovnání skóre se podařilo Šumperku ještě jednou odskočit. Poté již ale úřadovali Severočeši, kteří nakonec v divokém utkání zvítězili 6:4. „My jsme si ten zápas vlastně prohráli sami, nedali jsme vyložené šance z nájezdů, které jsme v utkání měli. Bohužel hloupě a celkem lacině jsme inkasovali. Nemyslím si, že domácí byli dnes lepší, ale my jim umožnili získat všechny tři body. Byl to hokejově dobrý zápas, ale bohužel s mínusem na naší straně,“ litoval po skončení duelu trenér Šumperku Zdeněk Moták.

Jihlavští hokejisté zahájili souboj s Litoměřicemi ideálně, již ve 4. minutě rozsvítil červené světlo Marek Prokš. Hosté však dokázali vytěžit z minima maximum, do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu. Druhá perioda patřila Dukle, která zaznamenala dva přesné zásahy. Utkání vrcholilo velmi dramaticky, červenožlutí ale těsné vedení uhájili. Po skončení zápasu svítilo na světlené tabuli skóre 4:3. „První třetinu jsme odehráli velice dobře, vytvořili jsme si spoustu šancí. Soupeř měl jednu jedinou, kterou proměnil. Litoměřice mají v kádru spoustu zkušených, šikovných hokejistů, kteří jsou schopni využít naše sebemenší zaváhání. To se poté dvěma brankami v závěrečné třetině potvrdilo. Soupeř dokázal využít každou naší chybu, svým brankám šel naproti,“ ocenil jihlavský lodivod Petr Vlk výkon soupeře.

Souboje s Draky mají vyrovnanou příchuť

Svěřenci Petra Vlka okusili svatostánek Šumperku poprvé v jedenáctém kole. Že bude domácí družina obtížným oříškem, poznali během úvodních minut. Na dvě branky celku z podhůří Jeseníků dokázala Dukla zásluhou Adama Zemana a Daniela Hodka nalézt odpověď. Ve 41. minutě však Karel Plášek rozhodl o osudu utkání. Jihlavští hokejisté prohráli těsně 2:3.

Druhé vzájemné měření sil mělo totožný úvod. Tentokráte ale dokázali hokejisté s Ježkem na hrudi dovést souboj do vítězného konce. Na tříbodovém zisku se velkou měrou podílel také Martin Filip. Technicky vybavený útočník byl u dvou brankových momentů. Dukla zkrotila Draky v poměru 4:3.

Vládcem statistik šumperské družiny je Daniel Vrdlovec. Třiadvacetiletý útočník nasbíral v dosavadním průběhu soutěže 24 bodů. S deseti přesnými zásahy je rovněž nejlepším střelcem. Vynikající produktivitou oplývá také devatenáctibodový obránce Aleš Holík. Nejtrestanějším „drakem“ je ex-jihlavský zadák Jiří Suchý, jenž si na lavici hanby poseděl 67 minut. Prostor mezi třemi tyčemi hájí Tomáš Štůrala. Průměr branek na zápas 3,41 a 89,54% úspěšnost zásahů – to jest čísla tohoto sedmadvacetiletého brankáře. Jako druhý gólman bude na střídačce připraven Vratislav Vajner.

Pro fanoušky je připraven videopřenos!

Pro všechny příznivce ledního hokeje je díky šumperské redakci připraven přímý přenos utkání. Sledovat jej můžete zde.

Živý přenos bude komentovaný, nabídne i přestávkové programy. Vysílán bude prostřednictvím služby Livestream, díky čemuž jej budou moci fanoušci sledovat i na displejích svých chytrých telefonů, samozřejmě za předpokladu kvalitního internetového připojení. V přenosu se lze kdykoliv během vysílání vracet zpět a pouštět si tak znovu a znovu zajímavé okamžiky, třeba góly. Nutno podotknout, že sledování je zcela zdarma!

VYROVNANÉ DUELY. Bitvy se Šumperkem jsou mnohdy o jedné důležité brance, kterou se právě na tomto snímku pokoušel pomocí jemné teči vsítit Michal Jeslínek. Které z mužstev bude po skončení utkání 37. kola spokojenější? Foto: Zbyněk Zápotočný

37. kolo: středa 3. ledna 2012

Salith Šumperk – HC Dukla Jihlava (18:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Olomouc (17:30)
HC Most – HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)
HC Benátky nad Jizerou – SK Kadaň (17:30)
IHC Písek – Královští lvi Hradec Králové (18:00)
Medvědi Beroun 1933 – BK Mladá Boleslav (18:00)
HC Stadion Litoměřice – SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)