Jihlavští hokejisté budou hostit Most

05.02.2013 / Libor Kucza

Do konce základní části druhé nejvyšší tuzemské hokejové soutěže zbývá pouze 5 kol. V rámci 48. kola přivítaji svěřenci lodivoda Petra Vlka celek HC Most. Severočeši se v současné době nacházejí na dvanácté pozici, na svém kontě mají 44 bodů. Potvrdí Dukla roli favorita a vytěží z tohoto souboje plný bodový zisk? Odpověď se dozvíme ve středu 6. února v 17:30. Klání bude přenášeno taktéž pomocí textového on-line přenosu.

V předchozím kole se mosteckým hokejistům postavila do cesty silná Kadaň. Vstup do utkání však měli lepší hosté, jenž se hned v první minutě ujali vedení. Mostecká odpověď poté neměla dlouhého trvání, vedoucí branku totiž vsítili opět černožlutí. V dalších dvou periodách mířili do černého pouze domácí, kteří nakonec zvítězili těsně 3:2. „Dnes jsem spokojený, jsou to pro nás strašně důležité body. Kluci dřeli od začátku až do konce. I za stavu 1:2 jsme věřili, že to otočíme. Pomohla nám využitá přesilovka na 2:2. V poslední třetině to bylo o chybě, o tom, kdo dá gól. To se nám podařilo a nakonec jsme vyhráli. Hráči si zaslouží dnes velkou pochvalu za bojovnost, líbil se mi jejich přístup k utkání,“ chválil své svěřence Kamil Kašťák.

Dukla svedla povedený duel v havlíčkobrodské Kotlině. Rebelové si sice bleskově vypracovali náskok, červenožlutí ale dvěma slepenými brankami otočili nepříznivý vývoj duelu, trefili se Michal Velecký a Daniel Hodek. Rovněž prostřední dějství vyznělo lépe pro mužstvo z krajského města Vysočiny. Ve třetí části pak po dvou přesných trefách Martina Filipa uzavřel brankový účet na konečných 6:1 pro Duklu Marek Prokš. „Úvod utkání byl poznamenaný brankou, kterou jsme inkasovali po našem střídání. Další vývoj utkání byl z naší strany velice dobrý a točili jsme lajny. Co se týče týmového nasazení a agresivity, tak to bylo v pořádku. Určitě se mi to hodnotí dobře, ale myslím si, že domácí si to prohráli svojí nedisciplinovaností a tvrdými zákroky, které tam často byly,“ míní Petr Vlk.

Ve vzájemných soubojích má navrch Dukla

Utkání 8. kola ovládla družina z metropole Vysočiny. Klání se však vyvíjelo daleko lépe pro domácí, jenž se ujali dvoubrankového vedení. Dukla ale zabrala, nasázela 7 branek a zvítězila zaslouženě 7:3. Odveta na Horáckém zimním stadionu byla ještě o něco jednoznačnější, počet přesných zásahů na domácí straně se zastavil na čísle sedm. Hosté skórovali pouze jednou – 7:1. Třetí vzájemný souboj na severu Čech byl velmi dlouho vyrovnaný, misky vah se však nakonec převážily na mosteckou stranu – 3:4.

OSTRAŽITOST. Matic Podlipnik si bedlivě střeží mosteckého protihráče v utkání, jenž Dukla ovládla a zvítězila pohodlně 7:3. Podaří se jí zopakovat výborný výkon? Foto: Zdeněk Drla

48. kolo: středa 6. února 2013

HC Dukla Jihlava – HC Most (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi – Medvědi Beroun 1933 (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)
HC Benátky nad Jizerou – Salith Šumperk (17:30)
Královští lvi Hradec Králové – BK Mladá Boleslav (18:00)
HC Olomouc – IHC Písek (18:00)
SK Kadaň – HC Stadion Litoměřice (18:00)