1:3
(0:1, 0:2, 1:1)

Jihlavští hokejisté vezou tři body ze Šumperku

03.01.2013 / Dominik Mihailescu

Dukla vstoupila do utkání velmi dobře. Odměny za svou aktivitu se dočkala v 11. minutě, kdy otevřel skóre Lukáš Krupka. Ve druhém dějství přidali červenožlutí další přesný zásah, jehož autorem se stal Ondřej Malec. V závěrečné periodě sice domácí vykřesali naději, poslední slovo ale měla opět Dukla, jejíž vítězství pojistil při šumperské power-play Martin Filip. Svěřenci Petra Vlka tak zdolali Draky 3:1.
03.01.2013 18:00, 1. liga ČR - 37. kolo

DRACI PARS Šumperk

Štůrala - Novotný M., Holík, Gewiese, Tesařík, Sedlák, Pastor, Navrátil - Finsterle, Staněk, Plášek - Walker, Hlinka, Červenka - Brunec, Hulva, Matuš - Cink, Skoumal, Meidl
1

HC Dukla Jihlava

Novotný F. - Jaroš, Kolafa, Zadražil, Dobrovolný, Štebih, Ficenc, Podlipnik - Čachotský, Velecký, Hodek - Malec, Hubáček, Zeman - Prokš, Filip, Jeslínek - Krupka, Maliník, Pekárek
3
Branky a nahrávky: 42. Staněk (Novotný M., Finsterle) - 11. Krupka (Ficenc, Maliník), 29. Malec (Štebih, Hubáček), 60. Filip (Čachotský). Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Lučan, Svoboda. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1014. Střely na branku: 35:28. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

Průběh utkání

Do zápasu vlétla Dukla jako uragán. Hned ze začátku měli hosté velký tlak. Už ve třetí minutě Čachotský překonal Štůralu, ale chvilku před jeho střelou zapískal čárový rozhodčí ofsajd. Jihlava stále zvyšovala tlak, ovšem dostat puk za brankáře domácích byl nadlidský výkon. Povedlo se to až v 11. minutě Lukáši Krupkovi, který si vychutnal Štůralu a zasunul puk do klece. Borci z Vysočiny stále šumperské hráče tlačili, ale puk do sítě se jím dostat nepovedlo. Domácí se nedostávali do vážných šancí zejména kvůli špatným přihrávkám. Před koncem první třetiny se dostal Čechotský před bránu, ale jeho beckhendová střela netrefila klec. Oba celky šli do šatny za stavu 0:1.

Druhý perioda byla z pohledu domácích lepší, ale brankář Novotný v bráně vytasil několik parádních zákroků. Hned ze začátku kryl pokus Hlinky, kterého vychytal lapačkou. Jihlava pak ohrozila Štůralu v přesilové hře, ale domácí brankář si s pokusy poradil. Draci následně měli možnost také přesilové hry, ovšem se střelou Martina Novotného si Filip Novotný poradil. Dukla následně opět udeřila a domácí brankář podruhé inkasoval. Do proti pohybu gólmana vystřelil Ondřej Malec a mohl se radovat s malou skupinkou fanoušků, která z Jihlavy dorazila do Šumperka. Po této brance začala dvojice rozhodčích z Pardubic, Hribik - Úlehla, rozdávat trestné minuty, takže bylo k vidění dost přesilových her. V oslabení Šumperka ujel sám na Novotného Nathan Walker, ale australský hokejista branku hostujícího brankáře netrefil. Do konce druhé třetiny se do velké šance dostal opět Walker, ale fantastický Novotný ho opět vychytal.

Znamenitý vstup do třetí třetiny zažili domácí Draci. Nejprve dostali hostující Duklu pod tlak a pak přišla šťastná branka Aleše Staňka, která doskákala za brankovou čáru. Šumperk byl při chuti, ale Matušovu dorážku před brankou Novotný zlikvidoval. Následně Prokš ujel sám na Štůralu, ale gólman domácích si připsal dobrý zákrok. Pak přišli opět tresty za disciplínu. Jihlava dokázal téměř celé dvě minuty kombinovat v pásmu domácích hráčů, ale střela na bránu neletěla žádná. Šumperk si vedl v přesilové hře o něco lépe, ovšem hráči opět ztroskotali na rozchytaném brankáři Dukly. V závěru zápasu se domácí pokoušeli o power - play. Hráči Dukly nejprve nemohli trefit prázdnou klec. Nakonec se to povedlo Martinu Filipovi, který vystřelil do prázdné branky dvě sekundy před koncem. Hráči z Vysočiny si tak připisují tři body. Šumperk odešel z vlastního ledu jako poražený.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták, Salith Šumperk: První třetina byla z naší strany opravdu špatná. Nedokázali jsme se dostat do tempa, navíc jsme byli dvakrát nebo třikrát vyloučeni. Ve druhé části už se nám hru podařilo vyrovnat, měli jsme tam i některé šance. Jenže ty se nepovedly proměnit, stejně tak v přesilových hrách. Třetí třetina už byla v pořádku, nicméně nám stále chybí góly. To je největší problém.
Patrik Augusta, Dukla Jihlava: Velmi se nám podařil začátek, zápas jsme dlouhou dobu měli pod kontrolou. Byli jsme důraznější, lépe jsme bruslili, pak ale došlo na tři fauly a domácí se dokázali jedním gólem během našeho vyloučení vrátit do hry, potrestat nás. Jenže i nadále jsme soupeře vcelku do žádných větších šancí nepouštěli, v power-play jsme mohli rozhodnout už dřív. Zkoušeli jsme to na krásu, to se nám mohlo vymstít.