Vyhráli jsme, dali pět gólů, ale nehráli dobře, litoval Miha Štebih

07.02.2013 / Diana Váňová

Jako jeden z posledních soupeřů v domácích zápasech byl Jihlavě určen Most. Dukle se ho letos dvakrát podařilo vysoko porazit, jednou však musela před sokem sklonit hlavu, když prohrála tím nejtěsnějším rozdílem. Ve středečním zápase svěřenci Petra Vlka svou „povinnost“ slabšího porazit splnili a vyhráli jasně 5:1. S předvedenou hrou však příliš spokojeni nebyli. „Vyhráli jsme, dali jsme pět gólů, ale nehráli jsme dobře,“ sypal si popel na hlavu obránce Miha Štebih.

Ve 47. kole zavítal na led Horáckého zimního stadionu soupeř z chvostu tabulky. Mezi domácím a hostujícím týmem zela propast 37 bodů. V předchozím vzájemném zápase však Most dokázal Dukle úspěšně vzdorovat a nakonec ji porazil 4:3. Jihlavští hokejisté však moc dobře věděli, že domácí fanoušky by jiným než vítězným výsledkem těžko potěšili. Hned od začátku se tedy pustili do práce. „Most je, tuším, třetí od konce tabulky. S takovými soupeři je pomalu nejtěžší hrát. Když jim dáte čuchnout, vycítí šanci, a potom je z toho takový bojovný hokej,“ předkládá vizitku Severočechů mladý bek Vojtěch Zadražil.

Bojovnost protivníka ostatně domácí hokejisté sami pocítili. Na konci druhé třetiny vedli již 3:0, když jim soupeř přichystal nepříjemné překvapení v podobě gólu do šatny. „Dostali jsme se sice do vedení, ale místo toho, abychom náskok navýšili, dovolili jsme soupeři vrátit se do hry,“ zlobil se Roman Maliník, který v páté minutě zařídil první branku červenožlutých barev. „Vyhráli jsme, dali jsme pět gólů, ale nehráli jsme dobře. Nahrávky byly strašné, přesilová hra nám nevyšla, moc jsme nebruslili,“ přisadil si také slovinský obránce Miha Štebih. A jeho kolegové ho doplňují: „Předvedená hra nebyla taková, jak jsme chtěli, výkon neodpovídal výsledku. Byla to taková přetahovaná, takže nejsme spokojení,“ shodli se Maliník se Zadražilem.

Nač ale hledat jen a jen kritiku, když se dá rovněž chválit. Svůj premiérový gól za Duklu si odbyl Martin Kuřítko, první branku na domácím kluzišti také vsítil Miha Štebih. „Jeden gól už jsem dal v Berouně,“ podotýká urostlý bek a trochu neohrabanou češtinou přidává i popis celé akce, zakončené rozvlněnou sítí: „Vysla (Martin Vysloužil – pozn.aut.) byl v koutě, dal mi nahrávku na bekhend, brankář byl dole, tak jsem trefil prázdnou bránu a byl gól.“ Gólová radost mu zřejmě zachutnala, na otázku, zda další branky přidá, s úsměvem odvětil: „Jasně, já to zkusím.“

Milovníci statistik si v zápase rozhodně přišli na své. Stopadesátým letošním gólem Dukly se prezentoval již osvědčený Roman Maliník. „Snad by to mohlo být za polovic,“ zadoufal šťastný střelec, který v den zápasu oslavil své 23. narozeniny. Fanoušci mu k nim nachystali speciální choreo s jeho vypodobněním a nápisem „Fajné narozeniny, synku“. Romanovi tím udělali radost, a tak na ně nezapomněl a vzkazoval: „Chtěl bych poděkovat fanoušků, že pro mě choreo připravili. Bylo to moc hezké. No a taky dýdžejovi, že mi zahrál hit od Karla Gotta.“

S blížící se vyřazovací částí čím dál častěji padají otázky, koho by si tak hráči nejvíce přáli mít za soupeře. „Zatím jsme to v šatně neřešili, ale já myslím, že je to docela jedno,“ nechtěl příliš spekulovat Vojta Zadražil. Podobný pohled má i Roman Maliník, nakonec ale odhalil, že by mu nebyla proti chuti Třebíč. „Plný barák jak tady, tak tam…“ zasnila se jihlavská sedmadvacítka. „Ještě nás ale čekají další zápasy, tak uvidíme.“ Jasno o cílech v nadstavbě má Miha Štebih: „Budeme pořád vyhrávat, co to půjde a půjdeme do extraligy, ne?“ zakončil s úsměvem svůj první rozhovor pro média v češtině sympatický zadák.