5:1
(2:0, 1:1, 2:0)

Jihlavští hokejisté zdolali s přehledem Most

06.02.2013 / Libor Kucza

Lepší vstup do utkání měla domácí Dukla, kterou poslal do vedení díky využité početní výhodě Roman Maliník. Druhou přesnou trefu přidal Radek Hubáček. Prostřední dějství skončilo smírně, oba celky zaznamenaly po jednom přesném zásahu. V závěrečné periodě opět úřadovala Dukla, která rozsvítila červené světlo hned dvakrát, díky čemuž zaslouženě zvítězila 5:1.
06.02.2013 17:30, 1. liga ČR - 48. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný - Ficenc, Zadražil, Jícha, Dobrovolný, Podlipnik, Štebih, Jaroš, Kolda - Hodek, Velecký, Maliník - Jeslínek, Filip, Prokš - Vysloužil, Hubáček, Zeman - Kuřítko, Mikeš, Pekárek
5

HC Baník Most

Volke (46. Gutsevich) - Parýzek, Hora, Pavlů, Fedorov, Čechura, Tomeček, Havelka, Kabeláč - Smolka, Gengel, Kloz, Jurčík, Kuběna, Bojer, Slavíček, Heřman, Skvortsov, Nedrda, Vaněk, Rohan
1
Branky a nahrávky: 5. Maliník (Zadražil), 13. Hubáček (Zeman, Vysloužil), 28. Štebih (Vysloužil, Zeman), 43. Kuřítko (Mikeš, Pekárek), 45. Zadražil (Jeslínek) - 40. Rohan (Hora). Rozhodčí: Jeřábek - Klein, Lukš. Vyloučení: 3:9, navíc Havelka (MST) 10 minut zásah do oblasti hlavy a krku, Kabeláč (MST) 10 minut nesportovní chování. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1518. Střely na branku: . Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.

Průběh utkání

Počáteční aktivita hostí se brzy stala minulostí, mostecký celek zbrzdilo vyloučení. V čase 04:15 jej potrestal přesně umístěnou přízemní střelou Roman Maliník – 1:0. Tato branka domácí družinu nakopla, další příležitost ke skórování měl Marek Prokš, který si vybruslil z pravého rohu do středu hrací plochy. Na tento pokus byl ale Volke připraven. I nadále se hosté prezentovali velmi nedisciplinovanou hrou. Navýšení vedení ale přišlo v plném počtu hráčů na ledě, pohlednou kombinaci završil ranou z hranice kruhu Radek Hubáček – 2:0. V dalších minutách se pokusili přidat další přesné zásahy Adam Zeman a Martin Filip. Oba však selhali na výtečně chytajícím Volkem. V závěru úvodní periody se naskytla Dukle šance v podobě dvojnásobné početní výhody, kterou si následně přenesla i do druhé třetiny.

Sotva naskočili vyloučení mostečtí hokejisté na ledovou plochu, trestalo se znovu. Tentokráte okusili, kterak chutná přesilová hra, také hosté. Ani Severočeši ale úspěch neslavili. Další gólovou radost přinesla ochozům Horáckého zimního stadionu 28. minuta. Martin Vysloužil vybojoval za brankou kotouč, objel mosteckou svatyni, načež se neukvapil a poslal pas na zcela volného Mihu Štebiha. Talentovaný slovinský zadák se pak nemýlil – 3:0. I nadále byli červenožlutí lepším celkem, ruce nad hlavu však zvedali v samotném závěru prostřední dvacetiminutovky hosté, kteří využili zaváhání jihlavské defenzivy. Tomáš Rohan obdržel přihrávku na modrou čáru, vydal se do úniku a střelou k pravé tyči překonal Filipa Novotného – 3:1.

Do závěrečné části vlétla Dukla jako uragán, již v čase 42:27 zaúřadovala čtvrtá jihlavská formace ve složení Pekárek – Mikeš – Martin Kuřítko. Poslední jmenovaný obdržel kotouč, jenž poté z pravé strany přesně umístil – 4:1. Pouhých 98 vteřin stačilo k tomu, aby mužstvo z metropole Vysočiny skórovalo popáté. Přesilovou hru využil přízemní ranou od modré čáry talentovaný bek Vojtěch Zadražil – 5:1. Tato branka vyhnala Volkeho z branky, post v mosteckém brankovišti tak zaujal Ilja Gutsevich. Na mosteckého strážce svatyně se valil jeden útok za druhým, nejprve orazítkoval břevno Michal Jeslínek, poté levou tyč Michal Velecký. Skóre na výsledkové tabuli se již ale nepohnulo, sveřenci Petra Vlka tak zdolali Most 5:1.

Ohlasy trenérů

Kamil Kašťák (HC Most): Ze začátku jsme jasně nestíhali, dělali jsme chyby v osobních soubojích, z čehož pramenila vyloučení. Během první třetiny jsme byli čtyřikrát venku a inkasovali dvě branky. Ve druhé třetině domácí nevyužili přesilovku 5 na 3, my jsme se trochu nadechli gólem do šatny, který jsme vstřelili. Ve třetí třetině jsme ale dostali dva rychlé góly, a to rozhodlo. Domácí vyhráli zaslouženě.

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Pro nás jsou dobré tři body, jinak výkon v zápase nebyl takový, jaký jsme si představovali. Naproti utkání, které jsme odehráli v sobotu v Brodě, bylo vše obráceně. Most má bojovné mužstvo, které se snažilo chodit do protiútoku, my jsme dělali dost lajdáckých chyb. Mysleli jsme si, že to půjde samo. Kdybychom se, jak se říká, Mostu trochu víc přizpůsobili, museli bychom více bojovat, protože soupeř bojoval celých šedesát minut.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie