Bylo to všelijaké, hledal slova k zápasu Michal Velecký

14.02.2013 / Diana Váňová

Vyřazovací boje už pomalu přešlapují před prvoligovými stadiony. Dukla, stejně jako ostatní, ještě nemá jistého soupeře pro play-off. Podle tabulky by jím nyní byli Ústečtí Lvi, stále však existuje šance, že se Jihlava v nadstavbě setká s Třebíčí. Před středečním zápasem s Draky na pátou Kadaň ztrácela šest bodů, soupeř před hrou koketoval s nadějí na první osmičku, takže o motivaci měl také postaráno. Jihlava nakonec svého protivníka udolala v prodloužení, kdy rozhodl ex-šumperský Michal Velecký. „Bylo to takové všelijaké,“ hledal slova úspěšný střelec.

Poslední tři zápasy Dukly měly před středeční pátou hodinou nevyplněnou kolonku „výsledek“. Jako předposlední tým zavítali na jihlavský led Draci z Šumperka, kteří měli stále teoretickou šanci dostat se do play-off. A hned ze začátku zápasu ukázali, že ji chtějí využít – ve čtvrté minutě na Horáckém zimním stadionu o branku vedli. Jihlavě se sice povedlo zásluhou Matice Podlipnika vyrovnat, hosté však záhy využili převahu dvou mužů ve hře. „Bylo to takové všelijaké. Ze začátku jsme jako první dostali, poté jsme srovnali, dostali jsme se i do vedení,“ začal trochu rozpačitě hodnotit zápas Michal Velecký, který ještě loňskou sezónu oblékal šumperský dres.

Jihlavě se první třetina vůbec nepovedla, prohrála ji sice pouze o branku, rozhodně se ale nedalo mluvit o pohledné hře. „Špatně jsme začali, udělali jsme tam nějaké chyby. Já jsem udělal útočný faul, namazal na gól..takže první třetina byla špatná,“ pověděl na rovinu Michal Jeslínek. „Myslím si, že nejsme úplně v pohodě. Výkon mohli všichni vidět, nemáme to v rukách, nebavíme se hokejem, jak bychom měli. Chceme bojovat, snažíme se, ale v tuto chvíli nám to nejde,“ přisadil si ještě smutně Velecký.

Prostřední dvacetiminutovka už přece jen ze strany domácích vypadala lépe – dvě góly Dukla zápas otočila. „O přestávce jsme si to v kabině vyříkali. Do druhé třetiny jsme chtěli vstoupit jako jiný tým. Myslím, že se naše hra zlepšila. Dali jsme nějaké branky, otočili průběh utkání,“ těšilo trochu Jeslínka, který si napravil reputaci, když srovnal na 2:2.

V poslední části hry ale soupeř srovnal a zápas dospěl až do prodloužení. V něm přidusil naděje na postup do vyřazovacích bojů Šumperku muž, který rozhodující branky střílel právě v dresu Draků. Po parádní přihrávce od Martina Filipa však tentokrát pomohl k bodům Jihlavě. „Akorát jsem si stoupnul na své oblíbené místo a zametl puk do odkryté klece,“ usmíval se Michal Velecký.

Jihlava tak ukrojila dva body z náskoku Kadaně, a stále má možnost dotáhnout se na páté místo a zahrát si tak v play-off proti Třebíči. „Za chvíli začíná play-off a my bojujeme ještě o vysněné zápasy s Třebíčí, takže je škoda těch zápasů, které jsme teď promrhali,“ litovala ztracených bodů jihlavská „šestašedesátka“. „Teď jsme možná ztratili rozhodující bod,“ mrzelo také Jeslínka. „Ještě to ale zkusíme a věříme, že se nám to povede,“ neztrácí naději oblíbenec domácího publika.