4:3p
(1:2, 2:0, 0:1 - 1:0)

Dukla vydřela výhru proti Drakům v prodloužení

13.02.2013 / Luboš Jaroš

Jihlava si chtěla udržet naději na páté místo. Podmínkou bylo vyhrát nad Draky ze Šumperka. Jenže ti svoji kůži nechtěli dát lacino. Po vyrovnaném průběhu nakonec skončilo utkání bez vítěze. Svůj úkol tak Dukla splnila jen částečně, když vyhrála v poměru 4:3 po prodloužení. Vítěznou branku vstřelil "vlastním" exšumperský Michal Velecký.
13.02.2013 17:30, 1. liga ČR - 50. kolo

HC Dukla Jihlava

F. Novotný - Ficenc, Jícha, Zadražil, Dobrovolný, Štebih, Kolda, Podlipnik - Vysloužil, Zeman, Hodek - Jeslínek, Filip, Prokš - Velecký, Maliník, Malec - Pekárek, Mikeš, Kuřítko
4

DRACI PARS Šumperk

Štůrala - M. Novotný, Holík, Gewiese, Tesařík, Pastor, Sedlák, Navrátil - Plášek, Skoumal, Haas - Červenka, Hulva, Brunec - Finsterle, Hlinka, Cink - Langr, Kindl, Meidl
3
Branky a nahrávky: 6. Podlipnik, 25. Jeslínek (Zeman, Dobrovolný), 33. Zadražil (Dobrovolný, Jeslínek), 64. Velecký (Filip, Hodek) - 4. Plášek, 8. Sedlák (Holík, Skoumal), 46. Plášek (Holík, Haas). Rozhodčí: Jílek - Špůr, Zavřel. Vyloučení: 5:8. Využití: 4:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1007. Střely na branku: 28:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Průběh utkání

Jihlava, která proti Drakům ze Šumperka chtěla jednoznačně vyhrát, vstoupila do utkání laxně a už ve 4. minutě prohrávala po chybě Jeslínka, který nepřesně rozehrál na hokejku Karla Pláška, jenž rychlým blafákem zamířil přesně nad vyrážečku Novotného, 0:1. Dukla dokázala vyrovnat hned v první přesilové hře, když po závaru před Štůralou doklouzal puk až za brankovou čáru. Poslední se puku dotkl Matič Podlipnik, 1:1.

V 8. minutě rozhodčí poslal za katr dva domácí hráče a Draci si věděli rady. Tomáš Sedlák přesně mířenou střelou od modré nedal Novotnému šanci, 1:2. V 16. minutě mohl vyrovnat Jeslínek, ale jeho blafák v samostatném úniku skončil nad brankou. Když nezvýšili vedení v úplném závěru první dvacetiminutovky ani Draci, šlo se do kabin za jednobrankového vedení hostí.

Ve 25. minutě dokázala Dukla využít další přesilovou hru, tentokrát po skvělé souhře Dobrovolného se Zemanem doputoval puk k úplně volnému Michalu Jeslínkovi, který se snadnou střelou do prázdné branky nemohl mýlit, 2:2. V zápětí zahrozil Hlinka, který postupoval úplně sám na Novotného, jeho střela však skončila jen v náruči připraveného domácího gólmana.

Jihlava v zápase poprvé vedla, jak jinak, gól padl opět z přesilovky, Vojtěch Zadražil napřáhl na modré čáře a propálil vše, co mu stálo v cestě, 3:2. Vyrovnání viselo na vlásku ve 45. minutě, když Hlinka z pozice levého kruhu trefil tyčku domácí branky. O minutu později dokázali Draci přecijen srovnat krok, zkušený Karel Plášek se dostal k odraženému puku a bombou mezi lapačku a beton nedal Novotnému šanci, 3:3.

Ani jeden z týmů již nedokázal vymyslet vážnější ohrožení brankáře, a tak se musel lámat chleba v prodloužení. První vážnější šanci měl Prokš, který dostal ideální přihrávku od Filipa, jenže místo střely z první zkoušel kličku a o puk přišel. Na druhé straně mohl rozhodnout Červenka, který dostal exklusivní námaz od Hodka, jenže jeho pokus o blafák přečetl Novotný.

Branky se diváci v nastaveném čase přecijen dočkali a opět to byla početní výhoda domácích. Filip zkušeně počkal s nahrávkou až mu do prostoru před brankou sjede Michal Velecký, který už jen zametl puk do odkryté branky, 4:3. Jihlava tak zaslouženě zvítězila a slaví zisk dvou bodů.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Nepodali jsme dobrý výkon, ale vyhráli jsme, i když až v prodloužení. Maličko nám chyběl důraz, málo jsme stříleli. Povedlo se nám vstřelit góly v přesilovkách, ale udělali jsme velké chyby, kvůli kterým jsme branky zase inkasovali – vyloženě jsme je soupeři nabídli. Každý musíme začít se změnou sám u sebe, otočit to můžeme jen a jen tvrdou prací.

Radek Kučera (Salith Šumperk): Je to velká škoda. Tři gól y jsme dostali v základní hrací době v oslabení po faulech, které byly zbytečné. Dukla to využila, nebyli jsme schopní ji ubránit. I čtvrtý gól padl v situaci čtyři na tři. Tam byla chyba, že než abychom hráli puk po prknech nebo rozehráli, zkoušíme nějakou zadovku. Potom ten faul už tam musel být. Je to škoda, protože i v prodloužení jsme měli nějaké šance. Byl to vyrovnaný zápas a slušný hokej.